شناسهٔ خبر: 69936063 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: گجت نیوز | لینک خبر

9 محصول عجیب که آبرویی برای شرکت سازنده باقی نگذاشتند

صاحب‌خبر -

گاهی ممکن است یک شرکت برای سال‌ها محصولات جذاب و قدرتمندی را روانه بازار کند؛ اما یک محصول عجیب به فاجعه منجر شده و آبرویی برای شرکت سازنده باقی نگذارد. به‌صورتی که حتی فراخوان جمع‌آوری محصول نیز مشکل را برطرف نکند.

شرکت‌های بزرگ همیشه پیش از عرضه یک محصول آزمایش‌های زیادی را انجام می‌دهند تا نسخه نهایی با استانداردهای جهانی منطبق باشد. به این ‌صورت که هم انتظارات کاربران را برآورده کند و هم بتواند در زمینه ایمنی بدرخشد. با وجود این، گاهی یک محصول عجیب می‌تواند مشکلات خود را پنهان کرده و فقط فاجعه پس از عرضه انبوه در بازار جهانی مشخص شود. اینجاست که شرکت سازنده مجبور می‌شود با فراخوان جمع‌آوری محصول در سطح جهانی یک شرمندگی بزرگ را به‌جان بخرد.

فراخوان گسترده این ۹ محصول عجیب کاربران را شگفت‌زده کرد

هر ساله صدها فراخوان جمع‌آوری صادر می‌شود. در سال ۲۰۲۳ در آمریکا به‌تنهایی ۳۲۰ فراخوان جمع‌آوری محصول اعلام شد. انتظار می‌رود با پیچیده‌تر شدن قوانین مربوط به استاندارد و ایمنی و همچنین توجه هرچه بیشتر افراد به سلامتی خود تعداد این فراخوان‌ها بیشتر نیز بشود. در ادامه شما را با 9 محصول عجیب آشنا می‌کنیم که شرکت‌های بزرگ را مجبور به صدور فراخوان و پذیرش شرمساری ناشی از آن کردند.

سامسونگ گلکسی نوت 7

سامسونگ گلکسی نوت 7 شروعی طوفانی در بازار گوشی های موبایل داشت. عضو جدید خانواده نوت توانست در مدت کوتاهی به فروش میلیونی دست یابد. ترکیب اسکنر عنبیه، نمایشگر با لبه‌های خمیده، عمر باتری قوی، بدنه باریک و دوربین توانمند باعث شده بود که کاربران مشتاق گوشی جدید سامسونگ باشند. هرچند تنها یک ماه پس از عرضه شرکت کره‌ای مجبور شد فراخوان جمع‌آوری میلیون‌ها عدد گلکسی نوت 7 را صادر کند.

گلکسی نوت 7 گلکسی نوت 7

گزارش‌های مربوط به گرمای شدید گلکسی نوت 7 و منفجر شدن باتری سبب شد که مهندسان سامسونگ حسابی نگران شوند. سامسونگ ابتدا سعی کرد با آپدیت نرم‌افزاری مشکل را برطرف کند؛ اما فایده نداشت. در گام بعدی سامسونگ پیشنهاد تعویض گوشی‌های گلکسی نوت 7 را با نسخه‌های جدید داد. هرچند نسخه‌های جدید هم بعد از مدتی منفجر شدند. در نتیجه شرکت کره‌ای مجبور شد محصول عجیب خود را کنار بگذارد. جالب اینجاست که پس از این خاطره تلخ سامسونگ به‌شدت محتاط حرکت کرده است و حاضر نیست سرعت شارژ گوشی‌های خود را افزایش دهد.

محصول عجیب تسلا: سایبرتراک

سایبرتراک تسلا از همان روز اول معرفی جنجالی بود. ایلان ماسک از سایبرتراک به‌عنوان بهترین محصول تسلا نام برده است و قول داده که این خودرو بتواند ترکیبی از امکانات جذاب و مقاومت در شرایط سخت را ارائه کند. تاخیرهای مکرر در عرضه عمومی کمی نگرانی در میان کاربران ایجاد کرد؛ اما همچنان افراد نسبت به محصول جدید تسلا امیدوار بودند.

محصول عجیب محصول عجیب

گرچه سایبرتراک در کمتر از یکسال پنج‌بار فراخوان عمومی را تجربه کرده است. در آخرین مورد ضعفی در نمایشگر دوربین عقب ایجاد شده بود. به‌صورتی که وقتی دنده عمق خودرو را فعال می‌کردید، یا نمایشگر چیزی را نشان نمی‌داد یا اینکه چند ثانیه تاخیر داشت. در مجموع تاکنون دو میلیون سایبرتراک به‌خاطر مشکلات مختلف توسط تسلا بررسی و تعمیر شده‌اند.

حسگر دود گوگل نست لبز

در ژانویه 2014 گوگل تصمیم گرفت شرکت کوچک Nest Labs را خریداری کرده و به مجموعه خود اضافه کند. این شرکت در زمینه تولید محصولات الکترونیک خانگی فعالیت داشت. هرچند ۴ ماه بعد گوگل مجبور شد فراخوان جمع‌آوری حسگرهای دود فروخته شده بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ را صادر کند. ظاهرا فعال کردن یک قابلیت خاص باعث می‌شد که حسگر دود دیگر کارایی نداشته باشد و نتواند هنگام آتش‌سوزی هشدار دهد.

محصول عجیب محصول عجیب

خوشبختانه مشکل این محصول عجیب به مرگ یا آسیب جانی منجر نشد؛ اما گوگل تصمیم گرفت فروش حسگرها را به‌صورت کلی متوقف کند. آنها همچنین این گزینه را به خریداران دادند که کل مبلغ پرداختی را دریافت کرده یا حسگر را برای تعمیر به گوگل بفرستند. در نهایت ۴۴۰ هزار حسگر روانه گوگل شدند تا مورد بررسی و تعمیر قرار بگیرند.

ساعت هوشمند اینتل Basis Peak

اینتل به‌عنوان یکی از غول‌های فناوری حضور پررنگی در اخبار تکنولوژی دارد. پردازنده‌های این شرکت هنوز مهمترین معیار کاربران هنگام خرید لپ تاپ هستند. گرچه اینتل بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ تلاش کرد با خرید شرکت‌های Basis و Recon وارد عرصه‌های دیگر شود. این دو شرکت فناوری در زمینه تولید ساعت‌های هوشمند و نمایشگرهای هدآپ فعالیت داشتند. مدت زیادی از نهایی‌ شدن قرارداد فروش نمی‌گذشت که یک محصول عجیب اینتل را پشیمان کرد.

ساعت هوشمند اینتل ساعت هوشمند اینتل

بررسی‌های مختلف همگی نشان می‌دادند که ساعت‌های هوشمند Basis کیفیت بالایی دارند. گفته می‌شد آنها به‌خوبی روی دست می‌نشینند، از نمایشگر خوبی استفاده می‌کنند و مقاوم هستند. همین نیز اینتل را به‌حضور پررنگ در عرصه گجت‌های پوشیدنی امیدوار کرده بود. گرچه کمی بعد گزارش‌های نگران‌کننده‌ای منتشر شد. ساعت هوشمند Basis Peak آنقدر داغ می‌کرد که پوست دست را می‌سوزاند.

اینتل در ابتدا از کاربران خواست از ساعت استفاده نکنند تا راه‌حلی پیدا شود. هرچند متاسفانه هیچ راه‌حلی وجود نداشت. در نهایت آنها تولید ساعت‌های هوشمند Basis را متوقف کرده و مبلغی را به‌عنوان خسارت به‌کاربران پرداخت کردند. جالب اینجاست که مدتی بعد اینتل تصمیم گرفت بخش قابل‌توجهی از کارمندان این بخش را اخراج کند و در نهایت نیز کل کسب‌وکار ساعت هوشمند را کنار گذاشت.

شارژهای سرفیس پرو

مایکروسافت توانست با معرفی سرفیس پرو نسل جدیدی از دستگاه‌های قابل‌حمل را روانه بازار کند. دستگاهی که بین تبلت و لپ‌تاپ قرار می‌گیرد و کارایی بالایی دارد. از ابتدا نیز بسیاری به سرفیس پرو به‌چشم یک محصول عجیب نگاه می‌کردند؛ اما تبلت جذاب مایکروسافت توانست به‌تدریج دل کاربران را به‌‌‌دست آورد.

محصول عجیب محصول عجیب

اگر بخواهیم دقیق باشیم سرفیس پرو 3 زمان اوج‌گیری سری سرفیس بود. گرچه مایکروسافت مدتی بعد از عرضه جهانی گزارش‌هایی را مبنی بر داغ شدن شدید شارژر دریافت کرد. ظاهرا اگر سیم شارژ پیچ یا گره می‌خورد، احتمال افزایش دما وجود داشت. مایکروسافت در نهایت ۲.۳ میلیون شارژر را جمع‌آوری کرد و توانست بحران را پشت‌سر بگذارد. از آن زمان سال‌ها گذشته و جدیدترین مدل مایکروسافت با نام سرفیس پرو 11 همچنان پرقدرت در بازار حضور دارد.

محصول عجیب مک‌دونالد: گام‌شمار پلاستیکی

مک‌دونالد در تلاش بود تصویر برند خود را تاحدودی تغییر دهد. به همین‌خاطر نیز یک گام‌شمار ساده را در بسته‌های سفارش مربوط به کودکان قرار می‌داد. هدف از این گام‌شمارهای جذاب نیز تشویق کودکان به فعالیت فیزیکی بیشتر بود. گرچه این محصول ساده و عجیب به یک فاجعه بزرگ تبدیل شد.

محصول عجیب محصول عجیب

کمی پس از عرضه در سال ۲۰۱۶ گزارش‌های مربوط به حساسیت شدید و سوختگی دست کودکان منتشر شد. در مدت کوتاهی مک‌دونالد بیش از ۷۰ شکایت مختلف را دریافت کرد و مجبور شد گام‌شمار Step-it را از بسته‌‌های سفارش کودکان حذف کند. همان سال آنها فراخوان جمع‌آوری ۳۲ میلیون گام‌شمار را در آمریکا و کانادا صادر کردند.

مسئولان مک‌دونالد پس از عذرخواهی به مشتریان خود امکان انتخاب گزینه‌ دیگری را دانند. آنها می‌توانستند به‌جای گام‌شمار ۳ دلاری خود یک ظرف ماست، یک اسباب‌‌بازی یا یک سیب را دریافت کنند.

ماشین‌های خودران ویمو

تسلا، فورد، گوگل و … در زمینه تولید ماشین‌های خودران فعالیت می‌کنند. این شرکت‌ها باور دارند که آینده در اختیار ماشین‌های خودران است و باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کرد. گرچه افراد زیادی هنوز به این ماشین‌ها اعتماد ندارند. حادثه اخیر ماشین خودران ویمو (زیرمجموعه آلفابت) نیز این نگرانی‌ها را بیشتر کرده است.

محصول عجیب محصول عجیب

پس از برخورد خودرو با یک باجه تلفن عمومی، آلفابت (گوگل)‌ یک فراخوان عمومی را برای جمع‌آوری محصول عجیب خود صادر کرد. در کل ۶۷۲ خودرو بررسی شدند و مشخص شد یک مشکل نرم‌افزاری باعث شده ماشین نتواند برخی اجسام را به‌درستی شناسایی کند.

گوگل اعلام کرد که نرم‌افزار را بهبود بخشیده و نقشه‌ها را نیز دقیق‌تر کرده است. از آنجایی که ماشین‌های خودران هنوز به‌صورت گسترده در جاده‌ها حضور ندارند، این اتفاق چندان در اخبار خودرو جلب توجه نکرد.

باتری‌های لپ‌تاپ دل

در سال ۲۰۰۶ شرکت دل گزارش‌های زیادی را از سمت کاربران خود دریافت می‌کرد. موضوع مشترک آنها نیز داغ‌شدن بیش از حد باتری لپ‌تاپ‌ها و امکان آتش‌سوزی بود. پس از بررسی‌های مهندسان دل اعلام شد که از میان ۲۲ میلیون لپ‌تاپ فروخته شده در یک زمانی ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ حدود ۴ میلیون دستگاه (۱۸ درصد) نیاز به تعویض باتری دارند.

محصول عجیب محصول عجیب

باتری‌ها توسط شرکت خوشنام سونی ساخته شده بودند و در سه مدل مختلف حضور داشتند. باتری‌های لیتیوم-یونی کاملا رایج هستند و در محصولات زیادی استفاده می‌شوند؛ اما کوچکترین اشتباه در طراحی آنها می‌تواند احتمال گرمای بیش از حد و آتش‌سوزی را به‌شدت بالا ببرد.

محصول عجیب سونی باعث شد که دل در نهایت بزرگترین فراخوان جمع‌آوری در تاریخ خود را صادر کند. هزینه تعویض باتری ۴ میلیون لپ‌تاپ حدود ۳۰۰ میلیون دلار شد. گرچه دل اعلام کرد که توانسته فروش خوبی داشته باشد و این مسئله چندان روی وضعیت مالی آنها تاثیرگذار نبوده است.

اسپیکر اپل بیتز Phill XL

اپل در سال ۲۰۱۴ شرکت بیتس را خریداری کرد. یکسال پیش از این اتفاق اسپیکرهای Beats Phill XL روانه بازار شده بودند. در آن زمان کم‌کم گزارش‌های مربوط به گرم‌شدن بیش از حد اسپیکر شنیده می‌شود؛ اما تولیدکننده گوشی‌های آیفون چندان مسئله را جدی نمی‌گرفت. تا اینکه در سال ۲۰۱۵ هشت مورد آتش‌سوزی گزارش شد و انگشت یکی از کاربران نیز سوخت.

اسپیکر بیتس اسپیکر بیتس

در نتیجه اپل مجبور شد فراخوان جمع‌آوری ۲۳۳ هزار اسپیکر را در آمریکا و کانادا صادر کند. آنها متوجه شدند که مشکل را نمی‌توان برطرف کرد و بهتر است کاربران سراغ مدل دیگری بروند. در نتیجه اپل ۳۲۵ دلار اعتبار خرید (قیمت اسپیکر ۳۰۰ دلار بود) را در اختیار کاربران قرار داد تا از فروشگاه این شرکت محصول دیگری را خریداری کنند.

بیشتر بخوانید:
۱۰ مورد از بزرگ ترین اشتباهاتی که مایکروسافت مرتکب شده است آیا پیکاپ تسلا سایبرتراک تسلا واقعا ضد گلوله است؟ هولناک ترین اشتباهات علمی که فاجعه آفریدند