شناسهٔ خبر: 69957953 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

برپایی تریبون آزاد «دانشجو و صندلی ریاست» در دانشگاه تهران +عکس

دانشجو نباید تماشاچی باشد/ دانشجوها در تعیین ریاست دانشگاه چه نقشی دارند؟

تریبون آزاد «دانشجو و صندلی ریاست» به همت بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مطالبات دانشجویان آمده است: حذف دانشجو از فرایند انتخاب ریاست دانشگاه قدمی رو به عقب از تمام معیار‌هایی است که برای دانشگاه تراز انقلاب برشمردیم.

چند روزی بود که صحبت در مورد ریاست دانشکدگان فارابی، ورد زبان اساتید و کارکنان این دانشکدگان شده بود، اما در این بین یک قشر وجود داشت که از همه چیز بی خبر بود و آن قشر از یاد رفته کسانی جز دانشجویان نبودند؛ این قشر که هم از نظر جمعیت و هم از حیث تاثیر آن بر آینده کشور بسیار حائز اهمیت است؛ حتی در شب انتخاب ریاست دانشگاه، نمی‌دانستند که کاندیدا‌های ریاست چه کسانی هستند!
تشکل بسیج دانشجویی با همکاری جامعه اسلامی تصمیم گرفتند که برنامه تریبون آزاد را با موضوع انتظارات و سخنان دانشجویان با رئیس آینده دانشکدگان برگزار نمایند، تا دانشجویان از این موضوع مهم بیشتر مطلع شوند.
در نهایت امروز صبح برنامهٔ تریبون آزاد برگزار گردید؛ در ابتدای این برنامه، دکتر محمدی و بعد از دقایقی دکتر زارع، دو نامزد از سه نامزد ریاست دانشکدگان فارابی حضور پیدا کردند؛ دیگر نامزد ریاست، دکتر رفیعی بود که علیرغم پذیرش دعوت، بدون اطلاع قبلی به برگزارکنندگان در این برنامه حضور نیافتند.
جو تریبون آزاد امروز به قدری داغ بود که بعد از پایان برنامه نیز دانشجویان دور این دو نامزد ریاست دانشکدگان حلقه زدند و بدون فاصله و واسطه دغدغه هایشان را مطرح کردند.
درمورد برنامه امروز سه نکته بسیار حائز اهمیت و توجه است:
دانشجو نباید تماشاچی باشد
۱) دانشجو رگ‌های دانشگاه است
به قول سخنان یکی از دانشجویان در تریبون آزاد امروز، دانشگاه بدون حضور دانشجویان ساختمانی بیش نیست. در ساختار کشور دانشجو می‌تواند عنصر مهمی باشد، اما متأسفانه در بسیاری از اوقات نادیده گرفته می‌شود.
رئیس آیندهٔ دانشکدگان فارابی، رئیس همه دانشجویان هست؛ پس دانشجویان در انتخاب رئیس و مسئول خود، باید دخیل باشند؛ زیرا از او در آینده انتظاراتی خواهند داشت. پس دخیل بودن دانشجو نکته مهمی است که امروز سعی شد با برگزاری تریبون آزاد، دانشجویان را در انتخاب رئیس آینده فارابی (حتی بسیار کم!) دخیل باشند.

دانشجوی دیگری در تریبون آزاد امروز، از احساس عجز و ناتوانی دانشجویان از اثرگذاری‌شان بر روند انتخاب رئیس آینده دانشگاه صحبت کرد. آیندهٔ کشور قطعا ارتباط مستقیمی با دانشجویان دارد؛ پس حذف دانشجو از روند تاثیرگذاری در جامعه، ضرر‌های بسیاری را برای آینده کشور خواهد داشت.
دانشجو نباید تماشاچی باشد
۲) اصل مهم؛ احترام به دانشجو
با اینکه برای برنامه تریبون آزاد امروز از هر سه کاندید محترم دعوت به عمل آمده بود، تا قبل انتخابات شنوندهٔ سخنان و دغدغه‌های دانشجویان باشند، ولی یکی از کاندیدا‌ها (دکتر رفیعی) در این برنامه حضور نیافت. اما دو کاندید دیگر یعنی دکتر زارع و دکتر محمدی در این برنامه حضور یافتند و حتی در پایان برنامه نیز به سوالات و دغدغه‌های دانشجویان پرداختند؛ اما صندلی دکتر رفیعی خالی ماند! به قول یکی از دانشجویان این حرکت دکتر رفیعی بی‌احترامی نسبت به دانشجویان بود؛ زیرا ایشان از همین ابتدای مسیر باید شنونده سخنان دانشجویان باشند نه اینکه از جمع‌های دانشجویی دوری کنند.
هر مسئولی که مسئولیتی را به دست می‌آورد، باید یادش باشد که قرار است مشکلات مردم را حل کند نه اینکه در منصب خود غرق شود و از مردم دوری کند.

دانشجو نباید تماشاچی باشد
۳) باید از گذشته پند بگیریم
به قول حضرت علی علیه السلام باید از اتفاقات گذشته پند بگیریم، تا ما نیز دچار آن نشویم.
در جامعه دانشجویی نیز ما باید برای بهتر شدن اوضاع آینده، از اتفاقات امروزمان پند بگیریم. قطعاً دخیل بودن دانشجو در امور جامعه و دانشگاه نکته بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. تریبون آزاد امروز، نشان داد که دانشجویان علاقمند هستند در سرنوشت خود دخیل باشند و در روند انتخابات ریاست دانشکدگان تأثیری داشته باشند.

بی شک دانشجویان کشورمان، دلسوز و نگران آینده کشور هستند و این روز‌ها سعی می‌کنند با تلاش خود، آیندهٔ خوبی را برای آیندگان بسازند.
به امید اینکه به دانشجویان بیشتر توجه شود و قشر دانشجو در جامعه و مخصوصا دانشگاه به حاشیه رانده نشود.