شناسهٔ خبر: 70007309 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی: سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی:

واگذار نشدن زمین عامل سرعت پایین نهضت ملی مسکن است

نماینده مجلس گفت: اگر وزارت راه اقدام به واگذاری نیمی از زمین‌ها برای احداث مسکن در شهر‌های کوچک می‌کرد، قطعا نهضت ملی مسکن سرعت بیشتری می‌گرفت.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به نهضت ملی مسکن و پروژه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم گفت: احداث این تعداد واحد مسکونی یکی از اقداماتی بود که وزارت راه و شهرسازی می‌توانست در راستای اجرای طرح جهش تولید مسکن آن را عملیاتی کند، اما یکی از مسائل اصلی که در این خصوص مطرح است، واگذار نشدن زمین برای افرادی است که تمایل به خانه‌دار شدن دارند.

وی افزود: دولت سیزدهم در برنامه خود برای احداث مسکن، زمین‌هایی به مساحت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار متر مربع را برای احداث ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در نظر گرفته بود و اگر وزارت راه و شهرسازی اقدام به واگذاری نیمی از این زمین‌ها در مناطق روستایی و شهر‌های کوچک می‌کرد، قطعا نهضت ملی مسکن سرعت بیشتری می‌گرفت.

ایری بیان کرد: با وجود اینکه وزارت راه و شهرسازی مسئول ایجاد بستر‌های لازم برای تولید مسکن است، اما فرآیند‌های بروکراتیک و پیچیدگی‌های اداری مانع از پیشرفت سریع پروژه‌ها شده‌اند لذا وزارتخانه‌ها باید زمین‌های دولتی را از طریق نهاد‌هایی مانند سازمان جنگل‌ها به بنیاد مسکن یا سازمان ملی زمین و مسکن منتقل کرده و این نهاد‌ها باید برای واگذاری زمین‌ها به مردم اقدام کنند.

نماینده مردم بندر ترکمن، بندر گز و کردکوی در مجلس اضافه کرد: درحالی‌که برخی از مسئولان تاکید کرده‌اند که تنها ۲ دهم درصد از مساحت کشور برای ساخت مسکن در دسترس است، باید تلاش کرد که این فضا‌ها به‌طور صحیح برای رفع نیاز‌های مسکن در کشور مورد استفاده قرار گیرد.

ایری در پاسخ به سوالی در مورد امکان تحقیق و تفحص از وزارت راه و شهرسازی به‌دلیل واگذار نکردن زمین‌ها اظهار کرد: به‌عنوان نماینده مجلس، موضوع اجرایی نشدن قانون جهش تولید مسکن به‌ویژه در بخش واگذاری زمین و تامین سرمایه، یکی از نگرانی‌های من است، چون در حال حاضر با توجه به وضعیت مالی و اقتصادی، ممکن است مجلس برای روشن شدن دلایل اجرایی نشدن این قانون، از وزارتخانه‌ها تحقیق و تفحص انجام دهد.

وی گفت: اگرچه در ابتدای برنامه جهش تولید مسکن، ۱۴۰۰ همت اعتبار برای این پروژه‌ها تخصیص داده شد، اما با گذشت زمان این اعتبار هنوز به‌طور کامل اجرایی نشده است و به همین دلیل هنوز نتوانسته‌ایم به هدف ساخت ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی برسیم.