گجت نیوز: مالک بوگاتی در طی سالیان گذشته به دفعات تغییر کرده است. شرکت بوگاتی به دلیل ساخت ماشینهای سوپر اسپرت با کیفیت بالا در دنیا مشهور است. ماشینهای این شرکت استانداردهای جدیدی در رابطه با سرعت و عملکرد برای دنیا تعریف میکنند. در سال ۲۰۱۹، شرکت بوگاتی توانست تا با تولید یک خودرو برای اولین بار در تاریخ بشر، به سرعت بالای ۳۰۰ مایل بر ساعت دست پیدا کند؛ چیزی که تا پیش از این محال به نظر می رسید.
طبیعتا دستیابی به چنین دستاوردهایی اتفاقی نبوده و پشت اینها، مدیران و مهندسانی هستند که توانستهاند تا بوگاتی را به این جایگاه برسانند. حتما شما هم کنجکاو هستید که با تاریخچه این شرکت و مالک بوگاتی آشنا شوید. پس در ادامه با ما همراه باشید.
مالک بوگاتی چه کسی است؟
در حال حاضر، شرکت بوگاتی تحت مالکیت مجموعهای به نام بوگاتی ریمارک است. این شرکت حاصل سرمایهگذاری مشترک بین گروه ریماک و پورشه AG است. بر اساس قرارداد سرمایهگذاری مشترک، پورشه مالک 45 درصد از سهام بوگاتی است و گروه ریماک نیز 55 درصد از سهام را در اختیار دارد. البته باید بدانید که پورشه در گروه ریمارک نیز سهام دار است و 24 درصد سهام این گروه متعلق به شرکت پورشه است. با این حساب میتوان گفت که پورشه سهم زیادی در شرکت بوگاتی دارد.
خودرو های بوگاتی در کجا تولید میشوند؟
خودروهای بوگاتی از سال ۱۹۹۸ که بزرگترین سهامدار بوگاتی شرکت فولوکس واگن بود، در مولشیم فرانسه تولید میشوند. کارخانه جدید بوگاتی در فرانسه در سال ۲۰۰۵ تکمیل و افتتاح شد و از آن به بعد بسیاری از خودروهای این شرکت در آنجا تولید میشوند. جالب است بدانید که خودروهای بوگاتی همگی دست ساز هستند و خط تولیدهایی که در اکثر شرکتهای خودروسازی وجود دارد در این کارخانه نمیتوان پیدا کرد. البته این موضوع طبیعی است چرا که تعداد کمی از خودروهای بوگاتی در سال تولید میشوند.
نگاهی به تاریخچه شرکت بوگاتی
شرکت بوگاتی چندین دهه است که مشغول تولید خودروهای لاکچری با عملکرد بسیار خوب است. بوگاتی تا قبل از سال ۲۰۲۱ که مالکیت آن به مجموعه ریمارک برسد دوران پر حادثهای را پشت سر گذاشته است. اولین بار در سال ۱۹۰۹ بود که اتوره بوگاتی، این شرکت را در فرانسه امروزی تاسیس کرد. شرکت بوگاتی خیلی زود به دلیل ساخت ماشینهای مسابقه در دنیای اتوموبیل معروف شد. بوگاتی در سالهای جنگ جهانی به صنعت هوانوردی نیز علاقمند بود و این شرکت بسیاری از موتورهای هواپیما را در جنگ جهانی اول تولید میکرد.
نقطه عطفی که بوگاتی را دچار تغییرات زیادی کرد، مرگ پسر رئیس شرکت یعنی ژان بوگاتی بود. در آگوست ۱۹۳۹ و هنگام تست نمونه اولیه بوگاتی ۵۷، پسر رئیس شرکت در این آزمایش فوت کرد. با مرگ پسر رئیس شرکت، دوران افول بوگاتی شروع شد و این شرکت در سال ۱۹۴۷ با مشکلات مالی شدید مواجه بود که در نهایت در سال ۱۹۵۲ منجر به تعطیلی این کارخانه شد.
بوگاتی در دوران مدرن
در سال ۱۹۶۳، شرکت بوگاتی به یک شرکت تامین کننده قطعات هواپیما فروخته شد. تا سالها، بوگاتی در زمینه قطعات هواپیما فعالیت میکرد؛ تا اینکه در سال ۱۹۷۷، یک گروه فرانسوی مجددا شرکت را خریداری کردند. یک دهه بعد، نام تجاری بوگاتی توسط یک کار افرین ایتالیایی به نام رومانو آرتیولی خریداری شد و بوگاتی پس از آن تبدیل به چیزی شد که الان مشاهده میکنید.
بوگاتی EB 110 اولین ماشینی بود که تحت مدیریت آرتیولی ساخته شد.ماشین EB 110 بوگاتی، 553 اسب بخار قدرت داشت و می توانست در 3.26 ثانیه به صد کیلومتر بر ساعت برسد. بیشترین سرعت این خودرو 351 کیلومتر بر ساعت بود.
با مدیریت جدید آرتیلی (مالک بوگاتی)، این شرکت توانست پیشرفتهای زیادی کند. خودرو EB 110 توانست در بازار درخشان ظاهر شود و همین موضوع باعث شد تا مالک بوگاتی بتواند شرکت Lotus Cars را نیز خریداری کند؛ اما از قدیم گفتند بزرگترین دشمن یک فرد موفق، جاه طلبی زیاد است. در آن سالها، کشورهای امریکایی با بحرانهای شدید اقتصادی روبهرو شدند و رکود شدیدی در بازار خودروهای لوکس حاکم شد. قیمت بالای بوگاتی EB 110 که در آن زمان حدودا 500 هزار دلار بود باعث شد تا فروش این شرکت دوباره کاهش پیدا کرده و مجددا در سال 1995 تعطیل شود.
خرید بوگاتی توسط مالکین جدید
بعد از اینکه شرکت مجددا تعطیل شد، مالک بوگاتی مجبور شد تا شرکت خود را به شرکت فولوکس واگن بفروشد. این معامله 50 میلیون دلاری باعث شد تا مجددا شرکت بوگاتی شروع به فعالیت کند. جالب است بدانید که در آن سال، شرکت آلمانی BMW نیز قصد خرید بوگاتی را داشت که البته در نهایت فولوکس واگن موفق به خریداری بوگاتی شد.
سخن پایانی
مالک بوگاتی از بدو تاسیس تا به امروز افراد مختلفی بودهاند. با اینکه این شرکت چندین بار دچار ورشکستگی شده است ولی در طول دوران فعالیت خود، هرگز دست از استانداردهای تعریف شده نکشیده است و همواره خودروهایی با کیفیت روانه بازار کرده است. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد.