شناسهٔ خبر: 69918917 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

دلایلی که کودک شیر مادر را نمی‌خورد

اقتصادنیوز: عضو هیئت علمی علوم‌پزشکی دانشگاه شهید بهشتی درخصوص تغذیه دوران شیردهی مادران توصیه‌هایی را ارائه داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، آرزو رضازاده عضو هیئت علمی علوم‌پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری مهر در رابطه با تغذیه مادران شیرده گفت: مهم‌ترین مسئله در مورد شیردهی را موقعیت درست مادر در زمان شیر دهی است.

وی گفت: اکثریت بانوان در دوران شیردهی موقعیت درست شیردهی به نوزاد را نمی‌دانند. چگونه به نوزاد شیر بدهند تا او به خوبی شیر را دریافت کند. مسئله بعدی این است که باید دفعات شیردهی زیاد باشد تا موجب تولید شیر مجدد در بدن مادر شود.

وی ادامه داد: نکته بعدی گروه‌های غذایی مختلف اعم از بادام درختی و مواد پروتئینی است که طبق مطالعات انجام شده خیلی روی شیر مادر تأثیر نمی‌گذارد، در این مبحث بیشتر روان و اعتماد به‌نفس مادر نقش دارد.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: مادر باید دریافت انرژی کافی برای شیردهی را داشته باشد. مقدار دریافت آب ۸ تا ۱۲ لیوان باید باشد، قبل از شیردهی مایعات گرم میل کند تا غدد شیردهی متصل شود و شیر جریان پیدا کند.

دلایلی که کودک شیر مادر را نمی‌خورد

رضازاده گفت: دلایل مختلفی وجود دارد اما به طور کلی گاهی اوقات مادر در تغذیه‌اش موادی را مصرف می‌کند که برای کودکش ناخوشایند است. فلفل، پیاز و سیر از آن قبیل مواد غذایی است که طعم شیر مادر را تغییر می‌دهد و فرزند آن را دوست ندارد. همچنین اگر مادری به ورزش کردن عادت داشته باشد، حداقل تا یک ساعت بعد از ورزش نباید به فرزند خود شیر دهد زیرا تعریق در هنگام ورزش باعث می‌شود شیر مادر ترش شود.

وی افزود: گاهی نیز باورهای اشتباه مادر است، مادر گاهی طعم شیر خود را می‌چشد و انتظار دارد طعم خاصی داشته باشد. در صورتی که، شیر اولیه‌ای که از مادر ترشح می‌شود یک شیر رقیق، کم رنگ مایل به آبی است و بیشتر مواد معدنی دارد که بچه آب و مواد معدنی را استفاده کند و تشنگی او رفع شود؛ بعد به طور تدریجی چربی به مایع شیر اضافه می‌شود و طعم شیر تغییر پیدا می‌کند. توصیه می‌شود مادر از یک سینه شیردهی را به طور کامل داشته باشد.

تا شش ماه نوزاد فقط شیر مادر مصرف دارد

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی اشاره داشت: تا شش ماه به هیچ‌عنوان نوزاد جز شیر مادر چیز دیگری نخورد، اگر شربت ویتامین پزشک تجویزکرده باشد با مقداری آب می‌توان به نوزاد داد به غیر آن به هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود.

وی ادامه داد: از آنجایی که دیواره گوارشی نوزاد مانند انسان بالغ هنوز جمع نشده است، هرچیزی اعم از آب گوشت و آب قلم به بچه بدهیم ممکن است از دیواره رد شده و باعث آلرژی‌های شدید در نوزاد شود. از شش ماه به بعد هم با یک روال آرام باید مواد غذایی دیگر شروع شود.

هرم تغذیه مادران شیرده

رضازاده اذعان کرد: مادر باید در مصرف مواد غذایی مواردی را که وارد شیرش می‌شود اعم از نوشیدنی‌های گازدار، نوشیدنی‌های کافئین دارد حذف کند البته چای بسیار کمرنگ مشکلی پیش نمی‌آید. کافئین محرک است و باعث می‌شود کودک بی قرار باشد.

وی اظهار داشت: خانم‌هایی که دیابت دارند ممکن است دوست داشته باشند از شیرین کننده‌های مصنوعی استفاده کنند اما به دلیل اینکه تمام این مواد وارد شیر مادر می‌شود و برای بچه عوارضی را به دنبال‌دارد توصیه می‌کنیم مادر از آن‌ها مصرف نکند. نمک و فلفل زیاد نیز شیر مادر را کم می‌کند و روی حجم شیر تأثیرگذار خواهد بود.

مرکبات و میوه‌ها برای مادران شیرده

عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی اشاره کرد: میوه و مرکبات به طور طبیعی برای مادر از لحاظ مصرفی منع نمی‌شود اما ممکن است آن میوه دارای مواد آلرژی‌زا باشد که اگر مادر میل کند، در بچه‌هایی که علائم آلرژی نشان داده می‌شوند توصیه می‌کنیم آن مرکبات را قطع کنند.

وی اذعان کرد: مادران شیرده حتماً با مراکز بهداشت و مراکز شیردهی ارتباط بگیرند. تا ابتدا آموزش‌های لازم را برای نحوه شیردهی یاد بگیرند. همچنین تغذیه مادران شیرده باید متعادل باشد و بدانند که در مواد غذایی یک سهم بیشتر از افراد عادی باید دریافت کنند.

رضازاده در پایان خاطر نشان کرد: اگر مادر هنگامی که موادی اعم از حبوبات را مصرف کرد باید واکنش فرزندش را به شیر ببیند تا اگر حساسیتی ایجاد کرد مصرف آن مواد غذایی را قطع کند و اگر نوزاد حساسیت و آلرژی نداشت منع مصرفی برای مادر ندارد.

برچسب‌ها: