به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، داریوش بارانی بیرانوند امروز _شنبه دهم آذر _ در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به حواشی و انتقادات از برگزاری کنفرانس بینالمللی «محیط زیست و سلامت شهری» در مرکز لرستان اظهار کرد: همه ما در هر جایگاهی از مسئول تا کسبه دغدغه توسعه خرمآباد و لرستان و دغدغه ارتقای کیفیت زیست در این شهر را دارند.
وی افزود: ما تا زمانی که به اجماع عمومی در خصوص تعریف توسعه نرسیم، همیشه اختلاف خواهیم داشت.
شهردار خرمآباد گفت: برگزاری نخستین رویداد بینالمللی تاریخ لرستان باید موجب ایجاد بسترهای توسعه شود نه اینکه محل جدل باشد و این در حالیاست که برگزاری آن در شهرهای دیگر بسیار طبیعی است و آرزوی برخی شهرها است.
لرستان دچار فقر «مولد» است
وی بیان کرد: تا زمانی که در خصوص مفهوم توسعه با هم به اجماع نرسیدیم و ندانیم نقش شهرداری خرمآباد در توسعه کجاست و اینکه هدفگذاری کجاست، به توسعه نمیرسیم و تا زمانی که تناقضها را با هم حل نکردیم همین مشکلات را خواهیم داشت.
بارانی بیرانوند افزود: لرستان دچار فقر «مولد» است، این را بر اساس آمار میگویم، ما به لحاظ ظرفیتهای طبیعی، تاریخی، فرهنگی و.. فقر نداریم، ریشه فقر «مولد» در لرستان در تفکر ما است.
باور به توسعه مسئله اصلی لرستان است
وی با اشاره به اینکه ما امنیت، ظرفیت، برنامهریزی و تشریفات خود را با برگزاری این رویداد به رخ کشیدیم، بیان کرد: لازم است که بازنگری کنیم، نخبگان ما در هر عرصهای هم مدیر، هم رسانه و هم مطالبهگر ما در برگزاری رویداد بینالمللی محیط زیست و سلامت شهری باید افراد متخصص اظهار نظر کنند.
شهردار خرمآباد با بیان اینکه مسئولان ارشد استان با برگزاری این رویداد موافقت کردند و مشاوره دادند، گفت: مسئله ما در لرستان نه زیر ساخت، نه ابراز و نه امکان و ظرفیت توسعه است، مسئله اصلی لرستان باور به توسعه است و برگزاری این رویداد یک موضوع تکلیفی بود گرچه با تمام توان آماده برگزاری آن بودیم و آن را لازمه توسعه استان میدانیم.
وی تصریح کرد: آنچه که برگزار شد در بالاترین تراز کیفی بود چراکه ما سفرا و رؤسای سازمانهای بینالمللی را دعوت و با سرمایهگذاران تفاهمنامه منعقد کردیم.
بارانی بیرانوند بیان کرد: با تمام این اوصاف برگزاری رویداد بینالمللی را یکی از نقاط عطف تاریخ شهر میدانم و ما راهی به جز اینکه در تراز ملی و بینالمللی نقش آفرینی کنیم، نداریم، ما در همه حوزهها ظرفیت داریم.
وی با اشاره به اینکه برای نجات خرمآباد و لرستان منافع و منویات شخصی خود را کنار بگذاریم، تصریح کرد: شهرداری با تمام توان و برنامهریزیها و کار شبانهروزی آبرو داری کرد، کار بسیار منظمی انجام شد، بازرس کل، شورای تأمین و استاندار تاکید داشتند که رویداد به گونهای برگزار نشود که موجب تضییع آبروی استان شود.
شهردار خرمآباد در رابطه با شفافسازی هزینههای این رویداد بینالمللی اظهار کرد: برای برگزاری این رویداد دو میلیارد تومان هزینه کردیم و برای مجری که از تهران آمد، ۱۵ میلیون تومان دادیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد مصوبات شهرداری را ابتدای سال در شورا مصوب میکنیم و بودجه شهرداری مصوب شورا است، گفت: در مدار بودجه رویدادهای فرهنگی، خدماتی، عمرانی، فعالیت نشاط اجتماعی و مبلمان شهری کار میکنم و هر زمانی که از مجوز و مصوبات تخطی کردیم میتوانند با ما برخورد کنند، در ابتدا من مصوبه و مجوز این رویداد را از شورا گرفتهام.
صرف توان و زور بازوی لرستانیها در دیگر استانها
بارانی بیرانوند با اشاره به اینکه تیم خیبر خرمآباد به اندازه خرمآباد در هر شهری طرفدار دارد، بیان کرد: این نشان میدهد که توان و زور بازوی لرستان در دیگر استانها در حال هزینه شدن است.
وی با بیان اینکه ظرفیت کاری و عملیاتی شهرداریها نه تنها در لرستان بلکه در کل کشور بسیار گسترده است گفت: امکان رضایتمندی در مجموعه شهرداری خرمآباد میتواند با همه دستگاههای اجرایی استان برابری کند، چراکه امروزه کانون اصلی ایجاد رضایت و نارضایتی مردم شهرداریها هستند.
بارانیبیرانوند در رابطه با دستگیری اعضای شورای شهر و شهرداری در خرمآباد اظهار کرد: بازداشت اعضای شورای شهر، شهردار منطقه و نیروی کارشناس شهرداری خرمآباد و مدیران منطقه در همه ادوار در شهرداریهای استان وجود داشته است.
نظام جذب و ترفیع در شهرداری عامل برخی تخلفات
شهردار خرمآباد گفت: دلیل این اتفاقات در شورای شهر و شهرداری خرمآباد نظام جذب و ترفیع در شهرداری است که باید روی ارگان و اهرمهایی که برای جذب افراد فشار میآورند، نظارت شود چراکه از طریق همین نظام جذب و ترفیع اتفاقاتی از این دست رخ میدهد.
وی افزود: در خصوص نظام ترفیع باید بگویم شهرداری نیروی نگهبان و آتشنشان جذب میکند، اما با یکسری اتفاقات لباس نگهبان و آتشنشان به کت و شلوار تغییر و سپس این افراد به کارشناس و پس از آن به مدیر یک منطقه تبدیل میشوند که دستگاههای امنیتی، نظارتی و قضائی وظیفه دارند به این مقوله ورود پیدا کنند.
بارانی بیرانوند تصریح کرد: در خصوص بهکارگیری دختر یا پسر عضو شورای شهر خرمآباد بنده مسئولیتی در قبال استخدام آنان نداشتهام، در بحث استخدامها مسئول دوره خودم هستم و خیلی از نیروهایی که در ادوار گذشته از طریق آزمون جذب نشدند اما از شرکتی تبدیل وضعیت به پیمانی یا رسمی شدند.
وی ضمن اظهار گلایه از رسانهها گفت: وقتی یک عضو شورای شهر دستگیر شده نباید عکس ۹ نفر از اعضای شورای شهر در فضای مجازی گذاشته و روی این موضوع مانور داده شود.
ماجرای دستگیری اعضای شورای شهر و شهرداری
شهردار خرمآباد با بیان اینکه شورای اسلامی شهر ناظر به عملکرد شهردار است نه شهردار ناظر بر عملکرد شورا و یکسری از دستگاهها ناظر بر عملکرد شورای شهر است، اظهار کرد: شورای ششم قطعاً منشأ اتفاقات خوبی برای شهر به لحاظ پروژههای عمرانی و کارهای فرهنگی بوده است اما در هر حال باید مراقب اخلاق و اعمالمان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ترجیح دستگاه امنیتی و قضائی این بود که اتفاقات در مرحله دیگری متوقف شود و با ارشاد و انذار طی چندین ماه تلاش شد که کار به این مرحله کشیده نشود، سعی شده با آبروی افراد بازی نشود و افکار عمومی نیز جریحهدار نشود.
بارانی بیرانوند تصریح کرد: مادامی که شهرداری خرمآباد شدم استخدامی نداشته و نداریم مگر اینکه از طریق دیوان عدالت اداری و اداره کار بنده را محکوم کرده باشند.
استخدام کمتر از پنج درصد نیروهای شهرداری از طریق آزمون
وی با بیان اینکه اهل استخدام غیرقانونی نیستم، گفت: ممکن است اختلاف برخی از اعضای شورای اسلامی شهر خرمآباد با بنده همین موضوع باشد.
بارانی بیرانوند تصریح کرد: در شهرداری خرمآباد فقط دو آزمون استخدامی برگزار شده و این در حالی است که کمتر از پنج درصد نیروهای شهرداری از طریق آزمون استخدامی جذب شدند.