شناسهٔ خبر: 70022730 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: گجت نیوز | لینک خبر

فضای مجازی برای کودکان زیر 16 سال در استرالیا ممنوع شد

صاحب‌خبر -

برای اولین بار در دنیا، با تصمیمی که در پارلمان استرالیا گرفته شده است، استفاده از فضای مجازی برای کودکان زیر 16 سال ممنوع گردید. این تصمیم در راستای حفاظت از کودکان در فضای مجازی گرفته شده است.

در هفته گذشته، برای اولین بار در جهان، پارلمان استرالیا با حمایت هر دو حزب، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، فعالیت کودکان و نوجوانان در رسانه‌های اجتماعی منع خواهد شد. بدین ترتیب، بسیاری از پلتفرم‌های مختلف مانند اینستاگرام، تیک تاک، فیس بوک و اسنپ چت برای نوجوانان استرالیایی مسدود خواهند شد. دولت استرالیا این اقدام را برای حفاظت از سلامت روان کودکان در فضای مجازی انجام داده است.

بسیاری از شرکت‌های فناوری به این قانون در استرالیا معترض بودند و تلاش‌های خود را انجام دادند تا از تصویب آن جلوگیری کنند. با این حال، این تلاش‌ها نتیجه نداد و بعد از بحث‌های بسیار جدی در پارلمان استرالیا، در نهایت این قانون به تصویب رسید.

دسترسی به فضای مجازی برای کودکان زیر 16 سال از کی ممنوع خواهد شد؟

قانونی که تصویب شده است تا 12 ماه دیگر لازم الاجرا نیست؛ با این حال، بعد از این زمان، شرکت‌های فناوری باید گام‌هایی را در راستای منع دسترسی کودکان و نوجوانان استرالیایی به شبکه‌های خود اتخاذ کنند. دولت استرالیا در این قانون، مجازات عدم همکاری شبکه‌های اجتماعی را، 50 میلیون دلار در نظر گرفته است. در قانون تصویب شده، هیچ مجازاتی برای والدینی که فرزندشان قانون را زیر پا بگذارد دیده نشده است.

ممنوعیت فضای مجازی برای کودکان زیر 16 سال در استرالیا ممنوعیت فضای مجازی برای کودکان زیر 16 سال در استرالیا

ممنوعیت فضای مجازی برای کودکان زیر 16 سال در استرالیا

به جز شبکه‌های اجتماعی، نوجوانان استرالیایی می‌توانند همچنان از بسیاری از برنامه‌های موبایلی استفاده کنند. برنامه‌های پیام رسان، سرویس‌های بازی آنلاین و همچنین سایت‌هایی مانند یوتیوب همچنان در دسترس نوجوانان استرالیایی قرار خواهد داشت.

دیدگاه های متفاوت در رابطه با قانون جدید پارلمان استرالیا

در مورد قانون ممنوعیت فضای مجازی برای کودکان زیر 16 سال، کارشناسان نظرات مختلفی دارند. به عنوان مثال، برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که شبکه‌های اجتماعی می‌تواند یک ابزار مفید برای کودکان باشد که بتوانند از طریق آن، هر گونه آسیب‌های وارد شده به خود را گزارش دهند؛ و این موضوع مخصوصا برای کودکانی که در مناطق روستایی زندگی می‌کنند حائز اهمیت است. در نقطه مقابل، کارشناسان دیگری اعتقاد دارند که این شبکه‌های اجتماعی فقط به کودکان آسیب وارد می‌کنند و مزیتی برای آنها ندارند.

به هر ترتیب، قانون جدید پارلمان استرالیا تصویب شده است؛ هر چند که، کیفیت اجرای این قانون هنوز مشخص نیست و باید منتظر ماند و دید تا چه اندازه با موفقیت اجرا می‌شود.

در گجت نیوز بخوانید:
اینترنت کودک و نوجوان در راه است اینترنت کودک و نوجوان، استارت پروژه طبقه‌بندی‌ اینترنت در ایران است