جوان آنلاین: نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه موضوع حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی روی میز دولت و مجلس قرار دارد، گفت: باید تمهیدات برای جلوگیری از افزایش هزینه مردم اندیشیده شود، زیرا اکنون پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت به ۶۰درصد رسیده است.
فاطمه محمدبیگی، نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سؤال که «آیا حذف ارز ترجیحی از حوزه تجهیزات پزشکی در سال آینده قطعی خواهد بود» اظهار کرد: در زمان حاضر موضوع حذف ارز ترجیحی از حوزه تجهیزات پزشکی روی میز دولت و مجلس قرار دارد و بهنظر میرسد باید بررسیهای بیشتری در این زمینه صورت بگیرد تا مردم بهدلیل حذف ارز ترجیحی، دچار افزایش هزینهها نشوند. وی با بیان اینکه در صورت حذف ارز ترجیحی از حوزه تجهیزات پزشکی، باید مابهالتفاوت نرخ ارز ترجیحی و آزاد در قالب یارانه پرداخت شود تا مردم دچار افزایش هزینه نشوند، افزود: متأسفانه سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی که زمانی نزدیک به ۸ درصد بود، طی سالهای گذشته به ۴ درصد کاهش یافتهاست، این بدان معناست که عملاً درآمدهای سلامت از منابع مالی که دولت در نظر گرفته، کاهش یافته است؛ همین مسئله باعث شدهاست هزینهکرد مردم از جیب در حوزههای مختلف، از جمله تأمین تجهیزات پزشکی، تهیه دارو، اقلام پزشکی و موارد مصرفی درمانگاهها و بیمارستانها، افزایش یابد، همچنین در حوزه پوشش بیمه نیز مشکلاتی ایجاد شدهاست.
محمدبیگی ادامه داد: عملاً ما با ساختاری در سیاستگذاری و تصمیمگیری در مدیریتهای کشور مواجه هستیم که بهنظر میرسد درک درستی از جایگاه حوزه سلامت در زندگی مردم ندارند. این امر باعث شدهاست با وجود اینکه در برنامه ششم توسعه، سهم پرداخت از جیب مردم ۲۵ درصد تعیین شدهبود، نتوانیم این میزان را تحقق بخشیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون بیش از ۶۰ درصد از هزینههای سلامت از جیب مردم پرداخت میشود که اختلاف بیش از دوبرابری با اهداف برنامههای توسعه کشور دارد!
محمدبیگی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم ارز ترجیحی را از حوزه تجهیزات پزشکی حذف کنیم، باید پیش از آن تمهیدات لازم را برای این تغییر نظر بگیریم، یعنی باید پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز تجهیزات پزشکی در سیاستهای مربوطه دیده شود، متأسفانه هنوز در لایحه بودجه به این موضوع پرداخته نشدهاست و بهنظر میرسد که با این وضعیت، با گرانی و تورم در حوزه سلامت مواجه خواهیم شد.
نایبرئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مابهالتفاوت ارز ترجیحی و آزاد تجهیزات پزشکی و دارو، باید مستقیماً بهشکل نشاندار تأمین شود تا افزایش هزینه تجهیزات پزشکی پوشش دادهشود، تصریح کرد: حوزه سلامت، جای آزمون و خطا نیست. اگر بخواهیم آبرو، جسم و جان مردم را حفظ کنیم و سلامت معنوی و اخلاقی آنها را تأمین نماییم، در این حوزهها نمیتوان اجازه آزمون و خطا داد بنابراین، مجلس و دولت باید در تدوین لوایح خود به مسائلی که مربوط به حوزه سلامت میشود، بسیار دقت کنند.
پرداخت از جیب مردم در سلامت به ۶۰ درصد رسید
در زمان حاضر موضوع حذف ارز ترجیحی از حوزه تجهیزات پزشکی روی میز دولت و مجلس قرار دارد و بهنظر میرسد باید بررسیهای بیشتری در این زمینه صورت بگیرد تا مردم بهدلیل حذف ارز ترجیحی، دچار افزایش هزینهها نشوند.
صاحبخبر -
∎