شناسهٔ خبر: 69991722 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

بسته اخبار فرهنگی و هنری؛

از برخورد ساترا با صدای عادل فردوسی‌پور تا 10 فیلم پرفروش2024

امروز در بسته فرهنگی و هنری به مهمترین اخبار این حوزه از موسیقی، فیلم، هنر و نمایش می پردازیم.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه فرهنگی: خبرهای این هفته بسته فرهنگی هنری را با اخبار موسیقی و تمدید کنسرت «چهارگان »  آغاز می کنیم.

کنسرت گروه موسیقی «چهارگان» در سومین تجربه از «طرزِ تازه»، با اتمام بلیت‌های شب نخست، برای شامگاه جمعه نهم آذر نیز در تالار رودکی تمدید شد.

این کنسرت که قرار بود هشتم آذر اجرا شود جمعه نهم آذر نیز ساعت ۲۰ برگزار می‌شود.

تجلیل پزشکیان از استاد فخرالدینی

رئیس جمهور با حضور در یکی از اجراهای استاد فخرالدینی، از این استاد پیشکسوت موسیقی تجلیل کرد.

 مسعود پزشکیان سه‌شنبه شب به محل اجرای کنسرت قاف (منظومه سیمرغ) به رهبری استاد فرهاد فخرالدینی در تالار وحدت رفت و به تماشای اجرای این استاد موسیقی نشست.

از+برخورد+ساترا+با+صدای+عادل+فردوسی‌پور+تا+10+فیلم+پرفروش2024
ین  کنسرت با همکاری ارکستر سمفونیک تهران برگزار می‌شود. رئیس جمهور در پایان این مراسم هنری با اهدای دسته گل و لوح تقدیر از استاد فخرالدینی تجلیل کرد.

انتشار سه پروژه جدید موسیقایی 

 آلبوم «شوق باران» نام یکی از آثار تازه انتشار یافته در فرآیند تولید و فروش محصولات موسیقایی است که در قالب یک اثر بی کلام در دسترس علاقه مندان  موسیقی ایرانی قرار گرفته است.

محمدتقی سعیدی از هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی ایرانی به عنوان نوازنده سه تار و محمود رفیعیان نوازندگی تمبک در این مجموعه موسیقایی همکاری داشته اند.

«شور»، «افشاری»، «اصفهان»، «چهارگاه» هم اسامی قطعات مختلف این آلبوم را تشکیل می دهند.

آلبوم «داغلار مارالی» عنوان یکی از آثار جدید موسیقایی است که نسخه مجازی آن با هنرمندی امیرحسن یوسفی و تنظیم حمیدرضا جدیری و حمید چشمه خاور در ژانر موسیقی فولک آذربایجانی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

«داغلارمارالی»، «عزیزآنالار»، «سن منه حیاتیم دیئردین»، «آذری قیزی»، «گوزلسن»، «منه اینان»، «هارا کنتسم»، «نه اوچون سنی سئودیم»، «عزیز دوستوم»، «سنده دیرگوزلریم»، «آی ایشقیندا»، «گئجه لرتک» قطعاتی هستند که در این آلبوم گنجانده شده اند.

حمیدرضا جدیری نوازنده کیبورد، فرهاد رهنما نوازنده کیبورد و آکاردئون، سعید قاسم زاده نوازنده گیتار بوزوکی، باغلاما، باقردادخواه نوازنده کلارینت، بهنام لشگری نوازنده قارمون، امیرحسن یوسفی نوازنده ناغارا، فهیمه نشری و دورنا مارالباشی گروه کر اعضای گروه اجرایی این آلبوم را تشکیل می‌دهند.

آلبوم «پیانیکا» هم یکی دیگر از مجموعه‌های تازه منتشر شده عرصه موسیقی است که در قالب بی کلام با محوریت ساز ملودیکا پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

محس اونیکزی آهنگساز، تنظیم کننده، نوازنده پیانو، نوازنده ملودیکا و نوازندگی گیتار این آلبوم را به عهده دارد. پروژه‌ای که به نوعی یک اثر تک نفره موسیقایی محسوب می‌شود و محسن اونیکزی محوریت اصلی اجرای محتوای اثر را عهده دار است.

«وصال»، «چشم انتظار تو»، «صلح»، «تو باشی و باران»، «مستانه»، «تمنا»، «ضیافت عاشقانه» قطعاتی هستند که در این آلبوم بی‌کلام گنجانده شده اند. 

 

هفتمین فستیوال بین‌المللی موسیقی الکترونیک تهران برگزار می‌شود

گروه موسیقی یارآوا با همکاری دانشگاه هنر تهران، هفتمین فستیوال بین‌المللی موسیقی الکترونیک تهران را سال آینده برگزار می‌کند.

 همانند سال‌های گذشته، در این دوره نیز بخش دانشجویی با اعلام فراخوان از تمام دانشجویان موسیقی کشور دعوت به ارسال اثر در حیطه‌ی موسیقی الکترونیک می‌کند. تا 31 فروردین سال آینده دانشجویان م یتوانند آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند. 

 

نمایش

بوف آوازهایش را می‌خواند» به عمارت نوفل لوشاتو می‌آید

نمایش «بوف آوازهایش را می‌خواند» ششمین تجربه کارگردانی حمید رحیمی از ۱۸ آذر به عمارت نوفل لوشاتو می‌آید.

نمایش «بوف آوازهایش را می‌خواند» به کارگردانی حمید رحیمی از ۱۸ آذر، هر شب ساعت ۱۹:۳۰ در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه می‌رود.

«بوف آوازهایش را می‌خواند» روایتی متفاوت از جهل و نادانی در جوامع مختلف بشری‌ است.

حمید رحیمی بازیگری نمایش‌های «بیوه‌های غمگین سالار جنگ»، «بیرون پشت در»، «پسران تاریخ»، «ریچارد سوم اجرا نمی‌شود»، «طپانچه خانم» و «هیدن» و کارگردانی نمایش‌های «کوپه ۴۶»، «کفتر به توان۲»، «خاکستر به خاکستر»، «یک گفتگوی عاشقانه در صبح دل‌انگیز زمستانی» را در کارنامه‌ خود دارد.

 

نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه ‌سنگلج

نمایش «ره صدساله» به کارگردانی علیرضا عمرانی از ۶ آذر اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز کرده و تا 16 آذر ادامه دارد.

تهیه‌کنندگی این اثر نمایشی را محمدعلی ذاکری بر عهده داشته و هنرمندانی همچون امیرحسین صارمی، هادی ظهوری، حمیدمردلی، هادی کرباسچی، مجید آزاد، علیرضا مرادیان، مهدی کرمی، سیدعلی نخلی، علی قطبی، اسماعیل علی حسینی، مهدی ونایی، محمدطه احمدی در آن به ایفای نقش می‌پردازند.

سرپرست گروه همخوانی را محمدعلی فراتین، محمدحسن سلیمی بر عهده داشته و در گروه همخوانی صدرا آقایی، امیرعلی تمثالی، طه قبادی، امیرحسین اسکندری، امیرحسین عباسی، سیدمحمود ساداتیان، سیدعلیرضا دریاباری، عماد شاه میراب، سیدعرفان جلالی ثابت حضور دارند.

 

افتتاح تماشاخانه طهران با نمایش «کلاغ»

تماشاخانه طهران با اجرای نمایش «کلاغ» به نویسندگی رضا شاهی و محمد تات، طراحی و کارگردانی محمد تات و تهیه‌کنندگی محمد حسن شاهی، فعالیت خود را آغاز می‌کند. این نمایش ازامروز  ۸ آذر هر شب ساعت ۱۹ در این تماشاخانه روی صحنه می‌رود.

«کلاغ» با مدت زمان ۷۰ دقیقه، داستانی سورئال و کمدی را روایت می‌کند که به واهمه‌ای بر سر هیچ، محکومیت به سکوت و جرم به دلیل کلامی آنی می‌پردازد؛ همانند آرامش قبل از طوفان است این سکوت کلاغ‌ها.

بازیگران این نمایش عبارت‌اند از: شاهین آشتیانی، رضا شاهی، ایراندخت اقرانی ارگی، فاطیما اکبرزاده، سپیده اردستانی، حامد خوشحال، علی صابری، محمد صفایی، علی عباسی، الهام علی‌زاده، سونیا غضنفری، متین کاظمی، مهسا معدن‌پیشه و علی هاشمی. همچنین، صدای شهرزاد کمال‌زاده در این اثر حضور دارد.

 

سامان خلیلیان «درد» را به صحنه می‌آورد

نمایش «درد» نوشته مرتضی فرهادنیا و کارگردانی سامان خلیلیان روی صحنه می‌رود.

سامان خلیلیان نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده تئاتر که آخرین بار سال ۱۳۹۷ با کارگردانی نمایش «عند از مطالبه» در سالن قشقایی تئاتر شهر روی صحنه بود، حالا پس از ۶ سال، نمایش «درد» نوشته مرتضی فرهادنیا را کارگردانی می‌کند.

داستان این نمایش در یک خانه‌ حومه شهر رخ می‌دهد و درباره‌ روابط پیچیده و پنهان انسان‌ها است و به تحلیل روان‌شناسی و فلسفی شخصیت‌ها و کشف دردهای درونی آن‌ها می‌پردازد.

تمرین‌های نمایش «درد» به صورت فشرده آغاز شده‌ است و پاییز ۱۴۰۳ روی صحنه می‌رود.

 

«۱۲ زن خشمگین» خوانش می‌شود

نمایشنامه «۱۲ زن خشمگین» به نویسندگی امیر امیری و با کارگردانی فاطمه (شیده) کریمی در پردیس تئاتر شهرزاد خوانش می‌شود.

نمایشنامه «۱۲ زن خشمگین» نوشته امیر امیری و تهیه‌کنندگی سیدمحمدجواد دل‌گرم با کارگردانی فاطمه (شیده) کریمی، نهم آذر ساعت ۱۵ در سالن ۳ پردیس تئاتر شهرزاد خوانش می‌شود.

فاطمه (شیده) کریمی، فاطمه (ملیکا) محمدی، شیرین دوست، مهنا نعمانی، مهدیس نعمتلو، کاوه رستمی نیک، آیدا اکبری و المیرا امینی خوانشگران این اثر هستند.

در خلاصه داستان این اثر آمده است: «۱۱ زن هیئت منصفه و یک نفر رئیس شورا در جلسه شورا برای صدور رای اعدام و یا آزادی متهم کنار هم جمع شده‌اند، ابتدا همگی موافق اعدام هستند اما یک کاراکتر مخالف اعدام هست و ... .»

 

هنر

«جسدهای جاندار» مسعود کیمیایی تماشایی می‌شود

گالری ثالث از روز جمعه ۹ آذر میزبان نمایشگاه نقاشی‌های مسعود کیمیایی کارگردان و سینماگر مولف خواهد شد.

نمایشگاه نقاشی مسعود کیمیایی با عنوان «جسدهای جاندار» به کیوریتوری علی خالق عصر جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ در گالری ثالث افتتاح می‌شود و تا ۲۰ آذر ادامه خواهد داشت.

آثار این نمایشگاه تجربیات متفاوت این هنرمند در نقاشی به حساب می‌آید.

از+برخورد+ساترا+با+صدای+عادل+فردوسی‌پور+تا+10+فیلم+پرفروش2024
مسعود کیمیایی نزدیک به سه دهه پیش کتاب رمان خود را با نام «جسدهای شیشه ای» منتشر کرد که نقبی به شکل زیست انسان معاصر ایرانی در دهه های گذشته بود. او تاریخ معاصر ایران را دستمایه قرار داده و لایه‌های متفاوتی از تاثیر سیاست و اجتماع بر انسان معاصر ایرانی را به تصویر کشیده بود که چگونه سیاست بر زندگی افراد تاثیر گذاشته و زیست آنها را دگرگون کرده است.

اکنون مسعود کیمیایی در نمایشگاه نقاشی اش با نام «جسدهای جاندار» لایه های متفاوتی از زیست همان انسان ایرانی را به نمایش می‌گذارد که سال‌ها در فیلم‌هایش آن را به تماشا گذاشته است.

نقاشی‌های پر از جزییات او از این منظر حاوی خوانش نشانه شناسانه است. تخیل هنرمند و تاثیرات سیاسی و اجتماعی لایه‌های متنوعی از معنا را به ذهن مخاطب متبادر می‌کنند که آشنا و قابل درک است. از «قیصر» تا «خائن کشی»، از «جسدهای شیشه‌ای» تا «جسدهای جاندار» هر اثر او روبه‌رو شدن با تجربیات هنرمندی است که همواره در پی نشان دادن انسان اکنون ایرانی است.

 

بهرام کلهرنیا دبیر کل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شد

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به پیشنهاد شورای سیاستگذاری، بهرام کلهرنیا را به عنوان دبیر کل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر منصوب کرد.

نادره رضایی در حکمی، بهرام کلهرنیا را به عنوان دبیر کل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر انتخاب کرد. ‌

بهرام کلهرنیا، طراح، نقاش، پژوهشگر و مدرس هنر و طراح گرافیک، متولد سال ١٣٣١ در کرمانشاه است و هم اکنون رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و رئیس شورای عالی خانه هنرمندان ایران است

 

حسین گنجی مشاور و نماینده معاونت هنری در امور جشنواره‌ها و رویدادها شد

نادره رضایی در حکمی حسین گنجی را به عنوان مشاور و نماینده معاونت هنری در امور جشنواره‌ها و رویدادها منصوب کرد. حسین گنجی فارغ التحصیل رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و پژوهشگر در حوزه هنر و ارتباطات است. در کارنامه کاری او معاون تبلیغات و انتشارات مرکز ارتباطات شهرداری تهران، مدیر روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مشاور معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، معاون مدیر کل حوزه ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی و دبیری و سردبیری چند نشریه و روزنامه دیده می‌شود.

گنجی همچنین نویسنده کتاب‌های همچون «نام‌ها از کجا می‌آیند» پیرامون برندسازی شخصی، «چریک گفت و گو»، «ساده زیباست»، «ایهام و ابهام» و چند کتاب دیگر در حوزه هنر، ارتباطات و برندسازی است و تاکنون بیش از یکصد یادداشت و مقاله از او در نشریات تخصصی و عمومی پیرامون هنر و ارتباطات منتشر شده است.

 

نوزدهمین سالگرد مرتضی ممیز برگزار می‌شود

نوزدهمین سالگرد مرتضی ممیز هنرمند فقید طراح گرافیک عصر جمعه ۹ آذر در خانه هنرمندان برگزار می‌شود.

بنیاد ممیز نوزدهمین سالگرد هنرمند فقید مرتضی ممیز را با برگزاری یک رویداد ویژه گرامی می‌دارد. این رویداد روز جمعه، نهم آذر ساعت ۱۷ در مراسمی در خانه هنرمندان ایران افتتاح خواهد یافت.

همزمان با این مراسم نمایشگاهی متشکل از سه بخش شامل «گزیده‌ پوسترهای آلن لوکرنک از فرانسه»، «آشنایی دیرینه، دیداری تازه؛ گزیده پوسترها و تایپ‌فیس‌ها از طراحان ارمنستان» و «تصویرسازی‌های استاد ممیز برای مجله رودکی» در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت. این نمایشگاه ها از ۹ تا ۱۶ آذر دایر خواهد بود.

گفتنی است این رویداد به همت بنیاد ممیز و با حمایت انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، خانه هنرمندان ایران، مدرسه ویژه، نشر مشکی، نشریه نشان و چاپ کوفا برگزار می‌شود.

 

موفقیت عکاس ایرانی در یک مسابقه بین المللی عکاسی

یکی از عکاسان فعال حوزه تئاتر، سینما و تلویزیون برنده جایزه یکی از بخش های دوازدهمین مسابقه و نمایشگاه بین المللی عکاسی مونته نگرو شد.

مهدی آشنا از عکاسان فعال حوزه تئاتر، سینما و تلویزیون برنده جایزه بخش « salon HN» دوازدهمین مسابقه و نمایشگاه بین المللی عکاسی مونته نگرو شد.

این جشنواره یک رویداد رقابتی معتبر در حوزه عکاسی است که توسط سازمان بین‌المللی عکاسی « Olcinium »از مونته نگرو برگزار می شود و در شش بخش و موضوع با حضورهنرمندان کشورهای مختلف برگزار می شود.

مهدی آشنا هنرمند عکاس باسابقه عضو انجمن عکاسان مطبوعات ایران، انجمن عکاسان تئاتر، انجمن آسیفا و فدراسیون جهانی عکاسی فیاپ و از عکاسان شناخته شده در حوزه عکاسی تئاتر است.

 

فیلم

 

برخورد ساترا با صدای عادل فردوسی‌پور

در پی دستور ساترا مبنی بر ممنوعیت انتشار برنامه «اکنون» با اجرای سروش صحت، حالا مدیرعامل پلتفرم پخش‌کننده از دستور جدیدی مینی بر حذف صدای عادل فردوسی‌پور خبر داده است.

 محمدجواد شکوری _ مدیرعامل صبا ایده _ با انتشار مطلبی جدید در توییتر که با صوت همراه است، از دستور ساترا درخصوص ممنوعیت پخش گزارش‌های عادل فردوسی‌پور در آپارات اسپورت خبر داده است. 

فردوسی‌پور مدتی است که پس از حدود پنج سال و هشت ماه دوری از گزارشگری، بار دیگر با گزارش مسابقات لیگ قهرمانان اروپا در فضای مجازی، به این عرصه بازگشته بود.

از+برخورد+ساترا+با+صدای+عادل+فردوسی‌پور+تا+10+فیلم+پرفروش2024
ساترا علت این برخورد را با یادآوری مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و بند ۴ ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر»، که تولید و پخش «زنده» برنامه‌ها و نیز صدور مجوز و نظارت بر «پخش زنده» در فضای مجازی در اختیار سازمان صداوسیما است، توضیح داده است. 

روز گذشته نیز خبر ممنوعیت انتشار برنامه سروش صحت از پلتفرم فیلیمو، با انتشار نامه‌ ساترا به صبا ایده رسانه‌ای شد که علت این امر تاکید بر اصل مالکیت معنوی برنامه «کتاب باز» و ذکر نام این برنامه از سوی مهمانان در مجموعه جدید «اکنون» عنوان شده بود.

در اتفاقی جدید، رئیس مجمع «رصتا» نسبت به موضع مدیر فیلیمو واکنش نشان داده است.

سامان مرادحسینی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «یکی از مدیران سکوها نوشته است: «اصلا فرق نمی‌کنه محتوا چی باشه، از نظر ساترا و صدا و سیما کلا هر چی دیده بشه توقیفه!» ایشان به نظرم فراموش کردند که آثار پرمخاطب همان سکو دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) است.

اگر هم ایشان معتقدند «زخم کاری»، «گناه فرشته»، «جوکر»، «گل یا پوچ»، «صداتو» و موارد مشابه برنامه‌های پرمخاطبی نبودند، صراحتا اعلام کنند که مردم بدانند مدیر فیلیمو خودش نظر متفاوتی نسبت به این‌ سریال‌ها و برنامه‌های دارای مجوز از ساترا دارد.»

 

«گوسفند» از ایتالیایی‌ها جایزه گرفت!

«گوسفند» بهترین فیلم کوتاه چهل و دومین جشنواره سالمونا (ایتالیا) شد.

هادی بابایی‌فر برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه بخش بین‌الملل از چهل و دومین و دوره جشنواره سالمونای ایتالیا برای فیلم کوتاه «گوسفند» شد.

این جشنواره با نگاه تخصصی به دنیای فیلم کوتاه، هر ساله تلاش دارد آثار کارگردانان نوظهور را کشف و به نمایش بگذارد.

رز طباطبایی و گلاویژ علم ۲ بازیگری هستند که در فیلم کوتاه «گوسفند» به ایفای نقش پرداختند.

 

«می‌خوام به قتل اعتراف کنم» آماده نمایش شد

فیلم کوتاه «می‌خوام به قتل اعتراف کنم» به کارگردانی مجتبی مجدیان آماده نمایش شد.

فیلم کوتاه «می‌خوام به قتل اعتراف کنم» به کارگردانی مجتبی مجدیان از دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان براساس طرحی از حمیدرضا ونایی ساخته شده است و به زودی پخش بین‌الملل خود را آغاز می‌کند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «جنگل شاهد خیلی چیزا بوده، این درختا خیلی چیزا دیدن، خیلی حرفا شنیدن، کاش می‌دونستم ترسناک‌ترین چیزی که دیدن یا شنیدن چیه!»

در این فیلم کوتاه، پوریا عباسپور و مجتبی مجدیان به ایفای نقش پرداخته‌اند. مجدیان به همراه سعید سعیدی‌فر تهیه‌کنندگی این فیلم را نیز بر عهده‌دارند.

 

«احمد» به کانادا می‌رود

فیلم سینمایی «احمد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی، در بخش مسابقه پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مسلمانان حضور می‌یابد.

فیلم سینمایی «احمد» به نویسندگی امیرعباس ربیعی و رضا محبی نوری، کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیه‌کنندگی حبیب والی‌نژاد، محصول سازمان سینمایی سوره و موسسه تصویر شهر، به بخش مسابقه پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مسلمانان Muslim International Film Festival راه یافت.

این جشنواره از ۲۹ نوامبر تا ۳ دسامبر برابر با ۹ تا ۱۳ آذر در کانادا برگزار می‌شود.

ایده جشنواره بین‌المللی فیلم مسلمانان از آنجایی می‌آید که بنیانگذار جشنواره، هیرا فاروقی، سفر خود را به عنوان یک فیلمساز در سراسر کانادا آغاز کرد. او متوجه شد که داستان‌های او به عنوان یک فیلمساز مسلمان، در این فضاها بازنمایی نمی‌شود و برای تقویت و تجلیل از صدای مسلمانان در کانادا این جشنواره را راه‌اندازی کرد.

پخش بین‌المللی این فیلم سینمایی که در ژانر حادثه‌ای و با روایتی ملتهب از ۱۸ ساعت ابتدایی زلزله بم ساخته شده، برعهده مرکز بین‌الملل سوره است.

 

«سلام آنا» به جشنواره داکا می‌رود

فیلم کوتاه «سلام آنا» ساخته محمدحسین سلیمانی‌فرد به بیست و سومین جشنواره داکا راه یافت.

«سلام آنا» عنوان فیلم کوتاهی به کارگردانی محمدحسین سلیمانی‌فرد با نقش آفرینی نیلوفر کوخانی و روایت محمدرضا علیمردانی است. این فیلم ششمین حضور بین‌المللی خود را در بخش مسابقه فیلم‌های معنوی بیست و سومین جشنواره داکا تجربه می‌کند.

این جشنواره از ۱۱ تا ۱۹ ژانویه در بنگلادش برگزار می‌شود.

«سلام آنا» که اقتباسی از زندگی مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی است، پیش از این جایزه انسانیت جشنواره فیلم هنری ماه ایتالیا را به دست آورده است.

 

«می‌خوام به قتل اعتراف کنم» آماده نمایش شد

فیلم کوتاه «می‌خوام به قتل اعتراف کنم» به کارگردانی مجتبی مجدیان آماده نمایش شد.

فیلم کوتاه «می‌خوام به قتل اعتراف کنم» به کارگردانی مجتبی مجدیان از دانش‌آموختگان انجمن سینمای جوانان براساس طرحی از حمیدرضا ونایی ساخته شده است و به زودی پخش بین‌الملل خود را آغاز می‌کند.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «جنگل شاهد خیلی چیزا بوده، این درختا خیلی چیزا دیدن، خیلی حرفا شنیدن، کاش می‌دونستم ترسناک‌ترین چیزی که دیدن یا شنیدن چیه!»

در این فیلم کوتاه، پوریا عباسپور و مجتبی مجدیان به ایفای نقش پرداخته‌اند. مجدیان به همراه سعید سعیدی‌فر تهیه‌کنندگی این فیلم را نیز بر عهده‌دارند.

 

راه‌یابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن

انیمیشن کوتاه «آوای ابرها»، محصول مرکز فیلم جوان سوره به بخش اصلی جشنواره بین‌المللی فیلم حقوق بشر کرامت اردن راه یافت.

انیمیشن کوتاه «آوای ابرها» به کارگردانی محمد لطفعلی و تهیه‌کنندگی هادی فیروزمندی، محصول مرکز فیلم جوان سوره برای نمایش در بخش اصلی پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم حقوق بشر کرامت (Karama Human Rights Film Festival) انتخاب شد.

بدین ترتیب این جشنواره از ۵ تا ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴ برابر ۱۵ تا ۲۲ آذر در امان پایتخت اردن برگزار خواهد شد.

جشنواره بین‌المللی فیلم حقوق بشر کرامت (Karama HRFF) یکی از مهم‌ترین رویدادهای سینمایی در خاورمیانه است که به موضوعات حقوق بشر می‌پردازد. این جشنواره در سال ۲۰۱۰ تاسیس شد و هدف اصلی آن ارتقای آگاهی عمومی درباره مسایل حقوق بشر از طریق هنر و سینما است.

این جشنواره امسال با عنوان «عدالت برای مردم جنوب جهان» برگزار می‌شود و بر مواجهه با میراث استعمار، نابرابری نژادی و بی‌عدالتی‌های زیست‌محیطی تاکید دارد. رویکرد اصلی این جشنواره در سال جاری مبارزات مداوم برای عدالت، به ویژه برای مردم فلسطین و جوامع جنوب جهان است.

جایزه بهترین انیمیشن بیست و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان مارانو (MARANO RAGAZZI SPOT FESTIVAL) و دیپلم افتخار پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «kinofestival Light of the world» روسیه از جمله افتخاراتی‌ است که «آوای ابرها» برای حضور در جشنواره‌های بین‌المللی کسب کرده است.

پخش بین‌المللی این انیمیشن کوتاه را که روایتی میان ۲ انفجار از بمب‌های ویران‌گر اسرائیل بر سر کودکان مظلوم غزه است، مرکز بین‌الملل سوره برعهده دارد.

 

«در آغوش درخت» یک جایزه جهانی گرفت

جایزه ویژه هیئت داوران دهمین دوره جشنواره فیلم جهانی آسیایی به فیلم سینمایی «در آغوش درخت» رسید.

فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به نویسندگی و کارگردانی بابک خواجه پاشا و تهیه‌کنندگی سجاد نصرالهی‌نسب و محمدرضا مصباح جایزه ویژه هیئت داوران دهمین دوره جشنواره فیلم جهانی آسیایی The Asian World Film Festival (AWFF) را از آن خود کرد.

امسال «در آغوش درخت» به عنوان نماینده بهترین فیلم بلند بین المللی از ایران برای ۹۷ امین دوره اسکار، در دهمین دوره جشنواره جهانی فیلم آسیایی (AWFF) به نمایش درآمد.

جشنواره جهانی فیلم آسیایی (AWFF) بهترین آثار سینمای آسیایی را به لس آنجلس معرفی می‌کند تا استعدادهای سینمایی منطقه بیش‌تر دیده شود و روابط بین صنایع فیلم آسیایی و هالیوود را تقویت کند. این جشنواره با حمایت حامیان از جوامع متنوع آسیایی در لس آنجلس و همچنین مخاطبان عمومی که به سینمای خارجی و مستقل علاقه‌مند هستند، برگزار می‌شود.

امسال این جشنواره از ۱۳ تا ۲۱ نوامبر، برابر با ۲۳ آبان تا ۱ آذر سال جاری در شهر لس آنجلس، کشور آمریکا برگزار شد.

 

زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند

فیلم «ایستاده با گرگ» به کارگردانی سعید نبی و مریم خدیوی در ادامه حضور های بین المللی خود نامزد دریافت بوف طلایی جشنواره فیلم‌های محیط زیستی مسکو شده است.

با اعلام جشنواره «طبیعت، انسان، سنت» مسکو، فیلم «ایستاده با گرگ» به کارگردانی سعید نبی و مریم خدیوی نامزد دریافت تندیس بوف طلایی بخش طبیعت و انسان شده اند.

جشنواره فیلم‌های محیط زیستی مسکو The Nature International film festival «طبیعت، انسان، سنت» با همکاری وزارت منابع طبیعی فدراسیون روسیه، مدیریت منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست شهر مسکو، اتحادیه سینماگران فدراسیون روسیه و اتحادیه فولکلور روسیه از تاریخ ۲۹ نوامبر تا ۱ دسامبر ۲۰۲۴ برابر با ۹ تا ۱۱ آذر در مسکو روسیه برگزار و آثار منتخب از کشورهای روسیه، آلمان، ایران، پرتغال، رومانی، بلژیک و … به روی پرده سینماهای مسکو خواهد رفت.

جشنواره جهانی «طبیعت، انسان، سنت» در شهر مسکو طی ۳ شب فیلم‌های برگزیده را در سینما و برخی شبکه‌های تلویزیونی اکران خواهد کرد.

در مانیفست این جشنواره بین المللی آمده است، این جشنواره بین المللی فرصتی است برای تماشای مستندهایی درباره رابطه طبیعت و انسان، قوم نگاری، فولکلور و گفتگو با چهره‌های برجسته سینماگر جهان. جشنواره در تلاش است تا جامعه‌ای از افراد دلسوز و علاقه مند به موضوع طبیعت ایجاد کند.

اداره کل تامین و رسانه بین الملل سیما عرضه بین‌المللی این فیلم را برعهده دارد.

«ایستاده با گرگ» تاکنون در جشنواره‌های جهانی مختلفی از جمله جشنواره‌های سینمایی چین، اسپانیا، هندوستان و … حضور داشته است و توانسته جوایز و دیپلم افتخار بسیاری را کسب کند.

فیلم مستند دراماتیک «ایستاده با گرگ» قصه زندگی محیطبان جلالی است که در اثر درگیری با شکارچین ۹۸ ساچمه سربی سرطان‌زا دریافت کرده که همچنان سال‌هاست این ساچمه‌ها در بدنش قرار دارند.

 

خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگ‌ها»

در حالی که قرارداد ساخت «گرگ ها ۲» مدتی پیش امضا شد، اکنون گفته می‌شود ساخت این فیلم منتفی شده است.

سه ماه پس از آن که اپل با جان واتس کارگردان و نویسنده فیلم قراردادی برای ساخت ادامه فیلم جنایی «گرگ‌ها» با بازی جورج کلونی و برد پیت امضا کرد، اکنون گفته می‌شود ساخت این فیلم منتفی شده است.

واتس که در حال تبلیغ سریال جدید خود از مجموعه «جنگ ستارگان» با عنوان «خدمه اسکلت» برای دیزنی پلاس است در مصاحبه‌ای گفت: نمی‌دانم در آینده چه کاری را کارگردانی می‌کنم و فکر نمی‌کنم «گرگ‌ها» در برنامه‌ام باشد.

به دنبال آن منابعی داخلی به صورت غیررسمی تایید کرده‌اند که ساخت این فیلم لغو شده است.

در ماه آگوست (مرداد)، اپل اعلام کرد اکران گسترده این فیلم را متوقف می‌کند و به جای آن «گرگ‌ها» ۲۰ سپتامبر یک اکران محدود یک هفته‌ای را در شماری از سینماها تجربه کرد و یک هفته بعد به صورت آنلاین در اپل تی وی پلاس به نمایش درآمد.

استراتژی جدید ناگهانی که یک ماه پیش از اکران مطرح شد، موجب ناخشنودی برخی از عوامل فیلم شد. کلونی سال ۲۰۲۳ گفته بود: برد و من قرارداد ساخت فیلم را بسته‌ایم و دستمزد را هم پس دادیم تا مطمئن شویم که فیلم در سینما اکران می شود.

«گرگ‌ها» اوایل سپتامبر در جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد و ۲ بازیگر فیلم روی فرش قرمز رفتند و با اقبال زیادی هم روبه رو شدند. پس از اولین نمایش فیلم به صورت آنلاین هم اپل این فیلم را پربیننده‌ترین فیلم در تاریخ این پلتفرم خواند که موفقیت «گرگ‌ها» را تایید می‌کرد؛ به ویژه این که اپل در یک رقابت جدی در مناقصه موفق به گرفتن فیلم شده بود و امید داشت فیلمی با اتحاد دوباره ۲ بازیگر سه‌گانه «اوشن» را مال خود کند.

اما با توجه به فروش «گرگ‌ها» که اکنون ۲ ماه است در دسترس است، به نظر می‌رسد امید اپل به موفقیت چشمگیر کم‌فروغ شده باشد.

 

۱۰ فیلم پرفروش سال ۲۰۲۴ همه دنباله هستند!

در حالی که دنباله‌های فانتزی و اکشن سینماها را پر کرده‌اند ، مخاطبان فیلم‌های اوریجینال و اصیل، به خانه کوچ کرده‌اند و به صورت استریم فیلم تماشا می‌کنند.

برای اولین بار در تاریخ هر ۱۰ فیلم پرفروش سال ۲۰۲۴ را فیلم‌هایی تشکیل داده‌اند که خود دنباله‌های فیلم‌های قبلی بوده‌اند. پس اصالت را فراموش کنید چون این روزها پول در نمی‌آورد و یاد حرف اسکورسیزی بیافتید که گفته بود، مخاطبان سینماها فیلم‌هایی می‌خواهند که شبیه دنیای بازی باشند.

تا به این جای سال که تنها چند هفته تا پایانش باقی مانده ۱۰ فیلم پرفروش سال این فیلم‌ها بوده‌اند:

۱. درون بیرون ۲

۲. ددپول و ولورین

۳. من نفرت‌انگیز ۴

۴.تلماسه: قسمت دوم

۵. گودزیلا و کونگ: امپراتوری جدید

۶. پاندا کونگ‌فو کار ۴

۷. بتلجویس بتلجویس

۸. ونوم: آخرین رقص

۹. پسران بد: بران یا بمیر

۱۰. پادشاهی سیاره میمون‌ها

به زودی دنباله‌ دیگری به این فهرست افزوده می‌شود و آن فیلم «شرور»، پیش درآمد «جادوگر شهر اوز» است که در حال رسیدن به فروش یک میلیارد دلاری است تا جایگاه سومین فیلم پرفروش‌ترین سال ۲۰۲۴ را به دست آورد. این در حالی است که دنباله همین فیلم پیش از این فیلمبرداری شده و قرار است سال ۲۰۲۵ اکران شود.

 

سیما

 

تازه‌های دوبله تلویزیون

پنج مستند خارجی در گونه‌های مختلف برای پخش از شبکه‌های مستند سیما و تهران و سه فیلم سینمایی جدید برای پخش از شبکه‌های مختلف سیما به تازگی دوبله شدند.

مستند «دو درجه: نقطه بی بازگشت» در گونه محیط زیست و علمی تحقیقاتی محصول آمریکا در سال ۲۰۱۷ است که برای پخش از شبکه تهران سیما دوبله شده است.

مدیر دوبله این مستند داود نماینده و صدابردار آن مهدی پاینده است. دانیال الیاسی، محمد بهاریان، علی بیگ محمدی، ابوالفضل شاه بهرامی، محمد صادقیان، نسرین کوچک خانی، مریم مهماندوست، علیرضا ناصحی و داود نماینده صداپیشه‌های این اثر هستند.

خلاصه روایت این اثر از این قرار است که: با افزایش میانگین دمای زمین در هر سال، کارشناسان هشدار می‌دهند که به نقطه اوج مرگبار نزدیک می‌شویم، این مستند به شمارش معکوس نابودی کره زمین می‌پردازد.

این مستند که در سال ۲۰۱۷ ساخته شده است یک شمارش معکوس برای نابودی محیط زیست را نشان می‌دهد و بیان می‌کند که اگر انسان با همین فرمان جلو رود در صد سال آینده یعنی در سال ۲۱۱۷ دیگر این کره خاکی جایی برای سکونت نخواهد بود. مستند با جلو رفتن هر بیست سال گوشه‌ای از افزایش این بلایایی که به دست انسان در زمین ایجاد می‌شود به نمایش می‌گذارد که البته تماماً جنبه هشداردهنده و روشنگرانه دارد.

واحد جستجوی اداره کل تامین و رسانه بین‌الملل، مسئولیت رصد این اثر را بر عهده داشته و پس از طی مراحل تایید و تخصیص، نسخه اصلی را تهیه و تأمین کرده و اکنون پس از طی شدن روندهای ترجمه، ویراستاری و سپس دوبله از شبکه‌ تهران پخش می‌شود.

 

 

مستند «۱۴ قله، هیچ چیزی ناممکن نیست» در گونه مستند ورزشی و ماجراجویی محصول آمریکا، انگلستان و نپال در سال ۲۰۲۱ است که به تازگی برای پخش از شبکه مستند سیما دوبله شده است.

مدیر دوبله این مستند بهروز علی‌محمدی و صدابردار آن روژین جشن سده است. رضا آفتابی، آزاده اکبری، رضا الماسی، دانیال الیاسی، محمد بهاریان، علی بیگ محمدی، محمد تنهایی، امیر حکیمی، منوچهر زنده دل، لادن سلطان پناه، ابوالفضل شاه بهرامی، سعید شیخ‌زاده، محمد صادقیان، میلاد فتوحی، پویا فهیمی، امیربهرام کاویانپور، امیرصالح کسروی، نسرین کوچک خانی، علی منانی، صنم نکواقبال و بهروز علی محمدی صداپیشه این مستند هستند.

از+برخورد+ساترا+با+صدای+عادل+فردوسی‌پور+تا+10+فیلم+پرفروش2024
این مستند درباره یک کوهنورد نپالی است که سعی دارد ۱۴ قله ۸۰۰۰ متری را در جهان فتح کند و تمام تلاشش را می‌کند. او به همراه یک گروه سفر می‌کند و به تازگی ازدواج کرده است. او به سختی تلاش می‌کند و در نهایت موفق می‌شود.

این مستند، فیلمی ویژه است که در میان فیلم‌هایی که با موضوع کوهنوری ساخته می‌شوند که بخش بیشتر تصاویر آن توسط خود تیم کوهنوردی فیلمبرداری شده است، تیمی‌که رکوردی استثنایی را در زمینه کوهنوری به نام خود ثبت کردند. این فیلم الهام‌بخش و انگیزشی بوده و در توصیف آن گفته اند که مخاطب پس از دیدن آن می‌خواهد از روی مبل بلند شده و برود و از یک کوه صعود کند. فیلم در عین حال درس‌های بسیاری در زمینه عزم و اراده و مقاومت و روحیه ی تیمی و همکاری دارد.

واحد جستجوی اداره کل تامین و رسانه بین‌الملل، مسئولیت رصد این اثر را بر عهده داشته و پس از طی مراحل تایید و تخصیص، نسخه اصلی را تهیه و تأمین کرده و اکنون پس از طی شدن روندهای ترجمه، ویراستاری و سپس دوبله از شبکه‌ مستند پخش می شود.

 

 

مستندی با عنوان «ببر» در گونه حیات وحش محصول آمریکا در سال ۲۰۲۴ دوبله شده است که از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.

مدیر دوبله این مستند سیما رستگاران صدابردار آن مهدی پاینده است. سیما رستگاران صداپیشه این اثر است. این مستند به زندگی یک ببر ماده و توله‌هایش در جنگل‌های هندوستان می‌پردازد.

مستند با استفاده از فن آوری های روز و بیش از ۱۰ هزار ساعت فیلم‌برداری، رفتارهای نادیده و بی‌سابقه‌ای از ببرها را به تصویر کشیده است. در این مستند جزئیات رفتاری زندگی و شکار این‌گونه جانوری زیبا و کم یاب به شیوه ای منحصر به فرد تصویر برداری شده است. گفتار متن به خوبی می‌تواند حس همذات‌پنداری مخاطب را برانگیزد و اطلاعات تکمیلی را در اختیار آنان قرار دهد. همچنین فضای شاد و صمیمی زندگی توله ببرها در طول اثر شیرینی و ملاحت خاصی به آن بخشیده است.

شبکه‌ مستند مسئولیت رصد این اثر را بر عهده داشته است و پس از طی مراحل تایید و روندهای ترجمه، ویراستاری و سپس دوبله از این شبکه پخش خواهد شد.

 

 

مستند دیگری با نام «پیرایشگر شهر لیتل راک» در گونه مستند کوتاه اجتماعی محصول آمریکا در سال ۲۰۲۴ هم قرار است از شبکه مستند سیما پخش شود.

مدیر دوبله این مستند لادن سلطان پناه صدابردار آن مهدی پاینده است. نسرین اسنجانی، آزاده اکبری، رضا الماسی، دانیال الیاسی، آرزو امیربدری، محمد بهاریان، علی بیگ محمدی، محمد تنهایی، فریناز ثریا، ارسلان جولایی، شیرین روستایی، ابوالفضل شاه بهرامی، پریا شفیعیان، میلاد فتوحی و لادن سلطان پناه صداپیشه های این اثر هستند.

خلاصه روایت این اثر از این قرار است که: در سرتاسر لایه نازک آبی و سبز سیاره زمین، حیات جاری است. این مستند به کمک دستاوردهای علمی جدید و تصاویری خارق العاده، شبکه به هم پیوسته طبیعت زمین را به تصویر می کشد.

این فیلم، مستندی گرم و صمیمی است که تصویری صادقانه و بدون اغراق از سوژه ی خود ارائه می کند و در عین حال مخاطب از طریق آن می تواند به درک بهتری از تبعیض نژادی در کشور آمریکا برسد. فیلم نامزد اسکار در رشته بهترین فیلم کوتاه مستند و برنده و نامزد برخی جوایز دیگر در جشنواره های سینمایی دیگر شده است.

شبکه‌ مستند مسئولیت رصد این اثر را بر عهده داشته است و پس از طی مراحل تایید و روندهای ترجمه، ویراستاری و سپس دوبله از این شبکه پخش می شود.

 

 

فصل یک مستند «تنها در استرالیا» هم در گونه رئالیتی محصول استرالیا در سال ۲۰۲۳ به‌تازگی دوبله شده و قرار است از شبکه مستند سیما پخش شود.

مدیر دوبله این مستند سیما رستگاران صدابردار آن رامین آریاشکوه است. معصومه آقاجانی، نسرین اسنجانی، فاطمه اکبری، رضا الماسی، دانیال الیاسی، فاطمه برزویی، کریم بیانی، علی بیگ محمدی، ارسلان جولایی، مریم رادپور، مهرالملوک رفیعی طاری، آرزو روشناس، لادن سلطان پناه، داود شعبانی نصر، بهروز علی محمدی، نسرین کوچک خانی، اردشیر منظم، امیر منوچهری، بهمن هاشمی، نیما نکویی فرد، مونا همایی پور و سیما رستگاران صداپیشه های این مستند هستند.

این مستند درباره ۱۰ استرالیایی شجاع است که در بیابان بی‌رحم تاسمانی رها شده اند. کاملا از دنیا و یکدیگر جدا شده اند. از دارایی‌ها، تماس‌ها و راحتی ‌های مدرن محروم شده اند تا تجربه شان را ثبت کنند. مستند در ژانر بقا ساخته شده است و این ده نفر برای بقا با هم رقابت می کنند.

‌این مجموعه که ترکیبی از رئالیتی شو و مسابقه است شرکت کنندگان را در شرایط سخت در دل طبیعتی دورافتاده قرار می دهد و به این لحاظ موضوعی بکر و جذاب دارد که در تلویزیون کمتر به آن پرداخته شده است و می تواند برای بسیاری از مخاطبان جذابیت ویژه ای داشته باشد. برنامه نامزد بهترین مستند از جوایز آکادمی سینما و تلویزیون استرالیا و برنده و نامزد برخی جوایز دیگر شده است.

شبکه‌ مستند مسئولیت رصد این اثر را بر عهده داشته است و پس از طی مراحل تایید و روندهای ترجمه، ویراستاری و سپس دوبله از این شبکه پخش خواهد شد.

 

 

مستند دیگری با عنوان «راز جزیره آنتراکس» نیز در گونه تاریخی و جنگی محصول آمریکا در سال ۲۰۲۲ قرار است از شبکه مستند سیما پخش شود.

مدیر دوبله این مستند سیما رستگاران و صدابردار آن مهدی پاینده است. شیلا آژیر، بابک اشکبوس، دانیال الیاسی، علی بیگ محمدی، محمد تنهایی، مریم جلینی، ارسلان جولایی، اعظم سادات دلبری، ابوالفضل شاه بهرامی، فاطمه شعشعانی، ابراهیم شفیعی مهیار، سعید شیخ زاده، فاطمه صبا، حسن کاخی، داریوش کاردان، ابوالقاسم محمدطاهر، اسفندیار مهرتاش، علیرضا ناصحی، حسین نورعلی و سیما رستگاران صداپیشه‌های این اثر هستند.

این مستند به سابقه استفاده از سلاح‌های بیولوژیک در جنگ دوم جهانی توسط ارتش بریتانیا می‌پردازد. مستندی درباره اینکه چگونه دولت بریتانیا بدون توجه به جان مردم و محیط زیست جزیره‌ای در ارتفاعات اسکاتلند را به نابودی کشاند و تنها زمانی که مجبور شد به این واقعیت اعتراف کرد.

واحد جستجوی اداره کل تامین و رسانه بین‌الملل، مسئولیت رصد این اثر را بر عهده داشته و پس از طی مراحل تایید و تخصیص، نسخه اصلی را تهیه و تأمین کرده و اکنون پس از طی شدن روندهای ترجمه، ویراستاری و سپس دوبله از شبکه‌ مستند پخش می شود.

 

 

فیلم سینمایی «ماجراهای جوجو» در گونه ماجراجویی و درام محصول هندوستان در سال ۲۰۱۸ است که برای پخش از شبکه امید سیما دوبله شده است.

مدیر دوبله این سینمایی مهسا عرفانی و صدابردار آن سهیل عابدی است. شیلا آژیر، رضا آفتابی، بابک اشکبوس، ارغوان افراسیاب، مهوش افشاری، رضا الماسی، دانیال الیاسی، محمد بهاریان، علی بیگ محمدی، جواد پزشکیان، ارسلان جولایی، محمدرضا حسینیان، منوچهر زنده دل، ابوالفضل شاه بهرامی، پریا شفیعیان، خشایار شمشیرگران، محمد صادقیان، پویا فهیمی، کوروش فهیمی، امیرصالح کسروی، نسرین کوچک خانی، علی همت مومیوند، بهمن هاشمی، علیرضا ناصحی، صنم نکواقبال و مهسا عرفانی صداپیشه های این فیلم هستند.

این فیلم درباره پسری به نام جوجو است که عاشق حیوانات است. او به جنگلی می‌رود و با دوستش شیبو که پسر یک فیل‌بان است، آشنا می‌شود. آن‌ها با هم تصمیم می‌گیرند تا یک ببر بزرگ را از دست شکارچیان نجات دهند.

«ماجراهای جوجو» یک فیلم ماجراجویی کودکانه است که حول محور شکار غیرقانونی ببر و حفاظت از حیات وحش می‌چرخد و به مخاطبان کودک و نوجوان می‌آموزد که چگونه به طبیعت و حیوانات احترام بگذارند.

شبکه‌ امید مسئولیت رصد این اثر را بر عهده داشته است و پس از طی مراحل تایید و روندهای ترجمه، ویراستاری و سپس دوبله از این شبکه پخش خواهد شد.

 

فیلم سینمایی «دوست داشتنی تاریک و عمیق» هم در گونه وحشت محصول پرتغال در سال ۲۰۲۳ است که از شبکه نمایش سیما پخش خواهد شد.

مدیر دوبله این سینمایی لادن سلطان پناه و صدابردار آن مهدی پاینده است. نسرین اسنجانی، آزاده اکبری، دانیال الیاسی، محمد بهاریان، علی بیگ محمدی، محمد تنهایی، ارسلان جولایی، ابوالفضل شاه بهرامی، مریم شاهرودی، محمد صادقیان، فاطمه صبا، بهروز علی محمدی، صنم نکواقبال، نیما نکویی فرد و لادن سلطان پناه صداپیشه های این اثر هستند.

این فیلم درباره لنون است که در کودکی، خواهرش را در پارک ملی آروورس گم کرده است. او اکنون به عنوان محیط‌بان به این مکان بر می‌گردد و متوجه می‌شود سازمانی نامرئی، افرادی را به دلیلی نامشخص با خود می‌برند و خواهرش یکی از این افراد است. لنون در نهایت محیط‌بان می‌ماند و برای حفظ بقای خودش، مانع بردن افراد جدید توسط سازمان نامرئی نمی‌شود.

فیلم که با الهام از شعری از رابرت فراست شاعر معروف آمریکایی ساخته شده است داستان و فضایی مینیمالیستی دارد که در آن نویسنده و کارگردان بیش از آن که به دنبال روابط علی و معلولی باشند به فضاسازی توجه کرده اند و تدوین خوب اثر نیز نقش به سزایی در ایجاد فضای دلهره آور فیلم و از بین بردن مرز بین خیال و واقعیت دارد. البته در کنار آن به مسائل روانشناختی و موضوعاتی مانند کنار آمدن با فقدان، گذشته و بقا نیز پرداخته شده است.

واحد جستجوی اداره کل تامین و رسانه بین‌الملل، مسئولیت رصد این اثر را بر عهده داشته و پس از طی مراحل تایید و تخصیص، نسخه اصلی را تهیه و تأمین کرده و اکنون پس از طی شدن روندهای ترجمه، ویراستاری و سپس دوبله از شبکه‌ نمایش پخش می شود.

 

ادبیات 

 

«سالی رونی» نویسنده سال ایرلند شد

برندگان جایزه سالانه کتاب ایرلند معرفی شدند و سالی رونی به عنوان نویسنده سال انتخاب شد.

 سالی رونی، گراهام نورتون، هکتور او هئوچگین و دونال رایان از جمله نویسندگانی هستند که در جوایز کتاب ایرلند  امسال موفق به کسب جوایز شدند.

سالی رونی به‌عنوان نویسنده سال انتخاب شد و کتاب  «قلب، آرام باش» اثر دونال رایان جایزه رمان سال ایسون را دریافت کرد.

کتاب «واژه‌های ایرلندی که باید بدانید» نوشته هکتور او هئوچگین جایزه بهترین کتاب منتشرشده ایرلندی سال را کسب کرد و کتاب  «فرانکیر نوشته گراهام نورتون جایزه کتاب داستانی محبوب ایرلند AM را به دست آورد.ه

به گزارش آیریش تایمز، همچنین جایزه بهترین کتاب زندگینامه سال به کتاب «پسر طبیعت: سفری از نغمه‌های پرندگان و حس تعلق» نوشته شان رونیین، زیست‌شناس و پرنده‌شناس، تعلق گرفت

جوایز کتاب ایرلند که اولین‌بار در سال ۲۰۰۶ برگزار شد، به‌منظور تقدیر و ترویج بهترین استعدادهای نویسندگی ایرلند اهدا می‌شود. مراسم امسال در مرکز کنوانسیون دوبلین و به میزبانی میریام اوکالاگان برگزار شد و جامعه گسترده ادبی از جمله خوانندگان، نویسندگان، کتاب‌فروشان، ناشران و کتابداران را گرد هم آورد.

سالی رونی (Sally Rooney)  که امسال به عنوان نویسنده سال ایرلند معرفی به‌ خاطر رمان‌های موفق و سبک روایی منحصربه‌فردش شهرت دارد. او در 20 فوریه 1991 در کسل‌بار، ایرلند، به دنیا آمد و یکی از چهره‌های برجسته ادبیات معاصر به‌شمار می‌رود.

رونی در کالج ترینیتی دوبلین تحصیل کرد و مدرک خود را در رشته‌های انگلیسی و جامعه‌شناسی دریافت کرد. او در دوران دانشگاه به نوشتن مشغول شد و پیش از ورود به عرصه رمان‌نویسی، به نوشتن شعر علاقه داشت. اولین رمان او  «گفت‌وگو با دوستان» (Conversations with Friends)، در سال 2017 منتشر شد و به سرعت توجه منتقدان و مخاطبان را جلب کرد. 

رمان  «مردم معمولی» (Normal People) در سال 2018، یکی از موفق‌ترین آثار رونی، این رمان داستان پیچیده‌ای درباره دو شخصیت جوان، ماریان و کانل، را روایت می‌کند که رابطه‌ای عمیق اما ناپایدار دارند. این کتاب جایزه‌های متعددی دریافت کرد و در سال 2020 به یک سریال تلویزیونی محبوب تبدیل شد. 

رونی به‌خاطر نثر روان، دیالوگ‌های طبیعی و پرداخت عمیق به روان‌شناسی شخصیت‌ها شناخته می‌شود. او معمولاً به روابط انسانی، تنش‌های طبقاتی، و مسائلی مثل عشق، دوستی، و هویت می‌پردازد.

جایزه کاستا برای بهترین رمان، جایزه بهترین نویسنده سال جوایز کتاب بریتانیا و حضور در فهرست نهایی جایزه بوکر (برای رمان مردم معمولی) هر جمله افتخارات این نویسنده 33 ساله است. 

سالی رونی اغلب به عنوان نویسنده نسل جدید معرفی می‌شود. آثار او انعکاسی از دغدغه‌های جوانان امروزی است و موفقیت او نشان‌دهنده قدرت صدای نویسندگان زن در ادبیات مدرن است.

 

 


نورنیوز