شناسهٔ خبر: 69935370 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

کشف عوارض جانبی جدید برای دارو‌های فشار خون

تحقیقات جدید دانشمندان حاکی از این است که دارو‌های فشار خون باعث تغییرات منفی در کلیه‌ها می‌شوند.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - دانشمندان دانشگاه ویرجینیا دریافته‌اند که دارو‌های رایج فشار خون به نام مهارکننده‌های سیستم رنین آنژیوتانسین (RAS) ممکن است باعث تغییرات ناخواسته در بافت کلیه شوند.

به گفته دانشمندان، دارو‌هایی که نام آن‌ها به pril و sartan ختم می‌شود، مثل والسارتان، این عارضه جانبی را دارند. این دارو‌ها که توسط بیش از ۱.۳ میلیارد بیمار در سراسر جهان استفاده می‌شوند، از جمله محبوب‌ترین درمان‌ها برای فشار خون بالا هستند.

دکتر آریل گومز که سرپرست این تحقیق بود، با بیان این که دارو‌های گروه بازدارنده سیستم رنین-آنژیوتانسین (RAS) بر بافت کلیه تأثیر می‌گذارند؛ توضیح داد: عمل آن‌ها بر اساس جلوگیری از تولید رنین است، آنزیمی که فشار خون را افزایش می‌دهد. با این حال، با استفاده طولانی مدت، کلیه‌ها به منظور جبران کاهش تولید رنین، شروع به تولید مقادیر اضافی رنین می‌کنند که آغازگر زنجیره‌ای از تغییرات منفی است.

دانشمندان دریافته‌اند که سلول‌هایی که رنین تولید می‌کنند، افزایش می‌یابند و موادی ترشح می‌کنند که باعث التهاب و تکثیر سلول‌های اطراف کوچک‌ترین شریان‌ها می‌شود. این اتفاق منجر به باریک‌تر شدن عروق، افزایش بیشتر فشار خون و خطر ابتلا به نارسایی کلیه می‌شود.

محققان بر نیاز به مطالعه بیشتر فعل و انفعالات سلولی در کلیه هنگام استفاده از مهارکننده‌های RAS تاکید کردند. آن‌ها معتقدند که این تحقیقات می‌توانند در به حداقل رساندن عوارض جانبی درمان کمک کنند.

دانشمندان به بیماران هشدار می‌دهند که قطع مصرف دارو‌های RAS به طور ناگهانی و بدون مشورت با پزشک خطرناک است و می‌تواند باعث بحران فشار خون یا سایر عوارض شود. 

گفتنی است عوارض نامطلوب فقط با استفاده طولانی مدت ظاهر می‌شود و ممکن است بر همه بیماران تأثیر نگذارد؛ بلکه فقط گروه‌های خاصی را تحت تأثیر قرار دهد.

 نتایج این مطالعه در مجله Circulation Research (CirRes) منتشر شده است.

پیش از این، ارتباطی بین بی‌خوابی و بیماری مزمن کلیوی پیدا شده بود.

منبع: gazeta.ru

برچسب‌ها: