به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز،محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک در یک مطالعه جدید دریافتهاند که دوز روزانه ویتامین B3، به ویژه نیکوتین آمید ریبوزید (نوعی ترکیب از ویتامین B3)، قادر است التهاب ریهها را در بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) کاهش دهد. این تحقیق میتواند گامی مؤثر در درمان این بیماریها به شمار آید، چرا که التهاب مزمن در ریهها یکی از علل اصلی کاهش عملکرد تنفسی و مشکلات تنفسی جدی مانند ذات الریه و آنفلوانزا در این بیماران است.
این مطالعه شامل 40 نفر مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه و یک گروه کنترل 20 نفره از افراد سالم بود. شرکتکنندگان به دو گروه تقسیم شدند؛ یکی گروهی که روزانه 2 گرم نیکوتین آمید ریبوزید (یک مشتق از ویتامین B3) دریافت میکرد و گروه دیگر دارونما مصرف میکرد. پس از شش هفته، محققان مشاهده کردند که نشانگرهای التهابی در گروه درمانشده با ویتامین B3، بهویژه اینترلوکین 8 (IL-8)، به میزان 53 درصد کاهش یافته است. این اثر پس از 12 هفته دیگر درمان با ویتامین B3، به 63 درصد افزایش یافت.
محققان تأکید کردند که این کاهش التهاب نشان میدهد که ویتامین B3 میتواند در طول زمان تأثیر مثبتی بر التهاب ریهها داشته باشد و به کنترل بهتر علائم بیماری مزمن انسدادی ریه کمک کند. با این حال، به گفته دکتر مورتن شیبی نادسن، محقق ارشد این مطالعه، برای تأیید این یافتهها و بررسی اثرات بلندمدت نیکوتین آمید ریبوزید در درمان COPD، تحقیقات بیشتری نیاز است.
در این مطالعه، محققان همچنین متوجه شدند که سطح یک ماده شیمیایی به نام NAD در بیماران مبتلا به COPD کاهش یافته است. این مولکول که به نظر میرسد نقش مهمی در پیری سلولی ایفا میکند، با درمان ویتامین B3 در بدن بیماران افزایش یافته و علائم پیری سلولی کاهش یافته است. به گفته شیبی نادسن، NAD میتواند بهعنوان هدفی برای تحقیقات آینده در زمینه درمان بیماریهای ریوی و آسیبهای ناشی از پیری و سیگار کشیدن در نظر گرفته شود.
برای تأیید نتایج این مطالعه، تیم تحقیقاتی برنامهریزی برای انجام یک مطالعه بزرگتر را در دستور کار خود قرار داده است تا به بررسی دقیقتر اثرات ویتامین B3 در کاهش التهاب ریه و درمان بیماری مزمن انسدادی ریه بپردازد.
این تحقیق میتواند مسیرهای جدیدی برای درمان و کنترل بیماریهای ریوی ایجاد کند و به بیماران مبتلا به COPD کمک کند تا کیفیت زندگی بهتری داشته باشند.