به گزارش روابط عمومی بهزیستی خوزستان مهران کریمیان مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به اینکه ماموریت اصلی سازمان بهزیستی توانمندسازی جامعه هدف است گفت: رویکرد جدید سازمان بهزیستی مبتنی بر اجتماعی شدن فعالیت ها و توسعه تشکل ها و ۶ راهبرد اصلی آن شایستهگزینی، توانمندسازی، خانواده و محله محوری، مشارکتجویی، فرصت آفرینی و اجتماعیسازی است.
وی افزود: منظور از توانمندسازی، ارتقای کیفیت زندگی و توسعه فردی، اجتماعی، روانی و اقتصادی افراد است تا بتوانند در اجتماع زندگی بانشاطی داشته باشند.
کریمیان ادامه داد: با توجه به محدودیت های اعتباری و انسانی ما در بهزیستی، برای توانمندسازی جامعه هدف و به ویژه معلولین باید در کلیه شهرستانها از ظرفیت مردم، شرکت ها، دستگاه های متولی توانمندسازی نظیر فنی و حرفه ای، شهرداری ، گروه های جهادی، روحانیون و مساجد و سایر امکانات موجود استفاده کرد.
وی با اشاره به سرعت تغییرات اجتماعی و لزوم هماهنگ شدن معلولین با این تغییرات اظهار داشت: با توجه به نیازهای ویژه معلولین و مشکلات جسمی ایشان در کنار دیگر مسائل، تسهیلگران و مددکاران می بایست نسبت به آموزش مهارتهای ده گانه زندگی همچون مهارت تصمیم گیری، خودآگاهی، ارتباط موثر، همدلی و .... برای تغییر سبک زندگی معلولین اهتمام داشته باشند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان با تاکید بر اینکه موتور محرک زندگی با نشاط، داشتن روحیه اعتماد به نفس است بیان کرد: توسعه مهارتهای کسب و کار، دستیابی به شغل و توانمندسازی اقتصادی معلولین یکی از مهم ترین عوامل داشتن یک زندگی سالم است.
مهران کریمیان تصریح کرد: مربیان شغلی باید ضمن شناسایی استعدادها و توانایی های معلولین از طریق مشاوره شغلی، هدایت شغلی را انجام داده و فرد را برای مهارت آموزی و توانمندی کامل اقتصادی آماده سازند.
وی ضمن اشاره به اجرای طرح محله های عاری از بیکار از شهرستان آبادان و لزوم استفاده از همه پتانسیل های موجود گفت: پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به کارفرمایانی که مددجویان بهزیستی را به کار می گیرند، پرداخت بیمه سهم کارفرما، پرداخت بیمه جبران عدم کارایی معلولین به کارفرمایان برخی از مشوق های بهزیستی برای توانمندسازی جامعه هدف است.
معاون توانبخشی بهزیستی خوزستان نیز در این جلسه ضمن مرور دستورالعمل های طرح توانمندی معلولین و تاکید بر لزوم تسلط تسهیلگران و مدرسین به آنها گفت: در راستای ارتقای توانمندی معلولین بینایی، شنوایی، آسیب نخاعی و سالمندان هرساله این طرح در ۵ حیطه آموزش عمومی و تخصصی، سلامت، کسب و کار و فعالیتهای اجتماعی برگزار می شود.
سید علی جعفری افزود: امسال نیز همچون سال های گذشته ۴۴۰ معلول در این طرح شرکت می کنند و ۱۱ شهرستان مسجدسلیمان، خرمشهر، شوش، ایذه، رامشیر، رامهرمز، گتوند، کارون، باوی، ماهشهر و امیدیه مجری طرح خواهند بود.