شناسهٔ خبر: 69920955 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

آغاز عصر اینترنت سبز با پروژه «قرمز» گوگل

گوگل با همکاری استارت‌آپ فروو (Fervo) پروژه‌ای را به‌عنوان نخستین تلاش بزرگ برای استفاده از منابع زمین‌گرمایی در تأمین انرژی مراکز داده راه‌اندازی کرده است که به دنبال کاهش مصرف انرژی و اثرات زیست‌محیطی آن است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، انرژی زمین‌گرمایی به‌عنوان منبعی برای انرژی پاک در جوامع امروزی شناخته شده است. نیروگاه‌های زمین‌گرمایی به‌طور مستقیم از منابع آب گرم همچون چشمه‌های آب گرم و آبفشان‌ها بهره‌برداری می‌کنند، با این حال نیروگاه‌های فعلی سهم کوچکی از برق جهانی را تأمین می‌کنند. گوگل به‌عنوان یکی از پیشگامان پیشرفت‌های تکنولوژیکی در جهان در تلاش است تا با دسترسی به هسته زمین، اینترنت را به یک محیط دوستدار محیط زیست تبدیل کند.

شرکت گوگل با همکاری استارت‌آپ زمین‌گرمایی فروو (Fervo) طرحی به نام «پروژه قرمز» را راه‌اندازی کرده است که هدف آن استفاده از انرژی زمین‌گرمایی برای تأمین انرژی مراکز داده است. مصرف انرژی مراکز داده در دنیایی که به اینترنت وابسته است، به‌طور مداوم در حال افزایش است و این پروژه می‌تواند نمونه‌ای پیشگام در جهت کاهش اثرات زیست‌محیطی مراکز داده و ایجاد اینترنت سبز باشد.

آغاز عصر اینترنت سبز با پروژه «قرمز» گوگل

پروژه‌ای که فروو در شمال نوادا اجرا می‌کند، نخستین پروژه‌ای است که کارایی فناوری جدید استخراج زمین‌گرمایی را اثبات می‌کند که با بهره‌برداری از منابع طبیعی آب گرم متفاوت است. سیستم جدید با حفاری چند کیلومتر به عمق زمین، سنگ‌های خشک را شکاف می‌دهد و آب را به داخل چاه پمپ می‌کند تا حرارت را استخراج کند. این سیستم تا ۳.۵ مگاوات برق تولید می‌کند که هرچند کم است، اما یک گام مهم به‌سوی راه‌حل‌های گسترده‌تر زمین‌گرمایی است.

چشم‌انداز گوگل تأمین مراکز داده به‌طور کامل با انرژی پاک تا سال ۲۰۳۰ است و این منبع جدید انرژی می‌تواند به تحقق این چشم‌انداز کمک کند. هرچند خروجی پروژه قرمز نسبت به نیازهای کلی یک مرکز داده به‌نسبت کوچک است، اما می‌توان آن را به‌عنوان نشانه‌ای از پتانسیل رشد در انرژی زمین‌گرمایی در نظر گرفت.

پروژه قرمز به‌دلیل استفاده از فناوری‌های پیشرفته و نوآورانه، به‌عنوان یک ابتکار در استفاده از انرژی زمین‌گرمایی شناخته می‌شود. تیم این پروژه دو چاه به عمق بیش از ۷۰۰۰ فوت حفاری و آن‌ها را به‌صورت جانبی به هم متصل کرده‌اند تا یک سفره آب مصنوعی در عمق زمین ایجاد کنند. این روش به آب این امکان را می‌دهد که با عبور از سیستم، حرارت را از لایه‌های زیرین زمین جذب کند و سپس به‌صورت بخار به سطح بازگرداند تا توربین‌ها را به حرکت درآورد.

آغاز عصر اینترنت سبز با پروژه «قرمز» گوگل

گوگل به گسترش استفاده از فناوری زمین‌گرمایی با همکاری سایر سازمان‌ها نیز علاقه نشان داده است و در نظر دارد به افزایش ظرفیت سیستم‌های زمین‌گرمایی و حمایت از انتقال به انرژی پاک کمک کند. این انرژی می‌تواند به کاهش کربن در مناطقی کمک کند که استفاده از سایر منابع تجدیدپذیر محدود است. طبق گزارش وزارت انرژی ایالات متحده، انرژی زمین‌گرمایی می‌تواند بیش از ۱۶ درصد از برق کشور را تا سال ۲۰۵۰ تأمین کند.