صاحبخبر -
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا زاکانی امروز پنجم آذر، در اختتامیه کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا اعلام کرد: امسال در پایتخت 55 موضوع و خطر را ارزیابی کردهایم. در سال ۱۴۰۳ از این ۵۵ موضوع خطر آفرین ۱۴ موضوع از قبیل زلزله، فرونشست زمین، سیل، ترافیک آلودگی هوا یا سوانح و حوادثی که در آتشسوزی ها اتفاق میافتد اولویت پیدا کردند. در پایان، عملا سه مورد از این شرایط خطر آفرین شامل آلودگی هوا، زلزله و سیل را بهعنوان اولویت انتخاب کردیم و این سه را در کانون توجه خود قرار دادیم.
زاکانی ادامه داد: آلودگی هوا در تهران و بسیاری از کلان شهرها بیداد میکند و روزهای سالم انگشت شمارند. برای حل این مشکل نقشهای طراحی کردیم که بر طبق آن کاهش سفرها و گسترش فضاهای سبز را داشته باشیم و مطلوبیت حمل و نقل عمومی از ۳۴ درصد به ۷۰ درصد برسد. در برقیسازی شهر نیز سرمایهگذاری خوبی صورت گرفت.
شهردار تهران ادامه داد: نکته دوم موضوع زلزله بود؛ تهران سه گسل شمال شرق، شمال غرب و جنوب دارد که عملا برای شهر مخاطراتی را به همراه دارند. تهران ۹۳۰ هزار قطعه و پلاک دارد که بیش از ۲۶۱ هزار آن ناپایدار است. وقتی به قطعات ناپایدار توجه نمیکنید شهر و شهروندان را در مقابل آسیب زلزله تنها گذاشتهاید. هفت درصد از مساحت تهران را بافت فرسوده تشکیل میدهد و ۱۷ هزار نفر در آن زندگی میکنند و ۹۳ هزار پلاک در این بافت قرار دارند که این خطری جدی است.
زاکانی در ادامه توضیح داد: ویژگی بعد سیل بود. تهران هفت روددره دارد که خطر سیل در این نواحی میرود. بیش از سه هزار ساختمان در بستر و حاشیه بستر رودخانهها ساخته شدهاند که بخشی از آنها ساختمانهای حیاتی هستند.مجموعه مدیریت شهری که علیالقاعده من باید پاسخگوی آن باشم در ۱۵ کارگروه و ۲۵ خط تلاش کار خود را شروع کرده تا شرایط را به سمتی ببریم تا ایمنی را پیش از وقوع حادثه حاصل کنیم و در حادثه به دام نیفتیم.
انتهای پیام/
∎