مشخصات فنی، دو قلب برای حرکت
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، لاماری ایما هیبریدی برای به حرکت درآوردن وزن 1700 کیلوگرمی خود به دو پیشرانه مجهز شده است. یک موتور احتراق داخلی 4 سیلندر با حجم 1493 سیسی با فناوری T-GDI توانایی تولید 168 اسببخار قدرت و 280 نیوتنمتر دارد. در کنار این پیشرانه، موتور الکتریکی 174 اسببخار قدرت و 300 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. این موتور اکثر مواقع توی مدار است که این سبب شده تا مصرف کمتر و مجموع قدرت بیشتری را در سیکل ترکیبی داشته باشیم. ظرفیت باتریهای این خودرو 2 کیلووات ساعت است که خنککاری آن توسط مایع انجام میشود.
نکته جالب در خصوص مصرف سوخت ترکیبی این خودرو این است که در حالت عادی مصرفی معادل 6 تا 6.5 لیتر در 100 کیلومتر را به ثبت میرساند که با توجه به باک 55 لیتری آن میتواند مسافت طولانی را با یکبار شارژ طی کند. البته ذکر این نکته لازم است که در صورت فشار آوردن بیش از حد و صندوق تکمیل، مصرف به عددی در حدود 9 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر میرسد.
سیستم تعلیق این خودرو در هر دو محور از نوع مستقل است که در محور جلو مک فرسون و در عقب مولتی لینک استفاده شده که سبب پایداری و چسبندگی بهتر در واکنشهای ناگهانی میشود.
یکی از نکات مثبت این خودرو این است که شارژ باتریهای آن توسط برق شهری نیست و شارژ آن توسط سیستم حرکتی و بازیابی نیروی ترمز انجام میپزیرد.
امکانات ایمنی و رفاهی، آپشنالتر از نمونه بنزینی
کراساوور وارداتی آرین پارس موتور در بحث امکانات ایمنی به تجهیزات مناسبی نظیر: 6 کیسههوا (راننده و سرنشین، جانبی جلو و پردهای)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سرپایینی، ترمز پارک برقی همراه اتوهلد و تنظیم حالت ترمزگیری مجهز است که سبب شده تا رانندگی مطمئنتری را برای راننده رقم بزند.
در بحث دستیارهای کمکی رانندگی این خودرو به : رادار نقطه کور، سیستم هشدار بازشدن دربها، سیستم کمکی تغییر لاین، سیستم هشدار تصادف از جلو، نور بالا اتوماتیک، سیستم هشدار عبور ترافیک عقب و سیستم هشدار انحراف از بین خطوط تجهیز شده که البته نکته مهم این است که برای تنظیمات آن هیچگونه کلید فیزیکی داخل کابین به کار نرفته و باید از طریق مالتی مدیا اقدام به فعال و غیرفعال کردن این رادارها کنید.
با نگاهی به فهرست امکانات این خودرو متوجه این میشویم که نمونه هیبریدی این خودرو به نسبت نمونه بنزینی آپشنالتر شده و در این قسمت خودرو به روزتر شده است.
از جمله امکاناتی که در این خودرو دیده میشود میتوان به : سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک غیرقابلبازشو با قابلیت SKY LIGHT، مالتی مدیا 10.25 اینچی لمسی با پورت USB و بلوتوث، 6 عدد بلندگو، دوربین 360 درجه، روکش چرمی صندلیها، تنظیم برقی صندلی راننده در 10 جهت، گرمکن صندلیهای جلو، سردکن صندلی راننده، ماساژور و حافظه صندلی راننده، نورپردازی داخل کابین، درب صندوق برقی، دوربین ثبت وقایع، سنسور نور و باران، تنظمی حالت رانندگی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با سیستم تصفیه هوای کابین، کول باکس و سنسور پارک عقب اشاره کرد.
نبود یک سری امکانات همچون : صندلی برقی شاگرد، سردکن صندلی شاگرد، شارژر وایرلس، پورت تایپ C و چند رادارهای کمکی رانندگی همچون کروزکنترل تطبیقی، حفظ حرکت خودرو بین خطوط و رادار تابلوخوان از جمله ضعف لاماری HEV در این قسمت است.
تجربه رانندگی، پرشتابتر و کم مصرفتر
به واسطه اضافه شدن موتور برقی به این خودرو در استارت اولیه صدای خیلی کمتری به داخل کابین وارد میشود. دسته دنده این خودرو در مقایسه با نمونه بنزینی، کریستالی شده که باعث شده تا به زیبایی داخل کابین افزوده شود. از طرفی دکمه پارک گیربکس به زیر دسته دنده انتقال یافته و جدا از لیور دنده قرار دارد.
دسته دنده را در حالت D گذاشته و شروع به حرکت میکنیم. تا سرعت 40 کیلومتر بر ساعت این خودرو از حالت تماما برقی استفاده میکند. البته این حالت بسته به شارژ باتری تغییر میکند. شتابگیری اولیه خودرو به نسبت نمونه بنزینی ارتقا یافته و سبب شده تا عدد ثبت شده شتاب 0-100 در حدود 8 ثانیه باشد.
پایداری این خودرو به دلیل استفاده از سیستم تعلیق مستقل در هر دو محور مناسب ارزیابی میشود. این نکته را باید در نظر داشت که این خودرو کراساوور است و اصلا نباید انتظار چسبندگی و پایداری خودرو سواری را از لاماری ایما هیبریدی داشت. یک نکته منفی که باید در خصوص سواری قسمت عقب بیان کنیم این است که در صورت رانندگی در مسیرهای ناهموار، سرنشینان عقب اندکی اذیت میشوند.
گیربکس این خودرو از نمونه E-CVT است که عملکردذ قابل قبولی را به نمایش میگذارد. این مدل گیربکسها در اکثر خودروهای هیبریدی رایج است و استهلاک پایین و انتقال توان مناسبی دارد.
نکته مثبت لاماری ایما HEV در سربالاییها مشخص است. اضافه شدن موتور برقی سبب شده تا کشش خودرو از قبل بهتر شده و شتابگیری نوسان کمتری داشته باشد.
در مجموع لاماری ایما هیبریدی بر خلاف نمونه قبلی مصرف سوخت کمتر و شتاب بهتری را ثبت میکند.
ابعاد و اندازه، کراساوور متوسط شهری
در خصوص ابعاد، ایما هیبریدی دقیقا با نمونه بنزینی یکسان است. طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب : 4565، 1860 و 1690 میلیمتر است. فاصله بین دو محور این خودرو 2715 میلیمتر عنوان شده که سبب شده تا فضای داخلی جادار و مناسب خانوادههای پرجمعیت باشد.
با توجه به ابعاد بزرگ خودرو و حجمهای بدنه که سبب شده تا خودرو اسپرت باشد، نبود سنسور پارک جلو سبب شده تا تردد در خیابانها و کوچههای تنگ شهرهای شلوغ، اندکی دشوار باشد. طرح رینگ این خودرو به نسبت نمونه بنزینی تغییر کرده و ابعاد آن همچنان 19 اینچی است. عملکرد سیستم تعلیق خودرو و بازی چرخها در جادههای ناهموار با توجه به رینگ سایز بزرگ، مناسب ارزیابی میشود.
حجم صندوق این کراساوور وارداتی 480 لیتر است که مناسب خانوادههای ایرانی است. از طرفی این خودرو به کیت پنچرگیری مجهز شده که سبب شده تا فضای کاربردی بیشتری به نسبت نمونه بنزینی داشته باشیم.
نویسنده : محمد کمالپور
عکس : اعظم صباغ