شناسهٔ خبر: 69910024 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

با همکاری موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی و به میزبانی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)؛

کارگاه دانش افزایی دانشگاه آینده برگزار شد

با همکاری موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی و به میزبانی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین کارگاههای دانش افزایی: دانشگاه آینده و آینده دانشگاه و آشنایی با مزیت‌ها و فرصت‌های قانون جهش تولید دانش بنیان برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ه در این نشست که با حضور دکتر طاهری نیا رئیس موسسه پژوهش و برنامه‌یزی آموزش عالی کشور، دکتر قاسم زاده رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، مهندس سپهرنژاد دبیر کانون انجمن های صنفی کارفرمایان استان قزوین، تعدادی از استادان و دانشجویان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان و مدیران عامل شرکت‌های دانش برگزار شد دکتر علی باقر طاهری نیا با اشاره به پیشینه و ماموریت موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی تصریح نمود: از ابتدای تاسیس، موسسه به عنوان کانون تفکر آموزش عالی و مرجع رسمی آمار آموزش عالی ایفای نقش نموده است و از حدود ده سال گذشته موضوع رصد اشتغال فارغ التحصیلان نیز به ماموریت های موسسه الحاق شده و در همین راستا سالنامه های آماری و رصد اشتغال فارغ التحصیلان تدوین و منتشر می شود.
وی افزود: یکی از ماموریت های مهم و نسبتا قدیمی موسسه عبارت است از دانش افزیی دانش مدیریتی مدیران آموزش عالی که این ماموریت هم راستا وظیفه موسسه درخصوص "تولید، نشر و ترویج دانش آموزش عالی" است که در اساسنامه موسسه نیز به آن تصریح شده است. در همین راستا در سال ۱۳۹۷ وزارت علوم طی بخشنامه‌ای وظیفه دانش افزایی مدیران آموزش عالی را به موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی محول نموده است و ما نیز بنا داریم با بهره گیری از ظرفیت ها و همکاری سایر حوزه های ستاد وزارت علوم و نیز ظرفیت علمی دانشگاههای کشور از این پس به صورت دوره ای سلسله کارگاههای دانش افزایی را برگزار کنیم.
طاهری نیا ادامه داد: در این راستا برای تنظیم برنامه کارگاهها و تعیین موضوعات اولویت دار افزون بر بخشنامه مذکور از طریق انجام پیمایش و ارسال پرسشنامه تلاش شده است تا از نظرات و پیشنهادهای همکاران محترم و هیات رئیسه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور نیز بهره بگیریم.

 

در ادامه دکتر باقری مدیر شبکه ملی سیاست و پژوهی علم، فناوری و نوآوری و مشاور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این کارگاه مباحثی را درباره شرایط کسر مالیات با هدف آموزش به صنایعی که قصد همکاری با دانشگاه در حوزه پژوهش دارند مطرح کرد. اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری، اعتبار مالیاتی طرح‌های توسعه زیست بوم آشنایی با حمایت‌های قانون جهش و پلتفرم‌های معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، از مهمترین این موضوعات بودند که توسط مدیر شبکه ملی سیاست و پژوهی علم، فناوری و نوآوری ارائه شد.

همچنین در نوبت عصر این کارگاهها و با هدف آشنایی با لزوم و مبانی تحول در آموزش عالی و نگاه فرصت محور به نسل جدید در آموزش عالی، کارگاه دانش افزایی دانشگاه آینده و آینده دانشگاه برگزار شد.
  دکتر ذوالفقاری رئیس دانشگاه اراک در این نشست مباحثی را در حوزه چالش‌های روز آموزش عالی از منظر مخاطب و مشتری و همچنین مدل پیشنهادی برای مواجه با چالش های روز آموزش عالی مطرح کرد و با معرفی برخی اقدامات صورت گرفته در این زمینه، چهارچوب‌های تحول بر اساس اسناد بالادستی مانند سند دانشگاه اسلامی را مورد بررسی قرار داد.