به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت صبح امروز (دوشنبه) با حضور جلال غفاری دبیر جشنواره فیلم مقاومت در حسینیه جماران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، جلال غفاری دبیر جشنواره، سید محمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و شجاعی دبیر اجرایی جشنواره از حاج حسین کرباسی پدر شهیده «معصومه کرباسی» تجلیل کردند.
سپس، جلال غفاری دبیر جشنواره با بیان اینکه همه چیز مهیای یک اتفاق سینمایی خاص است، اظهار داشت: در آستانه روز بسیج و سالروز تاسیس بسیج مستضعفین هستیم که هستههای امروز مقاومت برآمده از آن است.
دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت، حضرت امام خمینی (ره) را چهره مقاومت قرن دانست و با بیان اینکه سینمای مقاومت درک نمیشود مگر اینکه ما مقاومت و گفتمان مقاومت را بفهمیم، تاکید کرد: ما صرفا یک سینمای عمومی نیستیم و بنای جشنواره مقاومت این نبوده یک سینما در کنار دیگر سینماها باشیم؛ لذا اگر درکی از سینمای مقاومت نداشته باشیم، به هدف نهایی نمیرسیم.
وی، بنیان مقاومت را برگفته از سیره پیامبر (ص) دانست و گفتمان مقاومت را یک گفتمان ایجابی معرفی کرد و گفت: تمدن غرب را باید توحش دانست؛ فقط گفتمان مقاومت است که میتواند در برابر آن ثبات و برابری و صلح ایجاد کند؛ لذا ساختهای درونزا و محرک را مقاومت انجام میدهد و معتقدیم یک انسان مقاوم گوشهگیر و منفیگرا نمیشود.
دبیر جشنواره تصریح کرد: سینمای مقاومت بدون پیشرفت میمیرد و نمیشود از سینمای مقاومت گفت درحالی که از امید صحبت نکرد. سینمای مقاومت تکثرگرا و مردمی است و سینمای مقاومت بیانگر روح لطیف و خستگیناپذیر است.
غفاری با بیان اینکه جهان از شهادت سنوار تکان خورد، گفت: دنیا با چند ثانیه فیلم فهمید سنوار در میدان چه تاثیری داشته است. شهید آوینی در جملهای میفرمایند، "آینده انقلاب اسلامی با کسانی محقق میشود که اسلام را بشناسند و با آن پیوسته باشند؛ پس اجازه دهید امید ما در سینما جز به سینماگران خطشکن نباشد. ما با الهام از این جملهی شهید آوینی در جشنواره فیلم مقاومت یک رویکرد جدید داشتیم و انتخاب مکان اختتامیه دوره گذشته جشنواره در خطه خلیج فارس به عنوان مکانی مهم که ۵۰۰ سال سابقه مقاومت دارد و هنوز آثار استعمار برآن پیداست، نشانه این رویکرد است.
وی با تاکید بر اینکه مسیر جشنواره فیلم مقاومت از خط قرمز نمیگذرد بلکه از حسینه جماران میگذرد، گفت: جشنواره فیلم مقاومت حامی سینمای علیه استعمار است و اینجا باید سینما موضع خودش را مشخص کند، چون ما سینما را برای سینما نمیخواهیم و سینمای مقاومت تنها جشنواره جهانی است که در آن موضوع غزه و مقاومت محوریت دارد.
دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت با بیان اینکه محوریت جشنواره، «گفتمان مقاومت، طوفانالاقصی و آزادی قدس» است، گفت: جشنواره فیلم مقاومت به عنوان رتبه یک بنیاد ملی نخبگان پذیرفته شده است و خالقان آثار که زیر ۳۰ سال سن داشته باشند مورد حمایت این بنیاد قرار خواهند گرفت.
غفاری از ایجاد دبیرخانه جشنواره در ۱۸ کشور دنیا خبر داد و با بیان اینکه دریافت آثار تا آخر دیماه زمان خواهد داشت، گفت: در طول بهمنماه فرایند داوری صورت خواهد گرفت. ۱۸ محور موضوعی در جشنواره وجود دارد و اختتامیه همانند سال گذشته در خلیج فارس خواهد بود.
وی از ایجاد ۷۰۰ نقطه اکران مردمی جشنواره خبر داد و گفت: از هفته آینده سینماهای سیار جشنواره اکرانشان را شروع میکنند و در طول جشنواره سینماهای استانی زیر بار اکران خواهند رفت و مهلت ارسال آثار تا چهارم دیماه خواهد بود.
دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت با بیان اینکه چهارم تا نهم دیماه جشنواره در تهران و خلیج فارس برگزار خواهد شد، گفت: جشنواره فیلم مقاومت در مسیری مهم و تاریخی قرار دارد.
حسینی همچنین از تولید چهار فیلم دفاع مقدس و رونمایی از این آثار در جشنواره فیلم فجر و مقاومت خبر داد.
انتهای پیام/ 121
∎