شناسهٔ خبر: 69992795 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

کشاورزی قراردادی، راهی برای تحقق تولید صادرات‌محور

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشاورزی قراردادی می‌تواند همه شرایط را برای تحقق تولید صادرات محور فراهم کند.

صاحب‌خبر -

شهرام شفیعی در جلسه مشترک کمیسیون اتاق بازرگانی ایران و کمیسیون‌های کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز که با حضور معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، به بررسی چالش‌های صادرات محصولات کشاورزی و ضرورت کشاورزی قراردادی پرداخته و با اشاره به مشکلات قوانین خلق‌الساعه در حوزه صادرات گفت: صادرات در کشور دارای قوانین و مقررات خاص خود است، اما دستورالعمل‌های غیرمنتظره باعث نارضایتی و گله‌مندی فعالان این بخش شده است. برای صادرات برنامه‌ریزی شده، باید تولیدات مازاد و صادرات‌محور صورت گیرد.

وی  افزود: وظیفه وزارت جهاد کشاورزی، تامین غذای سالم و کافی برای مردم است.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان نقش این سازمان در برنامه‌ریزی تولید محصولات کشاورزی افزود: ما با استفاده از فناوری‌های نوین، دستورالعمل‌های لازم برای مصرف سموم و کود‌های کشاورزی را ارائه داده و زنجیره‌های ارزش را تکمیل می‌کنیم. همچنین صنایع تبدیلی، مدیریت تولید و فروش و کشاورزی قراردادی از دیگر برنامه‌های ما است.

شفیعی در ادامه گفت: وظایفی نظیر رایزنی‌های بین‌المللی، مسائل ارزی، حمل‌ونقل و مشکلات گمرکی خارج از حیطه مسئولیت جهاد کشاورزی است، اما ما بسترسازی‌های لازم برای تولید محصولات سالم را فراهم کرده‌ایم.

شفیعی با تاکید بر اهمیت تغییر نگاه کشاورزان از تولید معیشت محور به صادرات محور اظهار کرد: کشاورزان به دنبال افزایش کمی و کیفی تولیدات خود هستند، اما اطلاعات کافی درباره استاندارد‌های صادراتی ندارند. بدون کشاورزی قراردادی و برنامه‌ریزی دقیق، تحقق تولید صادرات محور ممکن نیست.

وی کشاورزی قراردادی را یکی از اولویت‌های جدی وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: زمانبر بودن تولید محصولات کشاورزی ایجاب می‌کند که از همین امروز با برنامه‌ریزی و کشاورزی قراردادی به سمت تولید صادرات‌محور حرکت کنیم.

شفیعی با اشاره به محدودیت منابع آبی کشور و استان هشدار داد: برخی محصولات کشاورزی، علیرغم ارزآوری، به نوعی صادرات آب مجازی محسوب می‌شوند؛ لذا باید در برنامه‌ریزی‌ها این مسئله را مدنظر قرار دهیم.

وی در پایان از اتاق بازرگانی تبریز خواست تا برای تحقق کشاورزی قراردادی توجه ویژه‌ای داشته باشد و با همکاری تجار و صادرکنندگان، زمینه تجاری‌سازی تولیدات کشاورزی و توسعه صادرات را فراهم کنند.

این جلسه فرصتی برای هم‌اندیشی میان بخش‌های مختلف کشاورزی و تجارت بود تا راهکار‌هایی برای ارتقای تولید محصولات سالم و صادرات محصولات کشاورزی ارائه شود.

منبع:واحد مرکزی خبر