ایسنا در ادامه آورده است ، مدیر طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت از آغاز دور جدید عرضه خودروهای وارداتی از هفته آینده خبر داد و اعلام کرد که متقاضیان مشارکت در این طرح، حساب خود نزد بانکهای عامل مورد تایید را به نام خودروهای وارداتی، وکالتی کنند.
مهدی ضیغمی در گفتوگویی برخط با اصحاب رسانه، از آغاز عرضه جدید خودروهای وارداتی برای متقاضیان خبر داد.
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: متقاضیان این طرح بایستی نسبت به وکالتی کردن یکی از حسابهای خود نزد بانکهای عامل مورد تایید سامانه عرضه خودروهای وارداتی، به نام خودروهای وارداتی، اقدام کرده و مبلغ ۵٠٠ میلیون تومان را در این حساب بلوکه کنند.
وی اعلام کرد: هفته آینده، عرضه انجام خواهد شد؛ بنابراین در این هفته، متقاضیان حساب خود را وکالتی کنند تا هفته آینده امکان ثبتنام از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی را داشته باشند.
بر اساس این گزارش، آخرین دوره ثبت نام خودروهای وارداتی در هفتم آبان ماه انجام شد که در آن دوره ۲۱ مدل خودرو عرضه شد. حالا نیز مشخص نیست عرضهای که وزارت صمت وعده آن را داده مربوط به خودروهای برقی است یا بنزینی؟ تحویل آن چه زمانی است؟ اصلا چه خودروهایی قرار است عرضه شود؟
در حال حاضر بسیاری از خودروهای وارداتی با وجود ثبت سفارش، به دلیل عدم تخصیص ارز و همچنین ایرادات استانداری در گمرک دپو شده و از دسترس متقاضیان و ثبتنامکنندگان خارج شده است که همین مساله منجر به انتقادات و اعتراضات زیادی به عملکرد وزارت صمت در ثبتنام ها و همچنین تحویل خودرو شده است.
طبق آخرین آماری که گمرک از ترخیص خودروهای وارداتی اعلام کرده در هفت ماه گذشته بیش از ۲۵ هزار خودرو وارد کشور شده است این در حالی است که به گفته برخی از وارد کنندگان از ابتدای سال تاکنون سایت ثبت سفارش تنها در مقاطع خاصی اقدام به ثبت خودروهای وارداتی کرده و بیشتر خودروهایی که هم اکنون وارد شده متعلق به ثبت سفارش های سال گذشته است.
با چنین وضعیتی هیات دولت آیین نامه واردات خودروهای کارکرده و نو برقی و هیبریدی را نیز به منظور اجرا ابلاغ کرد که با توجه به روند ورود خودروهای وارداتی، بعید به نظر میرسد که این آیین نامه تا پایان سال منجر به واردات برقیهای نو و دست دوم شود.
نکته دیگر اینکه ضیغمی ، مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت، همزمان با دور قبلی فروش خودروهای وارداتی گفته بود: «حداکثر زمان تحویل این خودروها به متقاضیان چهار ماه است.» حال این پرسش مطرح است که اگر خودرو برای تحویل به مشتریان موجود است؛ چرا تحویل آن باید چهار ماه به طول بینجامد؟ اگر هم موجود نیست، چرا سیاستگذار دوباره برای طرح فروش جدید اقدام کرده است؟