به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، سال 1395 به منظور فراهم شدن امکان مالکیت عمومی در صنعت انرژی، در دستور کار گروه مپنا قرار گرفت و به ثبت رسید و به منظور اصلاح ساختار مالی و با بهرهگیری از توان ساخت داخل گروه مپنا، با هدف سرمایهگذاری متمرکز و فعال در صنایع برق و آب و پساب تاسیس شد.
ظرفیت نیروگاهی تحت مدیریت این هلدینگ، حدود 5900 مگاوات شامل 105 مگاوات انرژی بادی، 2 مگاوات انرژی خورشیدی، 100 مگاوات مقیاس کوچک و 5700 مگاوات نیروگاه حرارتی است. هشت مجموعه نیروگاهی شامل شرکت تولید آب و برق قشم مپنا، شرکت تولید انرژیهای تجدیدپذیر مپنا، شرکت تولید برق توس مپنا، شرکت تولید برق سنندج مپنا، شرکت تولید برق عسلویه مپنا، شرکت تولید برق غرب کارون مپنا، شرکت تولید برق گناوه مپنا و صندوق سرمایهگذاری پروژه آرمان پرند مپنا، مجموع شرکتهای گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا را شکل میدهند.
یکی از این نیروگاه ها، نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج است. آمادگی تولید برق این نیروگاه در سال گذشته 6 میلیون و 279 هزار و 703 مگاوات ساعت بوده که در عمل با ضریب آمادگی حدود 90درصدی، 5 میلیون و 572 هزار و 296 مگاوات ساعت تولید داشته و بالغ بر 9 هزار و 10 میلیارد ریال فروش برق به شبکه داشته است.
ظرفیت تولید برق نیروگاه سنندج بیش از 1.6 درصد ظرفیت کل نیروگاههای کشور است. برق تولیدی این نیروگاه، عمدتا در استان کردستان استفاده میشود و در فصول مختلف سال بین 30 تا 50 درصد برق تولیدی نیروگاه به استانهای همجوار کردستان و شبکه سراسری برق ارسال میشود.
با ارتقای سهواحد نیروگاه سنندج به MAP2B و یک واحد به MAP2+ که در سالهای اخیر 79 مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاه اضافه شده است.
بررسی برنامههای توسعهای نیروگاه نشان میدهد که این نیروگاه شامل دو بلوک سیکل ترکیبی است و در نقشه جانمایی اولیه نیروگاه احداث بلوک سوم نیز پیبینی شده است. در صورت بهبود اقتصاد برق و تمایل ماک نیروگاه، امکان اضافه کردن یک بلوک و افزایش 50 درصدی تولید برق نیروگاه وجود دارد.
انتهای پیام/
∎