شناسهٔ خبر: 69926334 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امیر حاتمی مطرح کرد؛

تشریح برنامه ۵ پایه دشمنان علیه ایران/نتوانستند جلوی دستیابی ما به علم و فناوری را بگیرند

تهران- ایرنا- مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش با بیان اینکه دشمن نتوانست جلوی دستیابی ما به علم و فناوری را بگیرد، گفت: به این ترتیب به رویکرد پنجم روی آورد. رویکردی که اسم آن «دیپلماسی پنهان» بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مراسم رونمایی از مجموعه کتاب «تاریخ شفاهی زندگی شهدای هسته‌ای» صبح دوشنبه -۵ آذر - با حضور امیر سرتیپ حاتمی مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش، حجت‌الاسلام سید محمود علوی، دستیار رئیس جمهور و با حضور خانواده شهدای هسته‌ای در مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد.

در این مراسم امیر حاتمی با تجلیل از مقام شهدا به‌ویژه شهدای هسته‌ای به تشریح دلایل بغض و کینه دشمن نسبت به شهدای هسته‌ای پرداخت و گفت: دشمن برای هر یک از این شهدا طراحی ویژه‌ای داشت و هر کدام از این شهدا را به نحو متفاوتی به شهادت رساند. مدت‌ها آنها را شناسایی کردند و بسیار بیشتر از آنچه ما در داخل کشور آنها را می‌شناختیم، این شهدا را می‌شناخت. به عنوان مثال شهید فخری‌زاده سالیان طولانی تحت مراقبت و تهدید بود.

وی تصریح کرد: ما با دشمنی طرف هستیم که راهبردهایی دارد و برای تحقق آن راهبردها مصمم است و این راهبرد از ابتدای تاسیس موجود نحس صهیونیستی دنبال شده است.

مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش افزود: هیچ کشوری نباید بالاتر از آنها باشد و می‌خواهند همه کشورهای اطراف ما تضعیف شوند. این را در سوریه، عراق و مصر دیده‌ایم و قبل از انقلاب هم این رویکرد را در مورد کشورهای عربی دیدیم و پس از انقلاب در مورد کشور خودمان شاهد بودیم.

امیر حاتمی اظهار کرد: برنامه دشمن در طول زمان کامل شد تا اینکه نهایتا در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ تبدیل به یک برنامه عملیاتی مدون مشهور به "برنامه ۵ پایه" و "۵ ستون شده" است. درواقع دشمن برنامه‌ریزی کرده که با ۵ پایه انقلاب اسلامی را متوقف کند و در یک مرحله بالاتر به نظام جمهوری اسلامی آسیب جدی بزند و آن را از بین ببرد.

وی افزود: این برنامه یک برنامه بین‌المللی و مشهور به «داگان» است، داگان در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷ رئیس موساد بوده و آمریکایی این برنامه را تایید کرده و حدود ۳۰ میلیارد دلار برای آن اختصاص دادند.

مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش در تشریح ۵ رویکرد این برنامه، تصریح کرد: یک رویکرد از این برنامه سیاسی و امنیتی‌سازی و درباره برنامه هسته‌ای- دفاعی ما بود که بر آن اساس بتواند یک بسیج بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد کند و همه این برنامه هم حول «ایران‌هراسی» بود. البته به واسطه این رویکرد آسیب‌هایی هم به ما وارد شد، اما به لطف خدا و برکت خون شهدا و هوشمندی مردم به اهداف خود نرسیدند.

امیر در تشریح رویکرد دوم این برنامه، افزود: قطعنامه‌های شورای امنیت و فشارهایی که هدف غایی و نهایی آنها معیشت مردم بود تا مردم را عاصی کنند و محور آن هم دوگانه‌های معیشت-هسته‌ای، یا معیشت- دفاعی بود. که باز هم علیرغم وارد کردن برخی آسیب‌ها، به برکت هوشمندی مردم و هدایت‌های رهبری به اهداف خود نرسیدند.

وی رویکرد سوم این برنامه را ناامن‌سازی کشور عنوان و خاطرنشان کرد: دشمن برنامه‌های مفصلی را در پروژه ناامن‌سازی پیاده کرد. محور اصلی هم داعش بود که به برکت خون شهدای مدافع حرم و مجاهدت همه فرماندهان محور مقاومت خصوصا شهید عزیز سردار سپهبد سلیمانی با این تهدید مقابله شد.

وزیر اسبق دفاع تاکید کرد: داعش برنامه مفصل داشت و می خواست که حائلی بین رژیم صهیونیستی و کشورهای محور مقاومت ایجاد کنند؛ بیش از ۹۵ درصد سوریه اشغال شد، بخش بزرگی از عراق اشغال شد، به سمت مرزهای ما حرکت کردند، ما در نزدیک مرزهای خودمان درگیر شدیم؛ نیروهای زمینی ارتش و نیروی زمینی سپاه با آنها درگیر شدند و نیروی هوایی ما با هماهنگی دولت عراق در درون خاک عراق آنها را بمباران کرد.

امیر حاتمی با بیان اینکه در رویکرد چهارم دشمن مصمم بود ما به علم و فناوری‌های مورد نیاز کشور دسترسی پیدا نکنیم، افزود: برای این موضوع هر کاری که لازم بود انجام دادند. اما شهدای عزیز فناوری و هسته‌ای ما این راهبرد دشمن را با شکست مواجه کردند. تمرکز آنها در وهله اول این بود که ما به دانش هسته‌ای و دفاعی دسترسی پیدا نکنیم چون کشوری که قدرت دفاعی نداشته باشد مثل این است که سپر و محافظی ندارد. قدرت دفاعی پوشش دهنده همه حوزه‌های قدرت در کشور است.

وی گفت: اگر می‌خواهیم کار اقتصادی کنیم باید در یک فضای امن این کار انجام شود، سرمایه‌گذاری در فضای غیر امن اتفاق نمی‌افتد. اگر می‌خواهیم کار سیاسی و کار فرهنگی کنیم، لازمه آن داشتن قدرت دفاعی است.

مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش با بیان اینکه دشمن نتوانست جلوی دستیابی ما به علم و فناوری را بگیرد، اظهار کرد: به این ترتیب دشمن به رویکرد پنجم روی آورد. رویکردی که اسم آن "دیپلماسی پنهان" و در واقع رسمش "ترور" بود.

امیر حاتمی خاطرنشان کرد: شهدای عزیز ما با تلاشی که ۲۰ - ۳۰ سال پیش انجام دادند، این راهبرد دشمن را با شکست مواجه کردند و امروز برای ما روشن‌تر شده که اگر به این فناوری‌ها دسترسی پیدا نکرده بودیم، امروز کشور با چه سرنوشتی مواجه می‌شد! کارهایی که این شهدا در حوزه دفاعی انجام دادند، هیچ چیزی کمتر از حوزه هسته ای ندارد. از جمله کارهایی که در دوره کرونا برای واکسن  و همچنین کارهای مختلف برای پدافند هسته‌ای انجام دادند.

وی افزود: ما با دشمنی مواجه هستیم که از هیچ جنایتی فروگذار نیست و اگر تا چند وقت قبل، اروپایی‌ها می‌گفتند آنها تنها دموکراسی خاورمیانه هستند، امروز به لطف الهی و به برکت خون شهدای مقاومت چهره آنان آشکارتر شده و محکوم به جنایت جنگی شده‌اند و دنیا به این اذعان دارد.

مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش با بیان اینکه دشمن نتوانست جلوی دستیابی ما به علم و فناوری را بگیرد، اظهار کرد: به این ترتیب دشمن به رویکرد پنجم روی آورد. رویکردی که اسم آن "دیپلماسی پنهان" و در واقع رسمش "ترور" بود. در حوزه هسته‌ای از «استاکس‌نت» گرفته تا اقدامات دیگر را انجام دادند. برنامه برجسته آنها در این حوزه این بود که اصلی‌ترین عناصر ما در دستیابی به فناوری را مورد ترور قرار دهند و ترور شهدای هسته‌ای بر اساس این برنامه بین‌المللی بود.

امیر حاتمی تاکید کرد: آنها با این کار به دنبال این بودند که القاء کنند اسرائیل تنها دموکراسی خاورمیانه است و فلسطین یک مساله داخلی تمام شده است و کسی به این مسأله ورود نکند. آنها به دنبال "پیمان ابراهیم" و نزدیک شدن به کشورهای عربی بودند و با اینکه در سطح تاکتیکی آسیب‌های قابل توجهی به ما وارد شد، اما به لطف الهی و به برکت خون شهدای عزیز نظیر شهید هنیه و شهید سنوار و بزرگتر از همه آنها شهید نصرالله به طور قطع دشمن در سطح راهبردی با شکست مواجه شده است. امروز آنهایی که می‌خواستند بگویند ما تنها دموکراسی خاورمیانه هستیم در دادگاه بین المللی به جنایت جنگی محکوم شدند.

در ابتدای این مراسم مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی اظهار داشت: موضوع هسته‌ای در این کشور موضوع مهمی است و نشانه بلوغ علمی جامعه است.
وی با بیان این‌که دانش هسته‌ای تنها یک صنعت نیست، گفت: برای رسیدن به دانش هسته‌ای یک کشور باید از مجموعه‌ای از طرفیت‌ها برخوردار باشد که بتواند محصولات هسته‌ای را تولید کند.  

وی تصریح کرد: اینکه استکبار روی موضوع هسته‌ای حساس است فقط به خاطر بحث نظامی نیست، چون دانش هسته‌ای مجموعه ای از توانمندی‌هاست، آنها نمی‌توانند این را بپذیرند که جوامع غیر از خودشان به این فناوری دست پیدا کنند. تاریخ قبل انقلاب هم ثابت می‌کند که آن ها نمی‌خواهند ما توسعه علمی داشته باشیم.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی افزود: بعد انقلاب هر دانشی که می خواست در کشور توسعه یابد یا ماشینی خریداری شود به بهانه اینکه بعد نظامی دارد ما را محروم می کردند. ما برای صنایع عادی هم باید خیلی موانع تحریم را دور می زدیم. برغم این همه فشار امروز شاهد پیشرفت و توان فوق العاده بالفعل و بالقوه جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف هستیم و استکبار می‌داند، اگر بخشی از تحریم ظالمانه خود را کم کند جمهوری اسلامی با سرعت چشمگیر و خیره‌کننده عرصه فناوری و تولیدات صنعتی را در می نوردد.

پورمحمدی گفت: امروز یک جنگ کاملا راهبردی برای توسعه فناوری و تاثیرگذاری در عرصه دانش و تکنولوژی در جریان است و مرحله بعدی توسعه تمدنی است. بحث نظامی موضوع عمده‌ای نیست. مساله اصلی جنگ اقتصادی، تکنولوژی و فناوری و تاثیرگذاری در جهان است.

در پایان این مراسم، همچنین از مجموعه کتاب «تاریخ شفاهی زندگی شهدای هسته‌ای» امروز _ دوشنبه ۵ آذر ماه_  در مرکز اسناد انقلاب اسلامی رونمایی شد.

گفتنی است، خانواده معزز شهدای هسته‌ای نیز در این مراسم حضور داشتند.