ارتقای سطح فرهنگ عمومی در خصوص ضرورت استفاده از خدمات تسهیل گری روانشناختی برای یکایک افراد خانواده، پیشگیری یا کاهش انواع اختلال همچون اضطراب، ترس، افسردگی و سایر اختلالات دیگر روان، آموزش مهارتهای زندگی با هدف تقویت بنیان خانواده و رشد فردی در کودکان و نوجوانان و سایر اعضای خانواده، ایجاد زمینه مشارکت اجتماعی و فعال کودکان و نوجوانان در تولید آثار نمایشی، ایجاد همدلی میان اعضای خانواده به عنوان اهداف این رویداد هنری اعلام شده است.
به گزارش ایسنا، هنرمندان حوزه تئاتر کودک و نوجوان، کانون های فرهنگی، هنری و پرورشی، مراکز و موسسات روانشناسی، مهدکودکها و مدارس میتوانند در این آفرینواره شرکت کنند. این رویداد هنری با تلاش آموزشگاه هنرهای نمایشی نقشآفرین و موسسه روانشناسی باورانگیزان مثبت اروند در منطقه آزاد اروند به اجرا درمیآید.
خردسالان (زیر هشت سال)، کودکان (هشت تا ۱۲ سال)، نوجوانان (۱۲ تا ۱۷ سال)، خانواده بهمثابه مخاطبان سایکو تئاتر هستند.
همچنین مهارتهای زندگی به کودکان و نوجوانان، پیامدهای مسألهها و آسیبهای اجتماعی (طلاق، مواد مخدر، فساد مالی، جرایم و...)، تفکر نقاد «فکرکردن آگاهانه»، ترویج روشهای آموزشی فکر محور بهجای حافظه محور، آموزش ویژگیهای مثبت اخلاقی و اخلاق اجتماعی و پرهیز از ویژگیهای منفی اخلاقی (دروغ، غیبت، تهمت و دیگر مسایل شایع، همدلی، مضررات تغییر ساختار خانواده و کاهش جمعیت آن در زندگی، ارایه و معرفی سبک های جدید فرزندپروری، آشنایی پدیده بلوغ در نوجوانان، معرفی آداب صحیح معاشرت به کودکان و نوجوانان (نحوه سخن گفتن، تکیهکلامها، پوششهای مناسب برای هر موقعیت، ارتباط با همسالان، ارتباط با بزرگترها و...)، بازی، ورزش و سرگرمی (مانند ترویج بازیهای سنتی و ورزشهای بومی برای مخاطبان کودک و نوجوان)، بررسی اثرات رسانههای نوین (اینترنت، شبکههای تلویزیونی ماهوارهای، تلفنهای هوشمند، تبلتها و بازیهای دیجیتال (اینترنتی، رایانهای و...) و اسباببازیهای غیربومی بر ذهن و رفتار کودکان و نوجوانان) موضوعات «نهمین آفرینواره سایکو تئاتر کودک و نوجوان رویش» بهشمار میآیند.
این آفرینواره شامل بخش رقابتی جشنواره و شامل ۱) مسابقه تئاتر محیطی و خیابانی خردسال، ۲) مسابقه تئاتر محیطی و خیابانی کودک، ۳) مسابقه تئاتر محیطی و خیابانی نوجوان، ۴) مسابقه تئاتر محیطی و خیابانی بزرگسالان، ۵) مسابقه تئاتر درسی با موضوعات و محتوای درسی، ۶) انواع نمایش عروسکی همچون سایه بازی، بورناکو، کاغذی، تک بعدی، عروسک دستکشی و...، ۷) نقالی و نمایش های خلاق اقتباس شده از داستان های شاهنامه و ادبیات ایران با موضوعات اخلاقی و پندآموز، ۸) انواع بازی های انگیزشی، هیجانی و نوستالژی، است. همچنین بخش جنبی جشنواره شامل ۱) اجرای سایکو درام زیر نظر روانپزشک و رواندرمانگر، ۲) اجرای کارگاه های فرزندپروری، ۳) اجرای کارگاه های مادر کودک، ۴) قصهگویی، ۵) اتاق درمان و انجام مصاحبه بالینی، ج) بخش نمایشگاهی جشنواره شامل ۱) بالماسکه شخصیتها (با هدف خلاقیت و دست ورزی ویژه کودکان چهار تا هشت سال)، ۲) برگزاری نمایشگاه گروهی آثار صنایع دستی و هنرهای تجسمی کودکان و نوجوانان است.
شرکتکنندگان لازم است موارد زیر که جزو مقررات جشنواره است در نظر بگیرند:
۱) ارایه آثار ترجمه شده و اقتباسی، با رعایت همه ضوابط بلامانع است، ۲) ارائه اجازه کتبی نویسنده نمایشنامه الزامی است، ۳) دبیرخانه جشنواره، تعهدی در قبال تهیه مکان تمرین برای گروههای شرکتکننده ندارد، ۴) هر کارگردان مجاز به ارسال حداکثر دو اثر نمایشی است، ۵) دبیرخانه جشنواره در موارد پیش بینی نشده این فراخوان تصمیم گیری خواهد کرد، ۶) با توجه به کارکردهای آموزشی و تربیتی نمایش برای مخاطب کودک و نوجوان، آثار پذیرفته شده از مشاوره متخصصان علوم تربیتی، روانشناسی و... بهرهمند خواهند شد.
همچنین تکمیل فرم تقاضای حضور، ارسال سه نسخه از فیلم نمایش و ارسال مجوز نویسنده یا انتشارات بر ای حضور در این رویداد الزامی است.
دبیرخانه این آفرینواره در بخشهای بازیگری، کارگردانی، کار گروهی، بروشور و لباس و موسیقی لوح تقدیر، تندیس و جوایز نقدی به برگزیدگان اهدا خواهد کرد. نیز در بخش نگارش و طرح و ایده جوایز ویژهای به نویسندگان این عرصه اهدا خواهد شد. آثار نویسندگان برتر هم به چاپ خواهد رسید.
آخرین مهلت پذیرش آثار تا ۳۰ آذر ۱۴۰۳، اعلام نتایج پذیرش آثار ۱۰ دی ۱۴۰۳ و برگزاری جشنواره از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ است.
دبیرخانه این آفرینواره در آبادان، ایستگاه ۱۲، بعد از مسجد پیروز، مجتمع اشراق، جنب پارک اشراق آبادان، آموزشگاه هنرهای نمایشی نقشآفرین قرار دارد. همچنین شماره تلفن تماس با روابط عمومی ۰۹۳۹۱۲۲۵۹۴۰ اعلام شده است.
انتهای پیام