شناسهٔ خبر: 69934705 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

ماموستا اسعد نادری:

سیره پیامبر(ص) قابل استخراج از قرآن است

استاد حوزه علمیه اهل سنت گفت: باید گروهی از صاحب‌نظران از قرآن که منبع مورد اعتماد فریقین است سیره رسول‌الله(ص) را استخراج کنند.

صاحب‌خبر -

ارسال/ سیره پیامبر(ص) قابل استخراج از قرآن استبه گزارش ایکنا، ماموستا اسعد نادری؛ استاد حوزه علمیه اهل سنت، 5 آذرماه در نشست علمی «اصول حاکم بر سیره نبوی» که از سوی مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه طباطبایی کرمانشاه برگزار شد با بیان اینکه باید گروهی از صاحب‌نظران از قرآن که منبع مورد اعتماد فریقین است سیره رسول‌الله(ص) را استخراج کنند، گفت: در قرآن کریم فرموده است: إِنَّكَ مَيِّتٌ وَإِنَّهُمْ مَيِّتُونَ؛ یعنی پیامبر(ص) هم روزی از بین امت می‌روند ولی اگر توانایی وجود داشته باشد امکان استخراج سیره از قرآن و جود دارد و باید این کار انجام شود و چون قرآن، منبع مورد اعتماد بین همه فرقه‌ها است به آن اعتماد شود. 

وی با بیان اینکه با وفات پیامبر اکرم(ص) سیره کاملی در اختیار ما قرار گرفته است، تصریح کرد: زیرا اگر این کار انجام نشده باشد ما عذر شرعی در نزد خدا خواهیم داشت و این مسئله با حکمت الهی در تضاد است لذا هر چه نیاز بوده فرستاده است؛ در روایت داریم فرمود: کان خلقه قرآن یعنی تا وقتی پیامبر(ص) بوده است همه چیز مورد نیاز برای بشر توسط پیامبر(ص) اجرا شده و چیزی از دین باقی نمانده است که نگفته باشند. 

نادری با بیان اینکه پیامبر(ص) از چند جهت شایسته آن است که الگو باشد، گفت: اولین جهت اینکه ایشان فرمودند: ادبنی ربی فاحسن؛ وقتی کسی را خدا تربیت کرده باشد احسن تربیت و ادب را خواهد داشت؛ در شرایطی که پیامبر(ص) در همان سال‌های آغازین هجرت با هجوم مختلف و انواع تهمت مانند مجنون و کاهن و .. روبرو می‌شود ولی اگر کسی مجنون باشد، قاعدتا اولین آسیب متوجه اخلاق خواهد بود ولی چهارمین سوره نازله بر ایشان یعنی سوره قلم فرمود: وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ؛ این جمله اسمیه است؛ نفرموده است لذو خلق عظیم بلکه «علی» به کار برده است که تسلط و استعلا را می‌رساند.

وی با بیان اینکه سیره باید تداوم داشته باشد، تصریح کرد: گاهی ما از باب مجامله از کسی تعریف می‌کنیم ولی دراینجا خدای محمد(ص) می‌فرماید که او صاحب خلق عظیم است و ایشان معرفتش نسبت به خداوند از همه بیشتر است. خدایی که او را آفرید و مبعوث کرد خلق او را عظیم می‌‌داند. 

ماموستا نادری افزود: قرآن کریم فرموده است اگر از پیامبر اکرم(ص) اطاعت کنید هدایت نصیب شما خواهد شد؛ امروز گمشده عصر ما اخلاق است و به جرئت می‌توان گفت که یا اخلاق وجود ندارد و یا گم شده است؛ یکی از آسیب‌های امروز نبود حیا است.

استاد حوزه علمیه اهل سنت بیان کرد: پیامبر(ص) در انجام امر راحت‌ترین کارها را انجام می‌دادند مشروط به اینکه خلاف دستورات شرعی و خدا نباشد؛ هیچگاه از کسی انتقام نگرفتند، جای اختصاصی در مجالس نداشت؛ دیر به خشم آمده و زود خشنود می‌شدند؛ هیچ وقت غیبت دیگران را نمی‌کرد.

وی ادامه داد: امروز خیلی برای بالا بردن خود، دیگران را تخریب می‌کنند ولی ما امروز به سیره پیامبر(ص) نیاز داریم که هیچ گاه کسی را تحقیر نمی‌کرد، دشنام نمی‌داد؛ خبر آوردند که فردی خیانت کرده بود و پیامبر(ص) از او توضیح خواست و وقتی توضیح او را شنید به او مهلت داد لذا ما باید بایموریم تا جای ممکن باید به دیگران فرصت اصلاح بدهیم. 

وی با تأکید بر اینکه سیره پیامبر(ص) در دوره کنونی هم قابلیت پیگیری دارد، افزود: ما باید با بهره‌گیری از سیره پیامبر اکرم(ص) اخلاق اسلامی و انسانی را بازآفرینی کنیم و این به معنای احیای سیره است.

انتهای پیام