شناسهٔ خبر: 70019954 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

به کارگیری فناوری برای کنترل پشه آئدس

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: با استفاده از دو روش فناوری، پشه آئدس­ نابارور و جمعیت آن­ کاهش می‌یابد.

صاحب‌خبر -
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر رئیسی در نشست خبری به خبرنگاران درباره شیوع پشه آئدس و تب دنگی گفت: این پشه مانند پشه آنوفل مالاریاست، اما ویژگی‌های متفاوتی دارد. این پشه در داخل خانه‌ها هم وارد می‌شود و در زیرگلدانی‌ها که کمی آب داشته باشد، شروع به تخم‌ریزی می‌کند. حتی در آبی که از کولرگازی‌ها می‌ریزید هم تخم ریزی می‌کند. رنگ سیاه و محیط مرطوب را دوست دارد. این پشه سیری ناپذیر است و می‌تواند همزمان چندین نفر را مبتلا کند. تخم این پشه می‌تواند ۴۰۰ روز در خشکی زنده بماند و به محض بارش باران باز می‌شود و پشه با همان ویروس شروع به رشد می‌کند. از طرفی این پشه در مقابل سموم بسیار مقاوم است.
وی افزود: این پشه سه نوع بیماری را می‌توانند منتقل کند، زیکا که آمار ابتلا به آن در ایران صفر است، دومین بیماری چیکونگونیا است که درد مفصلی بسیار بالا دارد و تب دنگی سومین بیماری است که در جا‌هایی که بهسازی محیط صورت نگرفته شیوع دارد. باید دانست که تنها راه کنترل بهسازی محیط است و با سم نمی‌توان آن را برطرف کرد.
وی افزود: تب دنگی چندین نوع دارد و یکی از نوع‌های آن علائم سرماخوردگی ساده دارد، اما نکته مهم این است که تایپ اول که وارد بدن می‌شود سیستم ایمنی آنتی بادی تولید می‌کند تایپ بعدی که وارد بدن شود آنتی‌بادی‌ها بدن با گزش دوم راهی آی‌سی‌یو می‌شود. نصف دنیا در معرض خطر این پشه هستند و در بیش از ۱۵۰ کشور دنیا موارد ابتلا به تب دنگی گزارش شده است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به آمار ابتلا به تب دنگی گفت:۸۵۰ مورد شناسایی به تب دنگی در ایران داریم که ۶۵۰ مورد شناسایی شده انتقال محلی و ۲۰۰ مورد وارده و از این تعداد ۷۰۰ مورد در چابهار شناسایی و در چابهار کنترل پشه خارج شده است، البته کار‌های زیادی انجام داده ایم و سازمان‌های دیگر کمک کرده‌اند، اما تا زمانی که بهسازی کامل صورت نگیرد تمام کشور در خطر خواهد بود.