به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «مالک قنواتی» گفت: شرکت نفت مناطق مرکزی به عنوان بزرگترین تولیدکننده گاز مناطق خشکی کشور، جایگاه ویژهای در حوزه تولید، ذخیره سازی گاز و رفع ناترازی انرژی کشور دارد و در همین زمینه طرح احداث ایستگاههای تقویت فشار گاز هما- وراوی و مرکز تفکیک تابناک را با ظرفیت ۵۵ میلیون متر مکعب در روز و با هدف نگهداشت تولید به میزان ۱۲ سال، افزایش کیفیت خوراک پالایشگاه ها، ازدیاد برداشت و همچنین ارتقا ضریب بازیافت از سال ۱۴۰۰ در دستور کار خود قرار داد.
وی افزود: احداث ایستگاه تقویت فشار گاز در میادین گازی را یکی از نوینترین شیوههای تولید ثانویه و ازدیاد برداشت و افزایش ضریب بازیافت در مخازن گازی به شمار میرود که شرکت نفت مناطق مرکزی ایران توانست با بهره گیری از توان متخصصان و سازندگان ایرانی به این مهم دست یابد.
رفع چالشهای تامین خوراک پالایشگاهها
مدیرمهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به مزیتهای این ایستگاه تقویت فشار گاز افزود: با اجرا و بهرهبرداری از این طرح چالشهای تامین خوراک پالایشگاههای پارسیان و پارسیان سپهر از محل افزایش تولید و فشار افزایی گاز میدانهای وراوی و هما برطرف میشود. اجرای این طرح فشار افزایی در منطقه غرب خلیج فارس و با توان تولید تجمعی بیش از ۵۵ میلیون مترمکعب گاز و فشار افزایی معادل ۲ فاز استاندارد پارس جنوبی در جنوب استان فارس از مزیتهای مهم این ایستگاه تقویت فشار است.
جلوگیری از خروج ۲۵۰ میلیون یورو ارز از کشور
وی با اشاره به نقش ایستگاه تقویت فشار وراوی در جلوگیری از خروج ارز از کشور تصریح کرد: طراحی، نصب، راه اندازی و بهره برداری این طرح در نوع خود و در سطح بین المللی نمونهای بی نظیر به شمار میآید که افزون بر ارزش افزوده تولید گاز و میعانات گازی با تکمیل زنجیره ارزش در پایین دست توانسته است از خروج ۲۵۰ میلیون یورو ارز از داخل کشور جلوگیری کند.
قنوانی، بهره گیری از راهکارهای فناورانه و دانش ایرانی در ساخت ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی را ارزشمند تلقی کرد و گفت: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران همواره از پیشگامان و فعالان در استفاده از راهکارهای فناورانه و بهره گیری از دانش و تخصص شرکتهای دانش بنیان بوده و مهمترین راهکار فناورانه در طراحی این ایستگاه، مهندسی ساخت کمپرسورهای کم هزینه و پربازده در ظرفیتهای مناسب بوده است.
مدیرمهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به همت بلند متخصصان و مهندسان نفت مرکزی و پیمانکاران توانمند در به ثمر نشستن این ایستگاه گفت: از آغاز نخستین مراحل احداث تا بهره برداری ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی از توان و تخصص حداکثری پیمانکاران، تولیدکنندگان، مشاوران و نیروهای متخصص و جوان بومی استان فارس استمداد شد و در مسیر پیشبرد این طرح، طرحهای عام المنفعه در قالب مسئولیتهای اجتماعی برای جوامع پیرامون تاسیسات اجرایی شد.