شناسهٔ خبر: 69945748 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

تحقق 85 درصدی بودجه در ۶ماهه اول سال| پرداخت ۷۱.۵ درصدی بودجه حمل و نقل در ۶ ماه

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: از ۷۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رقم مصوب ۶ ماهه ۶۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان معادل ۸۵درصد پرداخت شده است.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین- محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در دویست و هشتاد و سومین جلسه شورا در جریان ارائه گزارش نظارتی ۶ماه اول بودجه مصوب سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران در خصوص پروژه‌ های تملک دارایی سرمایه ای و مالی و هزینه ای با بیان اینکه اطلاعات در روندی چند ماهه از بخش های مختلف اخذ شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه شاید در دو یا سه ماهه ابتدایی سال امور پیشرفت چندانی نداشته باشد، تصمیم بر این شد که گزارش ۶ ماهه ارائه شود.

وی با تأکید بر اینکه اطلاعات حوزه مالی، مناطق و مجموعه ها جمع آوری شده است، یادآور شد: تعامل کاملی با شهرداری صورت گرفت تا گزارش امروز در حد ممکن کامل باشد. این گزارش بر اساس بودجه مصوب قرائت خواهد شد و تنها به ردیف های مصوب است.

آخوندی با بیان اینکه این گزارش در راستای وظیفه نظارتی شوراست، خاطرنشان کرد: ۶۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ۶ ماهه اول مشخص شد که در بخش هزینه ای رقم تخصیص یافته ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و تملک دارایی سرمایه ای ۳۶ هزار میلیارد تومان و تملک دارایی مالی هزار میلیارد تومان است. در بخش درآمدها مجموع وصول ۶ ماهه ۴۵ هزار میلیارد تومان و منابع حاصل از تملک دارایی سرمایه ای ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است. در مجموع ۶۴ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان وصول شده که معادل ۴۳ درصد است.

وی با تأکید بر اینکه ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سال قبل به امسال منتقل شده که جزء درآمدها نیست، تصریح کرد: از ۷۳ هزار میلیارد تومان اعتبار مأموریت حمل و نقلی ۲۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده که عدد قابل توجهی است. به عبارتی از ۳۵ هزار میلیارد تومان در ۶ ماهه ۲۵ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه ۷۸۹ میلیارد تومان در تملک دارایی سرمایه ای پرداخت شده و در بخش تملک دارایی مالی رقم مصوب بیش از ۹ هزار میلیارد بوده که ۱۵ هزار میلیارد تومان پرداختی به ثبت رسیده است، گفت: از ۳۰ هزار میلیارد تومان یک ساله ۲۸ هزار میلیارد تومان پرداخت شده که البته بخشی به دیون و واریز و برداشت ها اختصاص دارد.

وی ادامه داد: در بخش فرهنگی و اجتماعی از هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان معادل ۴۳ درصد پرداخت شده، در بخش حمل و نقل و ترافیک از ۳۶ هزار میلیارد تومان رقم مصوب ۲۵ هزار میلیارد تومان معادل ۷۰ درصد پرداخت شده، در بخش خدمات شهری و محیط زیست از ۱۰ هزار میلیارد تومان مصوب پنج هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۶ درصد پرداخت شده، در بخش ایمنی و مدیریت بحران از سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رقم مصوب دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۶۳ درصد پرداخت شده، در شهرسازی و معماری از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رقم مصوب هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۶۵ درصد پرداخت شده، در توسعه مدیریت و هوشمندسازی از ۱۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رقم مصوب ۲۸ هزار میلیارد تومان پرد معادل ۱۸۷ درصد پرداخت شده و در مجموع از ۷۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رقم مصوب ۶ ماهه ۶۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان معادل ۸۹ درصد پرداخت شده است.

دیدگاه های اعضای شورای شهر

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه شهردار و معاون مالی باید به اولویت ها نگاه کنند، گفت: مناطق می گویند پول ندارد که پروژه ها را کامل کنند.

حبیب کاشانی خزانه دار شورا با بیان اینکه عملکرد ۶ ماهه ۶۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان معادل ۴۳ درصد بودجه است، گفت: در هفت ماهه رقم محقق شده ۷۵ هزار میلیارد تومان معادل ۵۱ درصد بودجه است. ۸۵ درصد تحقق بودجه هفت ماهه نسبت به رقم مصوب در این مدت بوده است.


وی با بیان اینکه مگر می شود که بانکی بیش از ۸۱ هزار میلیارد تومان از طلب خود را ببخشد، گفت: اگر این رقم از ۱۱۰ همت به ۲۸ همت رسیده که باید مجسمه آقای فروزنده را ساخت. این موضوع باید صریح پیگیری شود. اگر مابقی طلب ها نیز اینگونه است که باید از توان آقای فروزنده استفاده کنیم.

بودجه ها و پرداختی ها چقدر بوده است؟

آخوندی با بیان اینکه در بخش فرهنگی و اجتماعی ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه برای خانه شهر در نظر گرفته شده بود که ۲۷۰ میلیارد تومان از آن ابلاغ شد، گفت: سرجمع ۱۲۹ میلیارد تومان پرداخت شده که رقم خوبی است.
وی افزود: ۱۱ میلیارد تومان بودجه از ۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیصی به پروژه البرز لشگرک پرداخت شد. همچنین برای پروژه ایوان ری ۹۰۰ میلیون تومان و برای مرکز نمایش های آیینی صبا یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در ادامه یادآور شد: در بخش حمل و نقل برای شرکت راه آهن شهری تهران و حومه، سه ردیف بودجه برای خط ۶ از محل عوارض طرح ترافیک، منابع عمومی و اوراق مشارکت اعتباراتی در نظر گرفته شد. از ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان ۱۵۷ میلیارد تومان در ۶ ماهه اول امسال پرداخت شده است.
وی با اعلام اینکه برای خط ۷ نیز از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ۱۷۵ میلیارد تومان پرداخت شده است، خاطرنشان کرد: برای احداث خط ۸ از ۲۳ میلیارد تومان تخصیصی، رقمی پرداخت نشده است.
آخوندی همچنین تصریح کرد: رقم مصوب تمام خطوط مترو ۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که دو هزار و ۴۷۵ میلیارد تومان در ۶ ماهه پرداخت شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه برای تراموا ۲۰۰ میلیارد تومان مصوب شد که هنوز رقمی پرداخت نشده است، اظهار کرد: بهسازی خطوط ۱ تا ۵ رقم پرداختی ۱۰۲ میلیارد تومان بوده اما بر اساس گزارشات ما، این پول برای خرید از شرکت ذوب آهن که پیش از این صورت گرفته بود، پرداخت شده و برای بهسازی نبوده است.
وی با اعلام اینکه در بخش اتوبوسرانی از ۱۱ هزار میلیارد تومان برای خرید اتوبوس پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است، گفت: تمام ارقام خرید اتوبوس و مینی بوس مشخص است و آخرین چک صادر شده به ۲۸ شهریورماه برمی گردد.
آخوندی با بیان اینکه ۳۸۰ میلیارد تومان نیز برای بهسازی پرداخت شده که ۱۹۰ میلیارد تومان برای بازپرداخت اوراق سال ۹۹ بوده است، تصریح کرد: در ۶ ماهه ابتدایی امسال برای مناسب سازی خودروی معلولین رقمی پرداخت نشده است. تعدادی از ون های سال قبل هم برگشت خورده و تا شهریورماه امسال اتفاقی در این حوزه نیفتاده است.
وی اضافه کرد: ۱۶۰ دستگاه سال قبل و ۲۳۰ دستگاه از هزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس قرارداد با شرکت عقاب افشان تحویل داده شده است.

سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با بیان اینکه در مدت ۶ ماهه برای تأمین نقدینگی از سرجمع اعتبارات ۲۸ درصد عقب هستیم، خاطرنشان کرد: دوستان در مترو با جان و دل کار می کنند و اعتماد کردند که شهرداری مبالغ را پرداخت می کند. در توسعه جنوبی خط ۶ تنها پنج درصد پرداختی داشته ایم که غیرطبیعی است و از دو هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار تنها ۱۵۷ میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی با اعلام اینکه به نظر می رسد اختلال جدی در این زمینه وجود دارد، تصریح کرد: هرچند عملکرد فیزیکی در خط ۶ و ۷ توسط شرکت مترو پیمانکاران قابل تقدیر است اما اگر ارقام پرداخت نشود، در اتمام طرح تأخیر ایجاد خواهد شد.
تشکری هاشمی با تأکید بر اینکه در خط ۸ و ۹ مصوبه داشتیم و توقع کار هم نبود، گفت: با این وجود مردم متوقع شدند و کلنگ زنی کردیم و نه عملکرد فیزیکی و نه عملکرد مالی داشتیم. هر پایانه ای که در هر خط راه اندازی کنیم بین ۲۰ تا ۳۰ درصد راندمان خط را افزایش می دهد.
وی افزود: ساخت یک پایانه می تواند راندمان یک خط را افزایش دهد؛ در یکی از پایانه ها ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشتیم اما تنها ۱۷ میلیارد تومان پرداخت شد. خط ۱۰ که از قضا تا پنج سال آینده هم به ثمر نمی رسد هزار و ۹۹۶ میلیارد تومان برای فعالیت تی بی ام هزینه شده و می توان این رقم را برای بخش های دیگر هزینه کرد تا رضایتمندی حداکثری ایجاد شود.

تشکری هاشمی با بیان اینکه در بخش اتوبوسرانی از ۱۱ هزار میلیارد تومان پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است، خاطرنشان کرد: قرارداد عقاب افشان و اسنا باید خردادماه امسال به اتمام می رسید اما امروز حتی به ۵۰ درصد هم نرسیده است.
وی افزود: ما گفتیم که ون می تواند جایگزین خوبی برای اتوبوس در برخی خطوط باشد و هزار میلیارد تومان اعتبار برای آن اختصاص دادیم. برای کمک به نوسازی نیز باید بگوییم که رانندگان واقعاً گرفتارند و نمی توانند سمند و خودروی برقی خرید کنند.
تشکری هاشمی با بیان اینکه ۲۰ درصد از آلایندگی ها به تردد موتورسیکلت ها بر می گردد، یادآور شد: نوسازی موتورسیکلت ها نیز انجام نشده است.

احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا با بیان اینکه میزان تحقق بودجه مطلوب است و اگر با همین روند پیش برویم بیش از رقم مصوب محقق خواهد شد، گفت: ما دقیقاً در مواردی که نقطه قوت بودجه است، ایراد می گیریم. اینکه پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس اختصاص یافته اتفاق خوبی است. ما به اندازه رقمی که کسب کردیم هزینه کردیم.

برای پروژه یادرگار امام(ره) دو برابر اعتبار تخصیصی، پرداخت شده است

آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه از ۳۲۶ میلیارد تومان اعتبار تخصیصی آزادراه شهید شوشتری بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است، گفت: ۱۶۳ میلیارد تومان نیز برای اجرای فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی پرداخت شده است. برای ادامه پروژه بزرگراه یادگار امام ۵۰۷ میلیارد تومان به میزان دو برابر اعتبار تخصیصی، پرداخت شده است.
وی افزود: ۳۳۰ میلیارد تومان نیز به پایانه شرق تخصیص یافت که بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد. برای توزیع آسفالت نیز هزار و ۳۸۵ میلیارد تومان پرداخت صورت گرفته است.
آخوندی با بیان اینکه ۱۸۶ میلیارد تومان نیز در روکش آسفالت پرداخت شده است، یادآور شد: برای پارکینگ نیایش ۶۸ میلیارد تومان در ۶ ماه ابتدایی پرداخت شده و ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اعلام اینکه کارهای اساسی در ۶ ماه اول انجام شده و باید در ۶ ماه دوم تلاش شود که پیشرفت فیزیکی پروژه ها افزایش یابد، گفت: هیچ تخصیص و پرداختی برای پروژه تقاطع غیرهمسطح بعثت در این ۶ ماه ثبت نشده است.
وی ادامه داد: ۱۱۷ میلیارد تومان از ردیف کلی بودجه برای تکمیل و اصلاح تقاطع های غیرهمسطح پرداخت شده است. برای تقاطع بزرگراه شهید فهمیده-ستاری یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
آخوندی با بیان اینکه ۶۰ میلیارد تومان از ۶۳ میلیارد تومان اعتبار مصوب تقاطع نواب-تندگویان در ۶ ماهه اول سال هزینه شده است، گفت: برای احداث تقاطع شهید باقری و خیابان ۱۹۶ و بزرگراه شهید سلیمانی- شهید باقری نیز پرداختی ثبت نشده است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با اعلام اینکه در بخش محیط زیست ۱۰۰ میلیارد تومان برای خرید مخازن پسماند اختصاص داده شد که ۳۶ میلیارد تومان در ۶ ماه ابتدایی هزینه شد، گفت: برای بوستان های چهارباغ نیز بیش از ۳۰ میلیارد تومان پرداخت شد. برای آبرسانی به فضای سبز نیز هیچ پرداختی به ثبت نرسیده است.


آخوندی با بیان اینکه احداث ورودی شهر تهران نیز همین وضعیت را دارد، اظهار کرد: برای ساماندهی روددره فرحزاد از ۷۷ میلیارد تومان تخصیص یافته ۷۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.


وی با اعلام اینکه در خرید ماشین آلات ۲۷ میلیارد تومان هزینه شده است، خاطرنشان کرد: در بهسازی ماشین آلات آتش نشانی ۱۴۸ میلیارد تومان از محل عوارض صدور پروانه هزینه شده و ۲۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای بهسازی ایستگاه های آتش نشان پرداخت شده است.


آخوندی با بیان اینکه در بخش تکمیل و تجهیز ایستگاه ها ۳۱ میلیارد تومان پرداختی به ثبت رسیده است، گفت: در بخش مدیریت بحران برای احداث پایگاه ها از ۳۹ میلیارد تومان تخصیصی هفت میلیارد تومان پرداختی داشتیم.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا همچنین تصریح کرد: در بخش شهرسازی نیز در احداث باغ راه حضرت زهرا (س) ۳۱۱ میلیارد تومان هزینه شده که ۲۴۱ میلیارد تومان نقد و ۷۰ میلیارد تومان غیرنقد است.
وی افزود: در هوشمندسازی نیز برای نمایشگاه شهر آفتاب ۲۲ میلیارد تومان پرداخت شده که هنوز اقدامی صورت نگرفته و برای تجهیز درمانگاه ها نیز ۱۴ میلیارد تومان پرداخت شده است. برای تأمین دیتاسنتر هم۲۳۶ میلیارد تومان پرداختی داشته ایم.

میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورا نیز با بیان اینکه ۵.۲ همت اعتبار به مناطق ۲۲گانه پرداخت شده است، گفت: تعداد کل پروژه ها هزار و ۴۴۲ پروژه بوده که ۵۵۷ پروژه غیرمستمر و مابقی مستمر است.
وی ادامه داد: پیشرفت فیزیکی پروژه ها در مدت ۶ ماهه ۵۷ درصد در منطقه یک، ۴۴ درصد در منطقه ۲، ۵۴ درصد در منطقه ۳، ۶۱ درصد در منطقه ۴، ۴۶ درصد در منطقه ۵، ۵۰ درصد در منطقه ۶، ۵۹ درصد در منطقه ۷، ۶۸ درصد در منطقه ۸، ۶۰ درصد در منطقه ۹، ۵۶ درصد در منطقه ۱۰، ۴۷ درصد در منطقه ۱۱، ۶۱ درصد در منطقه ۱۲، ۵۴درصد در منطقه ۱۳، ۶۱ درصد در منطقه ۱۴، ۴۶ درصد در منطقه ۱۵، ۴۸ درصد در منطقه ۱۶، ۴۴ درصد در منطقه ۱۷، ۵۵ درصد در منطقه ۱۸، ۴۶ درصد در منطقه ۱۹، ۵۴ درصد در منطقه ۲۰، ۵۸ درصد در منطقه ۲۱ و ۵۲ درصد در منطقه ۲۲ است.
آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در ادامه جلسه با بیان اینکه از ۴۸ ردیف مالی ۱۰ ردیف اختصاص داده نشده است، گفت: در تبصره ۱۳ گفته بودیم شهرداری موظف است ردیف های اعتباری را پس از تصویب اساسنامه اختصاص دهد. در مورد سه سازمان تخصیص هایی صورت گرفته که به نظر می رسد نیازی نبوده البته ایراد و تخلفی صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: ۱۶۶ ردیف مازاد بر مصوب بودجه ابلاغ شده که ممکن است بگویند بر اساس اختیارات بوده که البته باید در تفریغ لحاظ شود. برخی از این موارد در اصلاحیه بودجه می تواند اصلاح شود.

تا پایان دوره ششم بیش از ۵۰ تقاطع غیرهمسطح تکمیل می‌شود

سیدمحمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا نیز در ادامه این جلسه گفت: از ۱۵ تقاطع غیرهمسطح، ۱۰ تقاطع فعال و پنج تقاطع غیرفعال و در حال تجهیز کارگاه است. یک مورد از ردیف بودجه به کلی حذف شد. دلیل غیرفعال بودن یک کارگاه هم معارضین هستند که باید رفع شوند و در مجموع می توان گفت تنها سه کارگاه تعطیل است.
وی ادامه داد: تاکنون ۳۲ تقاطع غیرهمسطح از ۹۸ تقاطع هدف تکمیل شده و پیش بینی می شود که تا پایان دوره ششم بیش از ۵۰ تقاطع تکمیل شود.

سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا نیز در ادامه این جلسه گفت: از ۱۵ تقاطع غیرهمسطح، ۱۰ تقاطع فعال و پنج تقاطع غیرفعال و در حال تجهیز کارگاه است. یک مورد از ردیف بودجه به کلی حذف شد. دلیل غیرفعال بودن یک کارگاه هم معارضین هستند که باید رفع شوند و در مجموع می توان گفت تنها سه کارگاه تعطیل است.
وی ادامه داد: تاکنون ۳۲ تقاطع غیرهمسطح از ۹۸ تقاطع ناقص تکمیل شده و پیش بینی می شود که تا پایان دوره ششم بیش از ۵۰ تقاطع تکمیل شود.