شناسهٔ خبر: 69961177 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

معاون سازمان پدافند غیرعامل کشور:

پدافند غیرعامل نیازمند آموزش و ارتقا با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین است

معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: پدافند غیرعامل نیازمند آموزش و ارتقا با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین است، در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است، اما هنوز با جایگاه مطلوب فاصله داریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، رضا کلهر امروز _چهارشنبه هفتم آذر_ در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار کرد: مردم در هر کشوری باارزش‌ترین سرمایه و اصلی‌ترین قدرت ملی محسوب می‌شوند؛ بنابراین صیانت از مردم به ویژه در شرایط اضطراری و بحرانی یکی از اولویت‌های پدافند غیرعامل با رویکرد مردم‌محوری است.

وی افزود: اگر به برهه‌های خاصی از جمله دوران دفاع مقدس یا وقوع بحران‌هایی همچون آتش‌سوزی، سیل، زلزله و شیوع ویروس کرونا که طی سال‌های گذشته در کشور اتفاق افتاده است، نگاه کنیم، کمک‌ها و اقداماتی که از جانب مردم برای پایداری کشور انجام شده، چشمگیر بوده است.

معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: می‌توانیم اثر هر آنچه سازمان‌دهی، به‌کارگیری، تغییر، ارتقا و آمادگی در مردم با رویکرد پدافند غیرعامل اتفاق بیفتد، را در تداوم فعالیت‌های ضروری و تسهیل مدیریت بحران، ارتقا و پایداری ملی و افزایش بازدارندگی کشور مشاهده کنیم.

کلهر با بیان اینکه هفته جاری کارگاه آموزشی پدافندغیرعامل رسانه را در صداوسیمای مرکز گیلان با حضور مدیران و معاونان مرکز برگزار کردیم، تصریح کرد: هدف جنگ رسانه‌ای دشمن مدیریت و مهندسی افکار عمومی و ذهن مردم ما برای رسیدن به اهداف خود است، از این‌رو پدافند رسانه باید دقیق حساب و مبتنی بر لایه‌های تهدید اعمال شده از سوی دشمن انجام شود.

وی با بیان اینکه در هفته جاری کارگاه آموزشی با حضور مدیران مدارس در مقطع متوسطه و با موضوع «نقش فرهنگیان در پدافند غیرعامل» را در آموزش‌وپرورش گیلان برگزار کردیم، عنوان کرد: هدف از برگزاری این دو کارگاه آموزشی، ارتقا و آمادگی، فرهنگ‌سازی و نهادیه کردن مفاهیم پدافند غیرعامل در دو مجموعه اثرگذار صداوسیما و آموزش‌وپرورش بود، زیرا معتقد هستیم آموزه‌های پدافند غیرعامل باید از پایه انجام شود.

معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به برگزاری نشست با مربیان پدافند غیرعامل گیلان اضافه کرد: نخستین دوره تربیت مربی پدافند غیرعامل در استان با همکاری دانشگاه گیلان برگزار شد، نزدیک به ۱۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان کارت آموزش پدافند غیرعامل در دستگاه‌های اجرایی را دریافت کردند و دوره دوم تربیت مربی نیز در ماه‌های نخست سال آینده در استان برگزار خواهد شد.

کلهر با بیان اینکه در یک دهه گذشته رصد و پایشی که از اعمال تهدیدات دشمن بر زیرساخت‌های کشور انجام داده‌ایم مبتنی بر علم و فناوری بوده است، تصریح کرد: حدود ۳۵ درصد از حملات سایبری دشمن مبتنی بر هوش مصنوعی بر زیرساخت‌های کشور ما اعمال شده است؛ بنابراین پدافند غیرعامل با روش‌های سنتی نمی‌تواند در مقابل تهدیدات دشمن مدیریت و کنترل داشته باشد، از این‌رو رشته و گرایش‌ها را مبتنی بر تهدیدات با مشارکت دانشگاه‌ها در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی تاکید کرد: فعال‌کردن حوزه CIP(حفاظت از زیرساخت‌های کشور) در بخش سایبری، زیستی و کارشناسی ارشد پدافند سایبری و صنعتی با هدف مصون‌سازی سامانه‌های کنترل صنعتی و کارخانه‌جات بزرگ کشور همچون فولاد و تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه‌ها با کمک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و در حوزه پزشکی با مشارکت وزارت بهداشت در دستور کار قرار دارد.

گیلان یکی از استان‌های تأمین‌کننده مواد غذایی کشور است و موضوع پساب‌ها و پسماندها یکی از مسائل اساسی در طرح جامع پدافند کشور است که در یک برنامه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت با حمایت‌هایی که استانداری انجام می‌دهد توسط دستگاه‌های متولی با یک برنامه‌ریزی دقیق پیگیری خواهد شد

معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: در گام نخست و حدود دو ماه پیش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گنجاندن دو واحد آموزشی تحت عنوان اصول پدافند غیرعامل را به صورت عمومی برای همه رشته‌ها و گرایش‌های مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تمام دانشگاه‌های کشور ابلاغ کرد و تعدادی از مقاطع از مهر سال جاری فعال شد و سایر مقاطع نیز بهمن سال‌جاری فعال خواهد شد.

کلهر ادامه داد: پیش از انجام این اقدام، گفتمان‌سازی، مفهوم‌سازی و نهادینه‌سازی اصول پدافند غیرعامل در قالب این دو واحد آموزشی در دانشگاه‌ها ضروری و این اقدام تاکنون در دانشگاه گیلان و سایرهای استان فعال شده است.

وی در خصوص همکاری سازمان پدافند غیرعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: برای تولید محصولات پدافند غیرعامل و بومی به ویژه سامانه‌های کنترل صنعتی با شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری داریم و به تازگی نمایشگاهی تحت عنوان محصولات بومی پدافند غیرعامل با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان و همکاری وزارت صمت در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار شد که استقبال از نمایشگاه نسبت به سال گذشته بسیار چشمگیر بود.

معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: پدافند غیرعامل نیازمند آموزش و ارتقا با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین است، در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است اما هنوز با جایگاه مطلوب فاصله داریم.

کلهر عنوان کرد: امروز مباحث پدافند غیرعامل میان رشته‌ای و بین رشته‌ای شده و نیازمند آزمایشگاه است تا از مفاهیم علمی این حوزه حمایت کند، به عنوان مثال اگر مفهومی به نام شهر هوشمند را در نظر بگیریم نیازمند علم حوزه IT و ITC و آشنایی با فضای سایبری و برنامه‌ریزی شهری، طراحی شهری و مفاهیم شهرسازی هستیم، در واقع با تلفیق این علوم شهر هوشمند حاصل می‌شود و اجرای آن نیازمند آزمایشگاه شهر هوشمند است.

وی اضافه کرد: با تعدادی از دانشگاه‌ها تفاهم‌نامه نوشتیم تا در مباحث علمی و ایجاد زیرساخت‌ها حمایت‌های لازم انجام شود، اما رسیدن به جایگاه مطلوب نیازمند مشارکت و تشریک مساعی از سوی دانشگاه‌های مطرح کشور است.

معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: با ۲۴ دانشگاه برتر کشور وارد تفاهم‌نامه شدیم، نقشه راه در حال تنظیم است و در آینده نزدیک نتایج خوب آن را مشاهده خواهیم کرد.

کلهر با اشاره به راه‌اندازی نخستین دانشکده حفاظت زیرساخت پدافند غیرعامل کشور در رشت مرکز استان گیلان گفت: با همکاری وزارت عتف، طرح توجیهی این دانشکده تهیه و در گام نخست سه دوره کارشناسی ارشد با گرایش حفاظت از زیرساخت‌های سایبری، پرتوی و زیستی به صورت تفصیلی مصوب شد که در سامانه وزارت عتف نمایه شده و حدود دو هفته پیش موافقت اصولی ایجاد دانشکده در شورای برنامه‌ریزی و گسترش وزارت علوم به تصویب رسید و با پیگیری‌هایی که انجام می‌دهیم در ماه جاری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، استاندار گیلان و سایر مقامات کشوری و لشکری نخستین دانشکده حفاظت از زیرساخت کشور در دانشگاه گیلان راه‌اندازی شد و آغاز به کار خواهد کرد.

وی ادامه داد: ابتدا افراد مرتبط در دستگاه‌های اجرایی برای ادامه تحصیل در دانشکده حضور پیدا خواهند کرد و طی سال‌های آینده نیز با فراخوان عمومی، سایر دانشجویان از سراسر کشور نیز می‌توانند در این دانشکده حضور پیدا کنند.

معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: حفاظت و تداوم کار و تاب‌آوری زیرساخت‌های کشور به ویژه زیرساخت‌های خدمات‌رسان به مردم جزو خطوط قرمز پدافند غیرعامل است.

کلهر تصریح کرد: در زمینه پدافند غیرعامل در کشور نبود علم و دانش را داریم، اگر دانش حفاظت از زیرساخت‌های سایبری، پرتوی و زیستی در خطه گیلان و استان‌های همجوار ارتقا، بسط و گسترش پیدا کند، می‌توانیم به عنوان یک اتفاق و حرکت نوین ورود یک علم جدید مورد نیاز کشور با عنوانCIP (حفاظت از زیرساخت‌ها) را در دانشگاه‌های ایران شاهد باشیم.

وی با اشاره به دو معضل پسماند و گیاه مهاجم سنبل آبی در گیلان گفت: طی چند سال گذشته اقدامات میدانی و هدف‌مند با محوریت اداره کل پدافند غیرعامل استان و حمایت‌های استانداری در راستای رفع معضل پسماند و گیاه مهاجم سنبل آبی انجام شده است.

معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه گنجاندن رشته زیستی در دانشگاه‌ها بر مبنای رصد میدانی انجام شده است، تاکید کرد: گیلان یکی از استان‌های تأمین‌کننده مواد غذایی کشور است و موضوع پساب‌ها و پسماندها یکی از مسائل اساسی در طرح جامع پدافند کشور است که در یک برنامه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت با حمایت‌هایی که استانداری انجام می‌دهد، توسط دستگاه‌های متولی با یک برنامه‌ریزی دقیق پیگیری خواهد شد.

کلهر اظهار کرد: امیدواریم بحث پسماند و گیاه مهاجم سنبل آبی در آینده نزدیک مهار و مدیریت شود تا بتوانیم با ایجاد کارخانه‌های بازیافت و بازآفرینی مناسب و ایجاد اشتغال، تهدیدی به نام پسماند را به فرصت تبدیل کنیم.‌