به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، منصور ستوده در خبر 20 شبکه قزوین گفت: سازمان زمین شناسی کشور متولی مطالعات فرونشست در مناطق مختلف است که براساس آخرین مطالعاتی که در دشت های کشور، به ویژه دشت قزوین انجام داده، فرونشست را بین ۱۷ تا ۲۴ سانتی متی اعلام کرده کرده است.
وی افزود: در حال حاضر بیشترین میزان فرونشست زمین در استان قزوین را در ۲ منطقه بویین زهرا و تاکستان شاهد هستیم، چرا که بیشترین تعداد چاه های آب در بخش کشاورزی در این مناطق متمرکز بوده و به لحاظ کمیت چاه های آب و میزان تخلیه آب های زیر زمینی از سایر مناطق شیب تندتری نیز دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین، برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی و خشکسالی را مهمترین عوامل فرونشست زمین در استان قزوین برشمرد .
ستوده در خصوص تشریح این موضوع که با فرونشست زمین چه اتفاقی رخ می دهد، بیان کرد: وقتی از آب های زیرزمینی بیش از حد استفاده شود و محفظه این سفره ها تخلیه شود بر اثر فشار طبقات بالایی فرونشست رخ میدهد که به نوعی سبب پر شدن آن محفظه می شود.
وی افزود: از سوی دیگر، سازمان جهاد کشاورزی باید الگوی کشت در اراضی کشاورزی دشت قزوین، به ویژه در مناطق تاکستان و بویین زهرا را تغییر دهد، به عبارتی در حال حاضر هیچ ضرورتی وجود ندارد که در منطقه بویین زهرا محصولاتی نظیر خربزه و هندوانه کشت و یا در تاکستان گوجه فرنگی کاشته شود چرا که این نوع محصولات علاوه بر آب بر بودن، محصولات استراتژیکی نیز به شمار نمی روند.