به گزارش سایت دیده بان ایران ؛به گفته متخصصان سلامت، دانهها به دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین و محتوای غذایی غنی، یک مکمل سالم به رژیم غذایی دیابتیها هستند. دانهها سرشار از فیبر، چربیهای سالم و پروتئین هستند که همگی می توانند به حفظ سطح قند خون پایدار کمک کنند.
در این مطلب به چند دانه اشاره میکنیم که در زمره مکملهای غذایی عالی برای رژیم غذایی دیابتیها هستند.
دانه چیا: این دانهها مملو از اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر و پروتئین هستند که آنها را به یک مکمل عالی برای رژیم غذایی دیابتی تبدیل میکند. دانههای چیا که خیلی ریز هستند میتوانند به کاهش سرعت هضم کربوهیدراتها کمک کرده و از افزایش سریع قند خون جلوگیری کنند. علاوه بر این، دانه چیا سرشار از فیبر محلول است که میتواند با بهبود حساسیت به انسولین به کنترل سطح قند خون کمک کند.
توانایی ژلسازی دانههای چیا، هنگامی که با مایع مخلوط میشود، باعث کاهش سرعت جذب غذا میشود و به تنظیم سطح گلوکز کمک میکند. دانههای چیا خیسشده همهکاره هستند و میتوان آن را به اسموتیها، ماست یا حتی محصولات پخته شده اضافه کرد. همچنین میتوان آنها را یک شبه خیس کرد تا پودینگ چیا درست شود که یک دسر کم قند که مناسب دیابتیها است.
دانه کتان: این دانهها یکی دیگر از دانههای موثر برای مدیریت دیابت است. دانههای کتان منبع عالی اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر و لیگنان هستند، آنتی اکسیدانهایی که مقاومت به انسولین را بهبود میبخشند. محتوای بالای فیبر موجود در دانه کتان با کاهش سرعت جذب قند در جریان خون، به تنظیم قند کمک میکند.
علاوه بر این، مطالعات نشان میدهد که دانه کتان میتواند به کاهش سطح گلوکز خون ناشتا و بهبود حساسیت به انسولین، که از عوامل مهم در مدیریت دیابت هستند، کمک کند. دانههای کتان در حالت ایده آل باید آسیاب شوند تا به بدن شما در جذب مواد مغذی کمک کنند. میتوانید دانههای کتان آسیاب شده را روی غلات بپاشید، آنها را در اسموتیها مخلوط کنید یا آنها را در محصولات پختهشده مانند کلوچه یا پنکیک قرار دهید.
تخمه کدو تنبل: این تخمه منبع عالی منیزیم است، ماده معدنی که نقش مهمی در تنظیم سطح قند خون دارد. تحقیقات نشان داده که مصرف بیشتر منیزیم با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است و میتواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. تخمه کدو همچنین حاوی روی بالایی است که میتواند باعث حفظ سطح قند خون طبیعی و بهبود سیستم ایمنی شود. محتوای چربی سالم آن، از جمله چربیهای اشباع نشده، به تنظیم سطح قند خون کمک میکند. میتوانید دانههای کدو تنبل برشته شده را به عنوان میان وعده میل کنید یا روی سالاد، سوپ یا بلغور جو دوسر بپاشید.
تخمه آفتابگردان: چرا تخمه آفتابگردان برای بیماران دیابتی مفید است؟ تخمه آفتابگردان به دلیل داشتن فیبر، ویتامین E و منیزیم بالا، یکی دیگر از گزینههای عالی برای بیماران دیابتی است. این تخمه با آزادسازی آهسته و پیوسته گلوکز به تثبیت قند خون کمک میکند. چربیهای سالم موجود در تخمه آفتابگردان همچنین به بهبود سطح کلسترول و کاهش خطر بیماری قلبی، یکی از عوارض شایع دیابت، کمک میکند.
خواص ضد التهابی این تخمهها همچنین باعث کاهش التهاب میشود که میتواند به مقاومت به انسولین کمک کند. تخمه آفتابگردان را میتوان به عنوان یک میان وعده سریع میل کرد یا به سالاد، ماست یا محصولات پخته شده اضافه کرد. برای جلوگیری از مصرف بیش از حد سدیم، دانههای آفتابگردان بوداده بدون نمک را انتخاب کنید.
دانههای کنجد: این دانهها سرشار از فیبر، منیزیم و آنتی اکسیدان هستند که همگی میتوانند به مدیریت سطح قند خون کمک کنند. دانههای کنجد به خصوص به دلیل محتوای بالای لیگنان مفید هستند، که ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش استرس اکسیداتیو کمک کنند. مطالعات نشان داده که دانه کنجد میتواند به کاهش گلوکز خون و کاهش خطر عوارض مرتبط با دیابت کمک کند.
منبع غنی چربیهای سالم آنها نیز باعث تنظیم کلسترول و ارتقای سلامت قلب میشود. دانههای کنجد را میتوان روی سالاد پاشید و سرخکرد. همچنین میتوان آنها را به گرانولا یا محصولات پخته شده برای بافت و تغذیه اضافه کرد.