به گزارش اختصاصی خبرنگار رکنا، اردیبهشت پارسال بود که زنده شدن نوزاد تازه متولد شده در بیمارستان امام سجاد شهریار همه را شوک زده کرد خبری که ماننده بمب ترکید ابتدای خبر مسرت آمیز بود و همه آن را یک معجزه تلقی کردند اما طولی نکشید که نوزاد رخت مرگ برتن کرد انگار قرار نبود بماند.
مهسا مادر این نوزاد که با گذشت یک سال و نیم از این ماجرا هنوز که هنوز است در غم از دست دادن نوزادش روزهای سختی را می گذراند به خبرنگار رکنا گفت: قرار نبود ما پسر دار شویم در نخستین سونوگرافی که رفته بودم اعلام شد که ما صاحب یک دختر شدیم اما در اتاق زایمان وقتی به من گفتند که فرزندت پسر است بسیار تعجب کردم ما در خرید سیسمونی خودمان را برای دختر دار شدن آماده کرده بودیم ...
او زنده شدن پسرش را یک معجزه الهی میداند و از دست دادن دوباره فرزندش را داغ بزرگ تر... او میگوید این ماجرا را هرگز نمیتواند فراموش کند و هر شب خواب فرزندش را میبیند. پدر نوزاد درباره آن روز تلخ به خبرنگار رکنا گفت: وقتی برای دیدار آخر به سراغ پسرم در سردخانه رفتم هیچ وقت فکرش را هم نمیکردم که او زنده باشد اما چیزی در درونم مرا به طرف او میکشاند، انگار او مرا صدا میزد و از من کمک میخواست.من کنار اتاق سردخانه ایستاده بودم و مأمور انتظامی بیمارستان بهدنبال جسد نوزاد بود وقتی او را داخل یک کارتن پیدا کرد مرا صدا زد.
رفتم و داخل جعبه را باز کردم مامور پلیس گفت نوزاد تکان می خورد من باور نکردم اما تکان خوردن پای فرزندم را دیدم او تکان خوردبله من خواب نبودم اصلاً خودم هم باور نمیکردم ولی حقیقت داشت تمام کادر پرستاری را صدا زدم اما آنها مرا مسخره میکردند و تنها کسی که مرا همیاری کرد افسر پلیسی بود که کنارم حضور داشت و خودش پزشکان را به سردخانه کشاند.پدر نوزاد درباره احساسش در آن لحظه گفت که حس کردم انگار خدا تمام دنیا را به من داده است، من به وضوح معجزه خدا را با چشمانم لمس کردم، پسرم زنده بود.... عملیات احیا انجام شد...
ساعت حدود ۱۲ شب بود که دیگر به ما اجازه حضور را ندادند. در ساعتهای اولیه احیا از من خواستند تا به همسرم ماجرا را نگویم ولی وقتی دیگر پزشکان مطمئن شدند حال نوزاد طبیعی شده به همسرم گفتم و با او به کنارش رفتیم، او بوسهای بر صورتش زد و بعد بیمارستان را ترک کردیم. ساعت ۶ صبح بود که به بیمارستان آمدیم تا همسرم به فرزندمان شیر بدهد به ما گفتند نوزاد نارس بود و مرده است.
اصلاً نمیتوانستم این موضوع را قبول کنم، فرزندمان حدود ۱۵ساعت زنده بود، حالش خوب بود چطور شد که از دنیا رفت....
مهسا عالینژاد مادر ۲۳ ساله نوزاد هم گفت: وقتی برای جنسیت جنین سونوگرافی رفته بودم به من گفتند که فرزندم دختر است و من و پدرش شروع به خرید سیسمونی دخترانه کردیم و وقتی در اتاق زایمان دیدم که نوزادم پسر است تعجب کردم و مردنش را باور نداشتم....من آرزوهای زیادی برای فرزندم داشتم...امروز دیگر او را ندارم اگر چه من و همسرم داغ بزرگی را تجربه کردیم اما خواهان این موضوع هستیم که اگر قصوری در نجات فرزندمان اعمال شده، مسئولان رسیدگی کنند.
پدر نوزاد گفت: فرزندم 10 ساعت در سردخانه بوده و چه بسا اگر زودتر عملیات احیا انجام میشد، او زنده میماند.
رضا خدایاری این را هم گفت که نیت کرده بودم نام پسرم را فرشاد بگذارم؛ نام افسر پلیسی که صدای مرا به کادر پزشکی رساند و برای نجات فرزندم تلاش زیادی کرد.
جزییات زنده شدن نوزاد در سردخانه بیمارستان و مرگ تلخ ! / مقصر کیست ؟!
به گزارش رکنا، مرگ نوزاد پس از تولد روز جمعه یکم اردیبهشت 1402 نوزاد پسری در بیمارستان امام سجاد(ع) شهریار متولد شد که بنا بر اعلام کادر درمان علائم حیاتی نداشت و فوتشده به دنیا آمد که بر این اساس نوزاد به سردخانه بیمارستان منتقل شد اما طی ماجرایی دوباره به زندگی بازمیگردد اما عمر زندگیاش کوتاه بود.این نوزاد ۱۵ ساعت با مرگ جدال کرد و سرانجام به گفته پزشکان بیمارستان در اثر ایست قلبی از دنیا رفت.
افسر پلیس درباره روز واقعه گفت: من آن روز به همراه پدر نوزاد به سردخانه رفتیم تکتک یخچالها را باز کردم و یک کارتن کوچک دیدم و وقتی باز کردم بچه داخلش بود، کارتن را تکان دادم، بچه هم تکان خورد و شروع کرد به نفس کشیدن، این نوزاد از 5 صبح تا ساعت 2 ونیم بعدازظهر در یخچال سردخانه بود. افسر کشیک نیروی انتظامی مستقر در بیمارستان امام سجاد(ع) در ادامه گفت: بعد از مشاهده علائم نفس کشیدن در نوزاد سریع پارچهای برداشتم و دور بچه پیچیدم و روی صندلی سردخانه گذاشتم و دنبال سوپروایزر گشتم اما موفق نشدم تا اینکه به بخش زایمان رفتم و به پرستاران گفتم «این بچه زنده است اما شما آن را به سردخانه بردیدهاید»، که همان زمان میان کادر درمان بحث شروع شد.با یکی از پرستاران به سردخانه رفتیم و بچه داخل کارتن را نگاه کردند و دیدند که زنده است و به بخش NICU منتقل کردند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهریار گفت: پرونده مرگ نوزاد تازه متولد شده در بیمارستان امام سجاد (ع) تحت بررسی مسئولان وزارت بهداشت قرار دارد و اگر قصوری انجام شده باشد، اعلام خواهد شد.
دکتر ناصح مدیر شبکه بهداشت و درمان شهریار درباره این پرونده گفت: حدود ساعت ۱۲:۴۰ ظهر پنجشنبه ۳۱ فروردین ماه سالجاری زن 23 ساله با سن بارداری بین ۲۵ تا ۲۶ هفته با درد زیر دل به بیمارستان امام سجاد شهریار مراجعه میکند که پس از سونوگرافی و احتمال زایمان زودرس به بیمار توصیه میشود به بیمارستان مجهزتری برای مراقبت از نوزاد مراجعه کند که یک ساعت و نیم بعد بیمار با رضایت شخصی از بیمارستان مرخص شده و ایشان به بیمارستان کمالی در کرج مراجعه میکند که پس از ویزیت و سونوگرافی به خاطر علائم عفونت ادراری تحت درمان قرار میگیرد و تقریباً ۳ ساعت بعد حدود ساعت ۴ بعدازظهر از بیمارستان کرج نیز مرخص میشود.
وی افزود: با توجه به دردی که در ناحیه زیر دل داشته به یک مرکز درمانی در ملارد نیز مراجعه کرده و بعد از ترخیص به خانه میرود. این درحالی بود که زن جوان تا ساعت ۴صبح دچار درد بوده و حدود ساعت ۴صبح بیمار با همان علائم درد به بیمارستان امام سجاد مراجعه میکند و با توجه به پارگی کیسه آب حدود ساعت ۵ صبح خیلی زود بیمار ویزیت شده است. دکتر ناصح ادامه داد: در حالی که صدای ضربان قلب نوزاد شنیده نمیشد مادر بلافاصله به اتاق زایمان منتقل شده و پس از زایمان هیچ علائم حیاتی در نوزاد دیده نمیشود و این نوزاد 6 ماهه نارس بدون علائم حیاتی تا حدود یک ساعت در کنار مادرش بوده و حدود ساعت ۷:۱۵ دقیقه صبح به سردخانه بیمارستان تحویل داده میشود.پدر نوزاد حدود ساعت ۴ بعدازظهر جمعه یکم اردیبهشت بهدنبال درخواست مشاهده نوزادش به همراه مأمور انتظامی حاضر در بیمارستان به سردخانه میرود و احساس میکند پای نوزاد تکان میخورد که خیلی زود نوزاد به بخش Nlcu منتقل شده و پزشک متخصص اطفال، نوزاد را ویزیت میکند که با اجرای عملیات احیای قلبی و درمان دارویی ضربان ضعیف قلب نوزاد احساس میشود و حتی شمارش نبض آن به ۸۰ هم میرسد.
این عملیات که از ساعت ۴ عصر تا ۳ صبح تا ۴ بار اجرا شد یعنی ۴ مرتبه عملیات احیای ریه و قلب در نوزاد انجام شد که سرانجام متأسفانه نوزاد ساعت ۳صبح در اثر ایست قلبی جان باخت.
مقصران شناسایی شدند
علیرضا مرعشی رئیس بیمارستان امام سجاد(ع) شهریار، صبح شنبه با دستور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران برکنار شد. حالا پس از گذشت بیش از یکسال و پیگیری وشکایت پدرو مادر داغدار قضات دادگاه پس از بررسی پرونده و شکایت هایی که از کادر درمان شده بود پزشک بیمارستان به خاطر اعلام فوت غلط و تشدید عوارض منجر به مرگ نوزاد ۳۰ درصد مرتکب قصور شده و سه تن از افراد کادر درمان به خاطر عدم رعایت نظامات دولتی و اعلام فوت غلط و تشدید عوارض منجر به مرگ نوزاد هر کدام ۵ درصد مرتکب قصور شدند.
همچنین کارشناس متخصص پزشکی قانونی که بدون معاینه جسد گواهی فوت نوزاد را صادر کرده است مقصر شناخته است .لازم به توضیح است که احتمال زنده بودن نوزاد ۲۵ هفته و و۴ روز باتوجه به تولد زود هنگام و دکولمان یعنی جدا شدن جفت از جنین باتوجه به امکانات ضعیف بیمارستان نیز تا ۵۰ درصد در مرگ نوزاد نقش داشته است.
پدر نوزاد از دستگاه قضایی ضمن تشکر از رسیدگی به این پرونده خواستار ملاقات حضوری با دادستان است تا بتواند پاره ای ازمسائل را برای ایشان توضیح بدهد.
اسناد در دفتر رکنا محفوظ است
به قلم معصومه مرادپور