به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و ضاحیه باعث شده بیش از 500 هزار لبنانی مجبور به ترک خانه و کاشانه شان شوند و برای نجات از این حملات به کشور همسایه، سوریه پناه ببرند.
دولت سوریه برای مواجهه با این موج گسترده از پناهجویان دستوراتی در خصوص آمادهباش بیمارستانها و ارائه خدمات پزشکی اورژانسی بصورت رایگان صادر کرد و در گذرگاههای مرزی پایگاههای پزشکی سیار و خودروهایی برای انتقال پناهجویان مستقر کرده است. همچنین مراکزی برای اسکان موقت لبنانیهای جنگ زده ایجاد شده تا از رنج و درد آوارگی آنها بکاهد. در این مراکز علاوه بر سرپناه، غذا و دیگر مایحتاج زندگی نیز تهیه و تدارک دیده شده است.
«عبدالناصر الخطیب» مدیر مرکز اسکان ریف دمشق به خبرنگار خبرگزاری تسنیم در این زمینه گفت: این مرکز در تاریخ 29 اکتبر 2024 افتتاح شد و تا این لحظه 365 خانوار را پذیرش کرده است که شامل 1.375 نفر میشود. خانوادههای لبنانی در این مرکز به تدریج پذیرفته شدند، البته مرکز تجهیز شده بود اما به مرور نواقص هم رفع شد.
وی با اشاره به اینکه روزانه 150 تانکر آب به این مرکز اسکان ارسال میشود تصریح کرد: این مرکز شامل اتاقهای 32 متری 4 تخته است. علاوه بر این سرویس بهداشتی مجزا و مجهز به خدمات و امکانات، روشنایی شبانه و وسایل گرمایش و ارائه همه انواع خدمات پشتیبانی، آب خوردن، آب مصرفی روزانه توزیع وعدههای غذا و بهداشت و درمان، همه اینجا در مرکز وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پایگاههای پزشکی وزارت بهداشت در ریف دمشق و تیم صلیب سرخ سوریه 24 ساعته در این مرکز حضور دارند، افزود: از زمان راهاندازی مرکز پذیرش پناهجویان تا این لحظه حدود 100 مورد در درمانگاههای خیریه زاید، مواساه، کودکان و مجتهد پذیرش شدند که همگی دولتی هستند. همه موارد مراجعه شده در بخشهای پزشکی موجود در مرکز پذیرش شدند و موارد اورژانسی با آمبولانس به مراکز دیگر انتقال داده شدند.
نکته قابل توجه اینجاست که مسئولان سوری تأکید دارند، امکان شمارش دقیق پناهجویانی که از روستاهای مرزی بعلبک و بقاع وارد خاک سوریه میشوند، وجود ندارد و با توجه به تداخل جغرافیایی و روابط نسبی بین خانوادههای دو طرف مرز مشکلاتی برای محاسبه آمار در دمشق ایجاد شده است.
علاوه بر این همراستا با طرفهای رسمی، سازمانهای مردم نهاد و پویشهای مردمی، مراکز دینی و عبادتگاهها نیز پذیرای پناهجویان بودند. همچنین خانههای مردم سوریه به مقصد شماری از خانوادههای لبنانی تبدیل شده تا نمایانگر سرنوشت مشترک دو ملت باشد.
انتهای پیام/