به گزارش خبرنگار مهر، سمیه قربانی، مسئول کتابخانه شهید بهشتی شامگاه روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران از رونمایی آخرین کتاب محمود خلیلی با نام بازگشت علیرضا خبر داد و اظهار کرد: در تلاقی دو مناسبت هفته کتاب و هفته بسیج، با همکاری مدرسه شهید محلاتی و کانون خدمت رضوی شهرستان ملایر از کتاب بازگشت علیرضا رونمایی شد. کتاب مذکور روایتی دست اول از جنگ تحمیلی به قلم خلیلی است.
در این جلسه، مهدی عساکره به عنوان منتقد اثر، ادبیات پایداری را یکی شاخههای ادبیات خواند که در جهان شناخته شده است و در ایران برخلاف نگاه جهانی با ویژگیها و خصایص پاک انسانی گره خورده است.
وی حضور و تأثیر پررنگ خانواده در این کتاب را یکی از ویژگیهای مثبت کتاب یادآور شد و افزود: در این کتاب نگاه به خانواده به صورت یک اصل انکارناپذیر و فراگیر بوده و علاوه بر توجه به زوایای خانواده رزمنده به خانواده اسیر طرف مقابل هم توجه شده و حس و حال آنها هم مغفول نمانده است.
وی در ادامه رفتارهای انسانی و درست را در ابعاد مختلف جنگ ساری و جاری خواند و افزود: در دفاع هشت ساله ما، نوعی زندگی جاری بود و همه ویژگیها و احساسات به صورتی زیبا در لایههای پیدا و پنهان و صحنههای مختلف به چشم میخورد. وی گفت در جنگی که به ما تحمیل شد، از سوی ما کینه و حسد و دشمنی کورکورانهای نبود و خونی هم اگر به زمین ریخته میشد برای دفاع از سرزمین بوده است.
در ادامه محمود خلیلی، نویسنده کتاب از زمان طولانی (حدود چهار سال) برای نوشتن و چاپ کتاب صحبت کرد و افزود: با توجه به حضور در جبهه، از نزدیک با فضای جبهه آشنا بوده و از همگان خواست با مطالعه، از تبلیغات دروغین و مدارهای فریب دور شوند.
وی با اشاره به غریبی کتاب و کتابخانهها به دلیل مشکلات مالی خانوادهها افزود: در این کتاب ۹۴ صفحهای تلاش کردم صحنههایی از پایمردی، مقاومت و جوانمردی فرزندان ایران و شاگردان مکتب حسین را چنان که دیده یا از منابع معتبر شنیدهام به تصویر بکشم.
غلامرضا بکتاش، شاعر ملایری هم در بخش پایانی این آئین، روایت بازگشت علیرضا را مستند و دست اول و ناب خواند و افزود: خلیلی نویسنده چیره دستی است که شناخت کاملی از داستان و عناصر داستانی دارد و همزمان شاعر است و شعر را خوب میشناسد و این کتاب تلفیقی زیبا از شعر و داستان و روایت صادقانه داستانی از جنگ است.