شناسهٔ خبر: 69940643 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

یادداشت/ حجت‌الاسلام سید جواد هاشمی

تجلی «می‌توانیم» در فرهنگ بسیج

رسمِ بسیجی «می‌شود» و «می‌توانیم» است. باوری اینگونه است که در همه ساحت‌های گوناگون موفقیت‌ساز می‌شود.

صاحب‌خبر -

گروه استان‌های دفاع‌پرس- حجت‌الاسلام‌والمسلمین «سید جواد هاشمی» مسئول سازمان بسیج شهرداری مشهد؛ «بسیج به معنی حضور و آمادگی در همان نقطه‌ای است که اسلام و قرآن و امام زمان (ارواحنا‌فداه) و این انقلاب مقدس به آن نیازمند است»؛ این تبیین و تعریفِ دقیق رهبر فرزانه انقلاب است از بسیج از ظهوراتِ مکتبی که نیروهایش را چنین می‌پرورد. حضرت امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) با این بیان، یک بایستگی راهبردی را برابر تعریف بسیجی قرار می‌دهند.

کسی که هر زمان و هر زمین و هر زمینه دقیقا همان جایی حاضر می‌شود که باید باشد. نه عقب می‌ماند و نه پیش می‌افتد. زمان‌شناس و زمینه‌خوان است. این بایستگی را هم با شایستگی تبلوریافته در کلامِ حضرت امام خمینی رضوان‌الله تعالی‌علیه هم‌افزا می‌کند تا توانمندی و زمان‌شناسی به اخلاص غنی‌سازی شود. چه از امام خود به یادگار داریم که «بسیج لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا نموده‌اند.» بسیجی امروز هم ادامه همان خط روشن را پی می‌گیرد.

در ساحتِ فردی می‌شود همان انسان سند چشم‌انداز افق ۱۴۰۴ که انسان ایرانی را چنین تعریف می‌کند: «فعال، مسئولیت‌پذیر، ایثارگر، مؤمن، رضایتمند، برخوردار از وجدان کاری، انضباط، روحیه تعاون و سازگاری اجتماعی، متعهد به انقلاب و نظام اسلامی و شکوفایی ایران و مفتخر به ایرانی‌بودن.» همه این مؤلفه‌های فهرست شده در شخصیت بسیجی، تبلوری عینی یافته است. دفاع مقدس عرصه ظهورات این بایستگی‌ها بود. جریان آن باید در امروز بسیجی همچنان عینیت داشته باشد. این عینیت هم معنایش تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب اسلامی است.

هر جا باشد، همان‌جا را مرکز عالم می‌داند و چنان عمل می‌کند که موفقیت نتیجه قهری کارش باشد. این را هم از رهبر انقلاب درس گرفته است که درست ایفای مسئولیت‌کردن مهم‌تر از کجا و در چه جایگاهی ایستادن است. امروز ایران در همه عرصه‌ها مردان و زنانی با این باور می‌طلبد. احصا و پرداخت مطالبات ایران و انقلاب از فرزندان خود هم اقتضایی چنین دارد. 

نیرو‌هایی چنین هستند که فراتر از نیروی انسانی به منبع انسانی الهام‌یافته از الهیات تبدیل و در جامعه منشأ اثر می‌شوند. هرجا که میدان داشته باشند، کار را در تراز انقلاب ارائه می‌کنند. در ابرنهادی، چون شهرداری هم حضور این نام و مکتب والای بسیج می‌تواند معجزه کند. این هم تعارف نیست، بلکه خوانش واقعیات بر اساس تجربیات است که نگاه بسیجی «نمی‌شود» و «نمی‌توانم» را به‌رسمیت نمی‌شناسد. 

رسمِ او «می‌شود» و «می‌توانیم» است. باوری اینگونه است که در همه ساحت‌های گوناگون موفقیت‌ساز می‌شود. رسالت سازمانی شهرداری، در محور‌های مأموریتی، با تکیه بر توان تخصصی، توسعه را به‌همراه می‌آورد. شهر با این نگاه امن‌تر، معنوی‌تر، آرام‌تر، زیبا‌تر و زیست‌پذیرتر می‌شود.

انتهای پیام/