علی احسانی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در مورد زیان انباشته 150 میلیاردی باشگاه ذوبآهن در سال مالی منتهی به 31 خرداد 1402، اظهار داشت: بله، این رقم در اسناد مالی که روی کدال هم قرار گرفته است، وجود دارد که از این مبلغ 150 میلیارد تومان کمی بیش از 136 میلیارد مرتبط با زیان انباشته منتهی به سال مالی 31 خرداد 1401 است. در سال مالی بعد که ما در باشگاه حضور داشتیم زیان انباشته آن سال کمی بیش از 13 میلیارد بود که مجموع این دو رقم (کمی بیش از 136 میلیارد و کمی بیش از 13 میلیارد تومان) 150 میلیارد تومان زیان انباشته است.
وی در ادامه افزود: طبق برنامهها قرار بود در سال مالی آینده (یعنی سال مالی منتهی به 31 خرداد 1403) مبلغ زیان انباشته کاهش یابد یا حتی به صفر برسد. مثلاً در زمان ما اگر آقای تارتار درخواست جذب بازیکنی داشت. ما به ایشان اعلام میکردیم براساس بودجه مصوب، یک یا دو بازیکنی که مازاد هستند به فروش برسند و از محل آزادسازی آنها بازیکن جدید جذب شود، چرا که در مورد ریال به ریال هزینهها هیئت مدیره از ما پاسخ میخواست و ما باید بر اساس برنامه مشخصی حرکت میکردیم یا ما تمامی دیدارها را در محل دفتر باشگاه یا دفتر شرکت در تهران برگزار میکردیم. این مسائل روی بودجه تأثیرگذار هستند.
مدیرعامل پیشین باشگاه ذوبآهن در پاسخ به این پرسش که پیشبینیاش از وضعیت زیان انباشته سال مالی منتهی به 31 خرداد 1403 چیست، تصریح کرد: تا زمانی که اسناد مالی باشگاه به صورت حسابرسی شده و رسمی روی کدال قرار نگیرد، نمیتوان قضاوت دقیقی روی آن داشت، اما آنچه که براساس سوابق باشگاهداری در گذشته داریم بودجه مصوب 240 میلیاردی کارخانه در مقابل هزینههای پرسنلی، تعمیر و نگهداری اماکن باشگاه و تیمهای فوتبال بزرگسالان و بسکتبال بعید است که پاسخگو باشد. فقط تیم فوتبال 20 تا زیرمجموعه و تیم پایه دارد. به نظر میرسد رقم زیان انباشته این سال مالی به زیان انباشته سال بعد اضافه شود، یعنی در سال مالی که شما فرمودید شاهد زیان انباشته هستیم که به عدد 150 میلیارد تومان زیان انباشته قبلی اضافه میشود.
احسانی همچنین خاطر نشان کرد: آکادمی فوتبال پایه ذوبآهن از سنین 8 تا 23 سال تیم دارد. بعضی از این تیمها در لیگ کشوری حضور دارند. فقط هزینه یک مسابقه آنها 150 میلیون تومان است. شما هزینه البسه، دستمزد مربیان، وسایل کمک آموزشی و ... را هم به این اعداد اضافه کنید. ضمن اینکه بعضی اخبار غیررسمی حاکی از آن است که از 240 میلیارد مصوب، نزدیک به 200 میلیارد اصطلاحاً پیشخور شده است. ضمن اینکه باید شرایط اقتصادی کارخانه را در نظر گرفت طبیعتاً اولویت و رسالت آنها تولید است.
«طبق قانون تجارت، مهلت قانونی جهت تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه، حداکثر چهار ماه پس از پایان سال مالی شرکت است. چرا هنوز مجمع باشگاه ذوبآهن برگزار نشده است؟»، احسانی راجع به این پرسش تأکید کرد: در دورهای که بنده بهعنوان مدیرعامل فعالیت میکردم حسابرسان در موعد مقرر کارشان را انجام میدادند و معمولاً در تیر ماه صورتهای مالی برای برگزاری مجمع آماده بود. حالا اینکه الان باشگاه چه شرایطی دارد، اطلاعی ندارم.
مدیرعامل پیشین باشگاه ذوبآهن درباره اینکه راهکار باشگاه ذوبآهن برای کاهش یا صفر شدن زیان انباشته چیست، اذعان کرد: در پاسخ به این سؤال شما باید یک پاسخ کلی بدهم. امروز فوتبال در دنیا بر اساس مفاهیم اقتصادی و حرفهای است. در بنیاد اقتصادی برای اینکه هزینهها تراز باشد باید منابع درآمدی مشخصی وجود داشته باشد. حق پخش یکی از مهمترین آیتمهایی است که در قانون هفتم توسعه هم وجود دارد. بعد از آن تبلیغات محیطی، درآمد روز مسابقه و ... حق پخش یکی از مواردی است که در الزامات کنفدراسیون فوتبال آسیا هم به آن تأکید شده است.
وی همچنین یادآور شد: تمام قوانین تجارت بر اصول باشگاهها حاکم میشود و شرکتها با هدف سودآوری تأسیس میشوند، اما در حال حاضر بسیاری از باشگاههای ما به لحاظ مسائل مالی زیانده هستند. بنابراین آشنایی مدیران با صورتهای مالی هم میتواند در پیشبرد اهداف باشگاهها کمک کند. ضمن اینکه موارد درآمدزایی باشگاهها مانند حق پخش و تبلیغات محیطی باید تعیین تکلیف شود. ضمن اینکه صرف اینکه تیمی از رده نهم به ششم برسد کافی نیست. باید بررسی کرد ساختار مالی، اداری و کارهای صورت گرفته در طول این مدت چه بوده است. مدیران باید در مقابل عملکرد خود پاسخگو باشند، از بنده که با 13 میلیارد زیان انباشته باشگاه را تحویل دادم تا مدیری که با 70 یا 150 میلیارد زیان انباشته داشته است باید بگوید بر چه اساسی این میزان در خروجی عملکرد او بوده است. آیا مطابق برنامههای هیئت مدیره پیش رفته است یا خیر.
احسانی در پایان گفت: بهعنوان یکی از کارکنان استخدامی ذوبآهن که در بخشهای مختلف آن خدمت کردم برای ذوبآهن آرزوی بهترینها را دارم. امروز مدیریت مانند تنگ بلور ماهیهاست و همه چیز شفاف است. نباید از انتقادات درست خرده گرفت و برای بهتر شدن وضعیت باید از آن بهره گرفت.
انتهای پیام/
∎