شناسهٔ خبر: 70015419 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

چشم به راه خانه‌دار شدن در طرح نهضت ملی مسکن اسدآباد

طرح نهضت ملی مسکن به عنوان یکی از اهداف کلیدی دولت سیزدهم از سال ۱۴۰۱ با وعده‌ ساخت سالیانه یک میلیون مسکن ارزان قیمت و ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی‌ چهار سال در کشور آغاز شد که به تبع آن اجرای این سیاست دولت از همان سال در شهرستان اسدآباد نیز کار خود را شروع کرد.

صاحب‌خبر -

در این طرح برای اجرایی شدن این سیاست دولت، نیاز به تامین زمین مورد نیاز برای متقاضیان بود که گویا هنوز با گذشت سه سال  این شهرستان برای احداث واحدهای طرح نهضت ملی مسکن خود به دلیل نبود زمین مورد نیاز با مشکل و دغدغه مواجه‌ بوده و در طرح نهضت ملی موفق عمل نکرده و حرکت قابل توجه و چشمگیری نداشته است، ضمن اینکه ۷۵۰ نفر نیز در طرح جوانی جمعیت در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که برای این تعداد نیز به صورت مجزا یک قطعه زمین باید واگذار شود.

در حال حاضر متقاضیان مسکن شهرستان که خرید خانه در نقاط مختلف شهر برای آنان به رویایی دست نیافتنی تبدیل شده است، به امید صاحب خانه شدن در طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کردند، تا این طرح به آنها کمک کند با خرید مسکن ارزان به آرزوی خود برسند اما همچنان چشم به راه مسکن ارزان قیمت طرح نهضت ملی مسکن و واگذاری زمین مورد نیاز این طرح برای احداث مسکن هستند.

اینکه مسئولین این شهرستان چه تدبیری برای خانه‌دار شدن این تعداد از متقاضیان دارند؟ روند این طرح به کجا رسیده است؟ و برای پاسخ به سوالات متقاضیانی که همچنان چشم انتظار خانه‌دار شدن هستند، به سراغ مسئولان امر رفتیم تا پاسخ آن‌ها را در این باره بشنویم.

۱۰۰ هکتار زمین به محدوده شهراسدآباد اضافه می‌شود

 فرماندار اسدآباد با بیان اینکه متأسفانه در طی سه سال گذشته هیچ اقدامی در شهرستان در زمینه طرح نهضت ملی مسکن انجام نشده بود، اظهار کرد: در زمینه طرح نهضت ملی مسکن در اسدآباد ۱۰هزار متقاضی ثبت‌نام کرده بودند که از این تعداد، ۴۶۵۰ نفر تأیید شده و  ۱۰۸۰ نفر از آنان پول خود را  واریز کرده‌اند.

سلیمان نظری دوست در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه این تعداد افراد واریزکننده پول هنوز با راه و شهرسازی به توافق نرسیده‌اند، خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل با پیگیری نماینده شهرستان طی دیدار اخیر با وزیر راه و شهرسازی مقرر شد ۷۴ تا ۱۰۰ هکتار به محدوده شهر اسدآباد اضافه شود و با پرداخت سهم مالک، این میزان زمین  برای حل مشکل طرح نهضت ملی مسکن در اختیار راه و شهرسازی برای واگذاری به متقاضیان قرار گیرد.

نظری دوست با اشاره به تاکید وزیر راه و شهرسازی در رابطه با نگاه ویژه به شهرستان اسدآباد در بحث نهضت ملی مسکن و رفع مشکل  این شهرستان، تصریح کرد:  از ۶۰۰ نفر از فرهنگیان در بحث مسکن فرهنگیان تعداد ۴۰۰ فرهنگی در واگذاری زمین دارای مشکل بودند که در دیدار اخیر با وزیر، مشکل آنان نیز مرتفع شد.

ثبت‌نام ۷۵۰ متقاضی طرح جوانی جمعیت در اسدآباد

مدیر مسکن و شهرسازی اسدآباد هم اظهار کرد: در شهرستان اسدآباد ۴۶۵۰ نفر متقاضی نهضت ملی مسکن تشکیل پرونده داده و در انتظار دریافت زمین هستند ضمن اینکه در خصوص اختصاص زمین به طرح جوانی جمعیت شهرستان نیز ۷۵۰ نفر متقاضی طرح جوانی جمعیت در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند  و اداره مکلف است به هر نفر یک قطعه زمین واگذار کند.

جواد کرمی با اشاره به اینکه برای این تعداد متقاضی نیاز است بیش از ۱۵۰ هکتار زمین شامل ۱۰۰ هکتار زمین برای جوانی جمعیت و ۵۰ هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن تملک شود، به ایسنا گفت: با وجود محدودیت‌های الحاق زمین به شهر اسدآباد از جمله کوه، اراضی باغی، اراضی کشاورزی و  نیز کنارگذر در پیرامون شهر که امکان تملک و توسعه شهر و اقدامات برای تملک زمین را بسیار سخت و محدود کرده اما این اداره با دست خالی و بدون نیرو و امکانات بی‌تفاوت نبوده و شبانه‌روزی با همراهی فرماندار، مدیران اداره کل متبوع استان و مدیران استانداری که وظیفه تأمین زمین برای طرح مسکن ملی را دارند، در تلاش هستیم.

وی ادامه داد: ۱۵هکتار زمین دیم مجاور بیمارستان بعد از سه سال تملک و تهیه طرح و واگذاری به مردم به دلیل اعلام نظر اداره جهاد کشاورزی تاکنون به شهر الحاق نشده و بلاتکلیف بوده و مالکان این اراضی به دلیل بلاتکلیفی خواهان بازگشت زمین‌های خود هستند.

کرمی بیان کرد: در ابتدای سال‌جاری با تلاش فراوان این اداره با مالکین ۳۰ هکتار از  اراضی دیم مجاور شهرک خزایی برای تملک و الحاق به شهر و اختصاص آن به متقاضیان مسکن قرارداد منعقد کرده است که می‌تواند گره‌گشای مشکلات مسکن شهر باشد اما با وجود گذشت بیش از ۹ ماه از این قرارداد تاکنون به دلیل نظرات جهادکشاورزی بلاتکلیف مانده و تدابیر استاندار سابق و مسئولان شهرستان تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه روند مذاکره با مالکان اراضی و ورثه و گرفتن رضایت و توافق با آنان و مشخص کردن حدود اراضی، نقشه‌برداری، انتقال اسناد به دولت و گرفتن تاییدیه‌ها  و سایر روند کار بسیار زمان‌بر است، ادامه داد: از سویی پس از توافق نیز روند اخذ استعلامات از ادارات مرتبط و تصویب الحاق به محدوده اراضی در کارگروه امور زیربنایی استان، کمیته فنی و کمیسیون ماده پنج و نیز شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان و همچنین تصویب طرح در شورای عالی معماری و شهرسازی نیز هرکدام روند طولانی دیگری بوده که باید طی شود و این الزامات روند تهیه زمین را بسیار طولانی می‌کند.

کرمی افزود: با وجود این موارد با تلاش‌های مجدانه نماینده مردم شهرستان، فرماندار و مدیرکل راه و شهرسازی استان با تدابیر اتخاذ شده در دیداری که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم، امیدواریم به زودی مشکلات الحاق این اراضی رفع و متقاضیان مسکن ملی و جوانی جمعیت شهرستان صاحب مسکن و سرپناه شوند.

وی با بیان اینکه اداره راه و شهرسازی شهرستان با یک نیرو و بدون امکانات از جمله خودرو، ساختمان اداری، بودجه تنخواه و تقریبا با دست خالی و بدون چشم‌داشت همگام با مسئولین شهرستان متعهد به تلاش برای پیشبرد امور محوله بوده و در این مهم نیاز به اعمال فشار نیست، گفت: این اداره اقدامات تامین زمین را سالیان قبل انجام داده و مراحل بعدی اقدامات باید از کانال دیگری پیگیری شود.

برای ۱۰۸۰ نفر زمین در اختیار بنیاد مسکن قرار داده شده است

مدیر بنیاد مسکن اسدآباد هم تصریح کرد: در بحث مسکن شهری در شهرستان اسدآباد ۱۰ هزار نفر ثبت‌نام داشتیم که از این تعداد ۴۶۵۰ نفر تایید شده‌اند اما تاکنون زمینی برای آنان مشخص نشده است.

علی جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: در حال حاضر برای ۱۰۸۰ نفر زمین در اختیار بنیاد مسکن قرار داده شده و در این رابطه متاسفانه یک قطعه زمین را به هشت نفر داده‌اند و باید خودشان به صورت گروه ساخت، ساخت‌و ساز را انجام دهند که واگذاری یک قطعه زمین به هشت نفر به‌صورت گروه‌ ساخت ممکن است تا حدودی مشکلات حقوقی بین این افراد پیش بیاورد.

وی با بیان اینکه این نوع گروه ساخت همواره مورد تایید ما نبوده اما ما بحث واگذاری قطعات انجام شده و زمین در اختیار این افراد قرار گرفته است، افزود: برای این امر برای این افراد تسهیلگر نیز انتخاب کردیم تا روند کار در شهرداری را انجام دهد ضمن اینکه یک نفر نیز به عنوان نماینده گروه معرفی کردیم و هزینه‌ها را به بنیاد پرداخت می‌کند که پروانه‌ها صادر شود.

به گزارش ایسنا، امیدواریم با تسریع در روند تأمین زمین مورد نیاز این طرح در شهرستان، متقاضیان مسکن به آرزوی خانه‌دار شدن خود برسند.

انتهای پیام