شناسهٔ خبر: 70011323 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

برگزاری پویش تغذیه به همت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در یزد

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، از برگزاری پویش تغذیه بامحور‌های مختلف آموزش‌های تغذیه‌ای در یزد خبر داد.

صاحب‌خبر -

نقیایی رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: اطلاع رسانی تغذیه مانند سال‌های قبل در سال ۱۴۰۳ از تاریخ ۱۷ تا ۳۰ آذر برگزار می‌شود همچنین در این پویش ملی تغذیه به صورت همزمان در کشور و یزد موضوعات مرتبط با مصرف روغن و انتخاب روغن سالم بررسی می‌شود.

 او بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تلاش می‌کند در محور‌های مختلف بتواند این پویش را اجرا کند همچنین بعضی از این موضوع‌ها اطلاع رسانی درباره روغن‌ها به وسیله خبرگزاری‌ها و صدا و سیما است.

نقیایی اظهار داشت: جشنواره‌های غذایی با محوریت روغن‌های سالم و آموزش‌های تغذیه‌ای برای انتخاب روغن سالم و مصرف به اندازه روغن‌ها نیز برگزار می‌شود که این آموزش‌ها در سطوح مختلف انجام می‌شود.

 رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: این آموزش‌ها در مدارس و بین دانش آموزان همچنین در بین گیرنده‌های خدمت در مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و در سطح جامعه به صورت ویژه برگزار می‌شود.

او بیان کرد: مردم باید بیشتر درباره روغن‌ها بدانند که روغن در رژیم غذایی چه جایگاهی دارد و افراد چه میزان از روغن را باید روزانه مصرف کنند که سالم باشند همچنین چه نوع روغنی برای حفظ سلامتی خود انتخاب کنند.

 نقیایی اظهار داشت: یکی از مشکلات موجود در جامعه اضافه وزن و چاقی است که رقم بسیار بالایی را نیز به خود اختصاص داده همچنین یکی از علت‌های اصلی آن وجود روغن‌ها و چربی‌های زیاد در رژیم غذایی روزانه است.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: با توجه به اینکه روغن‌ها انرژی بسیار بالایی دارند چاقی را در افراد تسریع می‌کنند بنابراین اهمیت دارد که میزان مصرف روغن در غذا‌ها کاهش یابد.

او تصریح کرد: با مصرف روغن کمتر مقدار انرژی زیادی نیز در رژیم غذایی وجود ندارد همچنین باید از غذا‌های سرخ کردنی کمتر استفاده شود و افراد روش‌های پخت را تغییر دهند.

نقیایی اظهار داشت: افراد باید برای پخت غذا از شیوه‌های سالم‌تر شامل بخارپز کردن، هواپز و آب پز کردن استفاده کنند همچنین افراد روغن سالم انتخاب کنند.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: روغن‌های سالم دارای اسید‌های چرب مفید و ضروری شامل امگا۳، امگا۶ و امگا ۹ هستند.

او بیان کرد: بهترین روغن نیز کانولا است که در بازار موجود است همچنین روغن‌های سویا، زیتون، کنجد و روغن دانه هسته انگور نیز روغن‌های مفید هستند که مردم می‌توانند آن‌ها را به اندازه و مناسب استفاده کنند.

او تصریح کرد: مردم از فرصت پویش تغذیه استفاده کنند و اطلاعات کافی را از شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های معتبر که مرتبط با دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند به دست آورند که اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند.