به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، سیدستار هاشمی ظهر سهشنبه در جمع تشکل ها و فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی، ظرفیت بخش خصوصی به ویژه در حوزه نیروی انسانی را "مهم" توصیف و اظهار کرد: شرایط به گونهای است که نیروی انسانی توانمند و متخصص، تمایل زیادی به حضور در بخش خصوصی دارد و این فرصت مناسبی برای دولت و حاکمیت است تا از این ظرفیت بهطور ویژه استفاده کنند.
وی با اشاره به علاقمندی متخصصان به فعالیت در بخش خصوصی در این حوزه، افزود: این مسئله فرصتی برای دولت و حاکمیت به شمار میرود و همچنان که در جلسه رای اعتماد و دیگر جلسات عنوان کردم از ظرفیت شرکتهای خصوصی و دانش بنیان برای اهداف برنامه هفتم پیشرفت استفاده میکنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ظرفیت خوب کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال گفت: این کارگروه باید هرچه بیشتر فعال و از ظرفیت آن بیشتر استفاده شود.
وی در ادامه به استفاده از هوش مصنوعی برای رفع ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: هم اکنون یارانه انرژی رقمی درحدود 100 میلیارد دلار در ایران بر آورد میشود که با استفاده از هوشمندسازی تا 20 درصد امکان بهره وری وجود دارد که نشان میدهد این کار توجیه اقتصادی دارد.
هاشمی در تایید سخنان برخی از اعضای اتاق ایران درباره عدم سرمایه گذاری در این حوزه، با اشاره وضعیت نامناسب این صنعت به دلیل سرکوب قیمتها در سالهای گذشته، افزود: البته در کنار این موضوع باید ببینیم که چقدر به بحث بهره وری در این صنعت توجه و از ظرفیتهای موجود استفاده شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پروژه فیبرنوری، از بازنگری در اجرای این پروژه خبر داد و تاکید کرد: مبنای کار ما در این پروژه اتصال است و به زودی برنامه ادامه این پروژه با مشارکت بخش خصوصی اعلام میشود.
وی بر استفاده از ظرفیت شرکت مخابرات در پروژه فیبرنوری تاکید کرد و گفت: استفاده اشتراکی از منابع، هزینه تمام شده را کاهش و سرعت کار را بالا میبرد که کمتر به آن توجه شده است و تلاش ما این است که با ایجاد همافزایی از این ظرفیتها استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به آمار بیش از 8 میلیون پوشش فیبرنوری اشاره کرد و افزود: با این حال کمتر از 4 درصد از ظرفیت فراهم شده فیبرنوری استفاده میشود در صورتی که این رقم در دنیا بین 30 تا 70 درصد است.
وی همچنین از برنامهریزی برای حضور چند اپراتور در لایه خدمات در طول چهار سال آینده خبر داد و گفت: این ماموریت را به سازمان فناوری اطلاعات سپردهام تا در پایان این دولت چند اپراتور در لایه خدمات معرفی کنیم.
هاشمی، حمایت از تولید محتوا را یکی دیگر از برنامههای این دوره وزارت ارتباطات عنوان کرد و افزود: کشور ما در این حوزه ظرفیتهای بسیاری دارد و با استفاده از هوش مصنوعی میتوانیم تولید محتوا را تسهیل کنیم.
وی به تدوین قوانین و مقررات نیز اشاره کرد و با تاکید به این که تقنیین باید با مشارکت ذینفعان همان موضوع باشد، تصریح کرد: پشت درهای بسته نباید مصوبات را تصویب کرد و ما تلاش میکنیم در کارگروه اقتصاد دیجیتال از مشارکت همه بهرهمند شویم و در دنیا نیز این پذیرفته شده است که از صاحبان فناوری برای رگولاتوری استفاده شود و ما هم از این تجربه استفاده میکنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برخوردهای سلیقهای در این حوزه را قابل پذیرش ندانست و افزود: یک برخورد سلیقهای اعتماد از کسب و کارها را از بین میبرد.
وی در پاسخ به درخواست برخی از اعضای اتاق بازرگانی برای افزایش تعرفههای ارتباطی و اینترنت برای تامین منابع مورد نیاز سرمایهگذاری در این حوزه نیز خاطرنشان کرد: باید توجه کنیم که سبد هزینه ارتباطات در کل سبد خانوار از ۲ درصد بیشتر نشود و در افزایش تعرفهها باید به وضعیت معیشت مردم نیز توجه کنیم و این موضوعات در کنارهم دیده شود.
انتهای پیام