به گزارش مفداهرمزگان؛ حجت الاسلام سیدعباس تقوی در آیین آغاز سیزدهمبن دوره مسابقات مناظرات دانشجویی مرحله استانی گفت: توجه به گفتگوی منطقی و استدلال بر اساس واقعیت بسیارموثر خواهد بود و در مناظره به دور از منیت باید گفتگو بر پایه منطق و استدلال شکل بگیرد.
تقوی با اشاره به اینکه انسان وقتی که قدرتمند باشد قوت او قابل سنجش است، گفت: قدرت انسان گاهی سبب افزایش ارزش اوست و گاهی کاهش موجب جایگاه اوست.
وی با اشاره به این نکته که قدرت انسان اگر در مشت و تهاجم باشد مطلوبیتی ندارد، اظهار کرد: اگر قدرت انسان دربیان و قلم او باشد جایگاه ویژهای دارد وپرورگار در سوره الرحمن بیان را نماد رحمت خودش عنوان کرده است.
وی خاطر نشان کرد: مناظره درحقیقت قدرت بیان انسان، قدرت تفکر، قدرت انصاف و قدرت اخلاق انسان را نشان میدهدو در سایه این چهار مولفه حقیقت باید آشکار شود و در مناظره اگربا عقلانیت، اخلاق، انصاف و بیان آشکار همراه شود حقیقت نیزآشکار میشود.
تقوی با اشاره به اینکه اصل بر حقیقت از همه چیز در مناظرهها مهمتراست،گفت: مناظره باید بر مباحث دقیق همراه با حفظ احترام متقابل و بر مبنای رعایت اخلاق باشد.
وی اضافه کرد: مناظره ای اثربخش است که منیتی در کار نباشد و گفتگوها بر اساس استدالال و منطق درمخالفت و یا موافقت یک موضوع صورت پذیرد.
دکتر زاهری:
مناظره موجب پویایی در دانشگاه میشود
رئیس جهاد دانشگاه نیز با اشاره به برگزاری مناظره در دانشگاه گفت: برگزاری مناظره در فضای دانشگاه از اهمیت خاصی برخوردار است وموجب پویایی دانشگاه خواهد شد.
وی تصریح کرد: برگزاری مناظره ها و کرسیهای آزاداندیشی درمحیط دانشگاه مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
وی افزود: درسیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی از اکثریت دانشگاههای استان گروههای مناظره وجود دارد.