به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های ۱۳۹۴، ۱۳۸۴، ۱۳۷۴، ۱۳۶۴، ۱۳۵۴ از هر دهه انتخاب شده است.
اقتصادنیوز نوشت: هفتم آذر ۱۳۶۴؛ اولین اسکناس چاپ ایران به جریان افتاد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به مناسبت میلاد مسعود اختر تابناک جهان اسلام حضرت رسول اکرم و ولایت باسعادت امام جعفر صادق اسکناس جدید ۱۰۰ ریالی را که برای اولین بار توسط برادران متعهد و متخصص ایرانی به طور کامل در داخل کشور طراحی، حکاکی و چاپ شده است.
از تاریخ یکشنبه دهم آذرماه ۱۳۶۴ که مصادف با سالروز شهادت آیتا... سیدحسن مدرس میباشد به جریان خواهد گذاشت.
این اسکناس که به رنگ بنفش میباشد بر روی کاغذ مارکدار با نخ ایمنی و آرم جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسید و به تدریج جایگزین اسکناسهای ۱۰۰ ریالی موجود خواهد شد.
لازم به یادآوری است چاپخانه اسکناس و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۲ کار آزمایشی خود را شروع کرد و در سال قبل توانایی انجام تمام مراحل چاپ اسکناس از طراحی، حکاکی و چاپ به وسیله برادران متعهد و متخصص ایرانی حاصل شد.
اتاق بازرگانی باید نماد واقعیتهای اقتصادی موجود در کشور باشد
اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی صبح دیروز دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ضمن تبریک انتخاب مجدد آقای میرحسین موسوی مسائل و مشکلات کار خود را با نخستوزیر در میان گذاشتند.
سپس نخستوزیر ضمن اظهار تشکر از تبریک آنان با اشاره به این نکته که اتاق بازرگانی باید نماد واقعیتهای اقتصادی موجود در کشور باشد، حضور نماینده یا نمایندگانی از بخش تعاونی در هیات رئیسه اتاق بازرگانی را جهت پیشرفت کار در این اتاق توجه نمود.
وی افزود: خوب است اتاق بازرگانی به عنوان سازمانی که می خواهد رسمیت داشته باشد به نحوی اقدام نماید که مورد اعتماد دولت قرار گیرد تا بتوان از خدمات این نهاد در فعالیتهای رسمی اقتصادی کشور استفاده کند.
هفتم آذر ۱۳۷۴؛ تثبیت نرخ ارز اولویت اصلی دولت است
سرمایهگذاری برای توسعه نیروی انسانی متخصص، ایجاد اشتغال، کاستن از حجم بخش دولتی، تنظیم سیاستهای پولی و ارزی اتمام طرح های نیمهتمام و تقویت بخشهای تولیدی و اشتغالزا – به خصوص در بخش کشاورزی – ازجمله مهمترین ویژگیهای بودجه سال ۱۳۷۵ کشور است که در راستای اهدافی چون تقویت عدالت اجتماعی، محرومیتزدایی و ایجاد تعادل در بخشهای مختلف اقتصادی به مورد اجرا گذاشته می شود.
دکتر میرزاده، معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه پیشبینی درآمد ارزی دولت از صادرات نفت خام و فرآوردههای نفتی در قانون بودجه سال آینده را ۱۵ میلیارد و ۹۹۰ میلیون دلار ذکر کرد و گفت: این میزان درآمد نفتی ۱۸.۲ درصد از درآمدهای امسال فروش نفت بیشتر است.
وی افزود: سال آینده تجربه بازاریابی فرآوردههای نفتی را توسعه میدهیم تا زمینه صادرات این فرآوردهها به جای نفت خام فراهم شود.
دکتر میرزاده با اشاره به خصوصیت تنظیم بودجه بدون کسری و غیرتورمزا بودن آن در سال آینده گفت: از شاخصهای اصلی در تنظیم بودجه سال ۷۵، تکیه بر تثبیت نرخ ارز صادراتی است که به دولت فرصت میدهد نرخی معادل یا کمتر از امسال را برای آن در نظر بگیرد.
بنابراین نرخ ارز برای هر دلار آمریکا در سال آینده نیز بیش از ۳ هزار ریال نخواهد بود. ضمن آنکه این رقم تا ۲۰ درصد قابل کاهش است.
وی گفت: تثبیت نرخ ارز یکی از اهرمهای کنترل فشارهای تورمی است و انتظار میرود میزان رشد تورم در سال آینده نسبت به امسال تقلیل یابد.
هفتم آذر ۱۳۹۴؛ ۶۳ ماه انتظار برای تورم تکرقمی
آخرین آمار بانک مرکزی نشان میدهد نرخ تورم نقطه به نقطه در آبانماه به ۱۰.۱ درصد رسیده است و به احتمال زیاد در آذرماه تکرقمی میشود.
مطابق این بررسیها، برای عدم حصول تورم تکرقمی باید تورم ماهانه آذرماه از ۱.۷۵ درصد بیشتر شود که با توجه به نرخ میانگین تورم ماهانه در یک سال اخیر (۷/۰ درصد)، احتمال تکرقمی نشدن تورم در آذرماه بسیار پایین خواهد بود. در صورت حصول تورم تکرقمی در پاییز، رکورد ۶۳ ماه حرکت تورم بالای مرز ۱۰ درصد شکسته خواهد شد.
دیگر آمار بانک مرکزی نشان می دهد که نرخ تورم متوسط در ماه میانی پاییز به ۱۴.۳ درصد رسیده است.
بانک مرکزی هدفگذاری تورمی در پایان سال ۹۴ را ۱۳ تا ۱۴ درصد اعلام کرده بود که با توجه به حصول این رقم در پاییز میتوان برای جهت دهی به انتظارات تورمی، هدفگذاری جدیدی را برای تورم سال جاری در نظر گیرد.
۲۲۳۲۲۵