به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد طالبی متین؛ مدیرکل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از آغاز اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری خبر داد و گفت: در راستای اجرای بند "ط" ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه، برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری تدوین و اجرای آن از آبانماه 1402 به ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای شمالی کشور ابلاغ شد. هدف از این برنامه، حفظ این گونه با ارزش، اندمیک و در معرض خطر انقراض دریای خزر است که در اولویت فعالیتهای محیطزیست دریایی و تالابها قرار گرفته است.
وی گفت: از جمله اقدامات مهم این برنامه، تشکیل دبیرخانه فوک خزری در دانشگاه تربیت مدرس واحد نور بوده که تعاملات سازندهای میان دانشگاه و واحدهای اجرایی ایجاد کرده است. انتظار میرود این همگرایی در آینده نزدیک نتایج مثبتی در حفاظت از فوک خزری به همراه داشته باشد.
او افزود: کارگروههای اجرایی استانی با محوریت ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای گیلان، مازندران و گلستان و با مشارکت استانداریها و سایر ذینفعان تشکیل شده است. مراکز امداد و نجات این گونه ارزشمند نیز در این سه استان تجهیز و استقرار یافتهاند. در همین راستا، کارگاههای آموزشی تخصصی برای ذینفعان و محیطبانان برگزار شده است که شامل آموزش روشهای اصولی امداد و نجات، رهاسازی، دفن لاشه و نمونهبرداری صحیح بوده است.
مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: علاوه بر این، بررسی علت تلفات این گونه و مشاهدات لاشههای آن در سواحل، با همکاری کشورهای همسایه و سازمانهای مرتبط در حال پیگیری است. این برنامه جامع امید میرود گامی مهم در راستای حفاظت پایدار از فوک خزری باشد.
انتهای پیام/