شناسهٔ خبر: 69907686 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مصرف آنتی بیوتیک‌ در همدان پایین تر از میانگین کشوری است

همدان- ایرنا- رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: میزان مصرف انواع آنتی بیوتیک ها در این استان ۱۰ درصد نسبت به میانگین کشوری کمتر است با این وجود همچنان این عدد بسیار زیاد است.

صاحب‌خبر -

دکتر یعقوب اندامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میانگین مصرف آنتی بیوتیک در کشور ۳۶ درصد و در استان همدان ۲۶ درصد است.

وی افزود: از بین ۶۳ کشور که میزان مصرف آنتی بیوتیک خود را به سازمان جهانی بهداشت گزارش دادند، ایران بیشترین میزان مصرف را داشته و روند مصرف در چند سال اخیر نیز رو به افزایش بوده است.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: این وضعیت به ویژه در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی به شدت نگران‌کننده است، چراکه عفونت‌های ناشی از باکتری‌های مقاوم به دارو می توانند منجر به عوارض جدی، افزایش مدت زمان بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ‌ شود.

اندامی با بیان اینکه امروزه مقاومت میکروبی به یکی از چالش‌های بزرگ نظام سلامت تبدیل شده است گفت: افزایش استفاده غیرمنطقی و خودسرانه از آنتی‌بیوتیک‌ها موجب کاهش تدریجی توانایی میکروارگانیسم‌ها در مقابل این داروها و بروز خطرات جدی برای سلامت عمومی شده است.

وی ادامه داد: مقاومت میکروبی از طرف سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان یکی از ۱۰ عامل اصلی تهدید کننده سلامت انسان معرفی شده و تخمین زده می شود که در سال ۲۰۵۰ علت اصلی مرگ در سراسر جهان باشد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: مقاومت میکروبی به معنی توانایی میکروب‌ها در جلوگیری از تأثیر داروهاست به طوری که دارو نمی‌تواند به‌درستی با عفونت‌ها مقابله کند.

مصرف آنتی بیوتیک‌ در همدان پایین تر از میانگین کشوری است

اندامی افزود: به منظور تقویت برنامه‌های آموزش و اطلاع رسانی از سوی مراجع بین‌المللی، هر ساله ۱۸ الی ۲۴ نوامبر ( ۲۸ آبان تا چهارم آذر) به عنوان هفته جهانی اطلاع رسانی در زمینه مهار مقاومت میکروبی اعلام شده است.

وی اضافه کرد: مهار مقاومت میکروبی نیازمند یک رویکرد چند جانبه شامل آموزش، تحقیق و همکاری جهانی می‌شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: اگر این چالش به‌درستی مدیریت نشود، می‌تواند دستاوردهای پزشکی و بهداشتی کشور را تهدید کند بنابراین تنها با افزایش آگاهی و همکاری می‌توان در راستای حفظ سلامت عمومی و مقابله با این بحران گام برداشت.

اندامی ادامه داد: هر ساله همزمان با هفته مهار مقاومت میکروبی پویشی برای آگاه سازی عموم مردم برگزار می شود که اهداف آن افزایش آگاهی و حساس سازی جمعیت عمومی و گروه‌های حرفه‌ ای خاص در زمینه مهار مقاومت میکروبی از طریق پرهیز از تجویز، توزیع و مصرف بی‌رویه داروهای ضدمیکروبی (بدون تجویز پزشک ) و رعایت اصول پیشگیری از انتقال بیماریها است.

وی گفت: شعار پیشنهادی امسال "میکروبهای مقاوم به دارو قابل دیدن نیستند ولی مبتلایان به آن میکروبها قابل مشاهده‌اند" در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: همزمان با گسترش دانش و فناوری، همه باید برای مقابله با این تهدید جدی اقدامات مؤثر و مسئولانه‌ای اتخاذ کنند چراکه اقدام جمعی می‌تواند به نجات زندگی‌ها و تأمین سلامت جامعه کمک کند.