ایسنا: رویترز به نقل از آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران از قصد خود برای تزریق اورانیوم خام به سانتریفیوژهای IR-۶ خبر داده است.
منابع رسانهای مدعی شدند که طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران، تا روز اطلاعرسانی به آژانس، یعنی ۲۷ نوامبر، تزریق اورانیوم خام به آبشارهای آیآر-۶ در فوردو هنوز شروع نشده است.
خبرگزاری انگلیسی «رویترز» مدعی رویت گزارش آژانس شد و نوشت: «در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کشورهای عضو آمده است که آژانس تغییرات مورد نیاز در شدت فعالیتهای بازرسی خود در فوردو در پی برنامه ایران برای تزریق اورانیوم خام به آبشارهای مذکور در فردو را با این کشور در میان گذاشته است.»
در همین راستا شبکه «سی جی تی ان» چین نیز گزارش کرد: «ایران به آژانس اطلاع داده است که قصد دارد برای غنیسازی اورانیوم تا خلوص پنج درصد، به هشت آبشار سانتریفیوژ آیآر-۶ که اخیراً در فوردو نصب شده است اورانیوم خام تزریق کند.»
این تحولات درحالی است که «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی، روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: از اول اعلام کرده بودیم اگر سه کشور اروپایی راه تعامل را نپسندند و مقابله و صدور قطعنامه را دنبال کنند ما حتما بلادرنگ اقدام متقابل انجام خواهیم داد.
وی افزود: «این کار همان لحظه و زمان رایگیری اجرایی شد و گازدهی چندهزار سانتریفیوژ پیشرفته را که در راستای اجرای برنامه توسعه صنعت هستهای است آغاز کردیم و آنها را در مدار فعالیت قرار دادیم.»
اسلامی تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده در مقابل زور و فشار و رفتار غیرحقوقی و غیرقانونی هرگز عقب نشینی نمیکند. اینکه ما شفاف فعالیت کنیم و آنها نادیده بگیرند و یکطرفه با بهانهجویی و با اتهامپراکنی بخواهند به کشور فشار بیاورند جواب معکوس خواهند گرفت.»
از طرفی، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «خوزه مانوئل آلبارس بوئنو»، وزیر امور خارجه اسپانیا اظهار داشت: «در برابر اقدام کشورهای اروپایی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، چندین هزار سانتریفیوژ پیشرفته ایرانی وارد مدار میشوند.»
او همچنین در نشستی جداگانه با اشاره به دیدار مذاکرهکنندگان ایرانی و اروپایی در ژنو در روز جمعه تصریح کرد: «دیدار مذاکرهکنندگان ایرانی و اروپایی در ژنو در روز جمعه در حقیقت یک جلسه طوفان فکری است تا ببینیم آیا واقعا راهی برای خروج از وضعیت فعلی وجود دارد یا خیر.»
عراقچی افزود: «نسبت به این دیدار خوشبین نیستم چرا که مطمئن نیستم ایران با طرف درستی صحبت میکند یا نه. به نظر میرسد کشورهای اروپایی به ویژه بریتانیا، آلمان و فرانسه سیاست تقابل را انتخاب کردهاند.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: «ایران همچنان در محدوده معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای باقی مانده و همچنان به دنبال همکاری است. ما در حال حاضر قصد نداریم غنی سازی بیش از ۶۰ درصد را انجام دهیم و این تصمیم ما در حال حاضر است. مایلم مجدداً تأکید کنم که ما خط همکاری را برای حل شرافتمندانه این مشکل انتخاب کردهایم.»