شناسهٔ خبر: 69906025 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

۱۰ فرمان مهم قبل از ازدواج | جوانان خواهان زندگی مشترک بخوانند

ازدواج دیگر یک هندوانه سر بسته نیست که نشود تشخیص داد داخلش چیست و سرنوشتش چه می‌شود. حالا برای شروع یک زندگی مشترک، هزار و یک راه برای بهتر شناختن و ساختن یک مسیر درست و اصولی وجود دارد که باعث می‌شود در ادامه دو طرف با کمترین آسیب‌های ناشی از تفاوت فرهنگی و اجتماعی، یک زندگی اصولی را شروع کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، برای شناخت همسر آینده نمی‌توان یک نسخه واحد پیچید اما می‌توان با رعایت چند نکته اساسی، احتمال داشتن یک زندگی با کیفیت را بالا برد. پس آنهایی که یک نفر را به‌عنوان همراه و همنشین زندگی خود انتخاب کرده‌اند، قبل از آنکه سر سفره عقد بنشینند، بهتر است نیم‌نگاهی به این نکات داشته باشند:

۱-مشاوره قبل از ازدواج: پیش از اینکه تصمیم مهمی گرفته شود، افراد بهتر است که با انتخاب یک مشاور ازدواج، مسیر درستی را برای خودشان ترسیم کنند.

۲-معیارهای درست انتخاب: اینکه افراد دوست دارند با چه فردی ازدواج کنند، در گام اول تکلیف انتخاب گزینه مناسب را مشخص می‌کند؛ به همین دلیل بهتر است دخترها و پسرهای جوان برای خود مشخص کنند که دوست دارند همسر آینده‌شان از نظر سنی، تحصیلی، مالی، ظاهری چه جایگاهی داشته باشد.

۳-اطلاعات درست از خانواده‌ها: افراد به‌دلیل بستری که در آن تربیت شده‌اند، بیشترین شباهت را با خانواده خود دارند؛ هر چند این شباهت ممکن است شدت و ضعف داشته باشد، اما قابل انکار نیست؛ بنابراین می‌توان با شناخت خانواده و رابطه فرد با اعضای خانواده‌اش به شناختی واقعی دست پیدا کرد.

۴-انتخاب بدون تغییر ویژگی‌ها: بعضی از افراد هنگام انتخاب همسر آینده خود، تلاش می‌کنند تا با فرض تغییر ویژگی‌های فردی و اخلاقی طرف مقابل، گزینه خود را نهایی کنند؛ تغییراتی که احتمال آنها کم است و تنها با تکیه بر جلسات متعدد روانشناسی شاید بتوان نقطه امیدی برای این تغییر تصور کرد.

۵-ملاقات با دوستان صمیمی: بسیاری اعتقاد دارند که خانواده انتخاب فرد نیست؛ اما بدون شک دوستان، انتخاب خود افراد هستند؛ بنابراین شاید بهتر باشد که افراد با هماهنگی خانواده‌ها، در جمع دوستان حاضر شوند تا به ویژگی‌های رفتاری و اخلاقی طرف مقابل پی ببرند.

۶-شناخت نقش‌ها و مسئولیت‌ها: مهم‌ترین آمادگی‌ لازم قبل از ازدواج و برای آغاز زندگی مشترک، مسئولیت‌شناسی و مسئولیت‌پذیری است. با شروع زندگی مشترک زن و مرد عنوان و جایگاه جدیدی پیدا می‌کنند و باید پذیرای حقوق و تکالیف جدید نسبت به هم باشند. بهترین زمان آموختن این حقوق و تکالیف همان سنین آستانه ازدواج است تا با دید روشن، زندگی جدید خود را بسازند.

۷-حرف زدن از جزئیات: کم نیستند افرادی که در نگاه اول گمان می‌کنند تمام ویژگی‌های فرد مقابل با آنها هماهنگ است و نیمه گم شده‌شان را پیدا کرده‌اند؛ چنین نگاهی موجب می‌شود تا هیجان جای انتخاب منطقی را بگیرد. برای انتخاب گزینه‌ای که در کنار احساسات، بخش منطقی ذهن زوج‌های آینده را شامل شود، پیشنهاد می‌شود تا از جزئیاتی مانند محل زندگی، وضعیت مالی، ارتباط با خانواده‌ها، فرزندآوری و... صحبت شود.

۸-یاد گرفتن مهارت حل اختلاف: مشکل بین تمامی افراد پیش می‌آید و مدیریت اختلاف می‌تواند مانع از عمیق شدن مشکلات شود؛ چرا که در دوران پس از ازدواج حتی عاشق‌ترین افراد هم ممکن است با اختلاف‌هایی روبه‌رو شوند و اگر زوج‌ها آموزش کافی دیده باشند، به راحتی می‌توانند از توفان اختلاف‌ها عبور و زندگی خود را از آسیب‌های احتمالی حفظ کنند.

۹-شناخت شباهت‌ها و تفاوت‌ها: هنگامی‌که یک شریک زندگی مناسب را انتخاب می‌کنید، فقط مطمئن شوید که آنقدر متفاوت نیستید که بعداً در زندگی به نوع ارتباطتان لطمه‌ای وارد شود و از سوی دیگر هم شاید شباهت زیاد موجب مشکل در رابطه شود. به‌طور کلی، شناخت دقیق شباهت‌ها و تفاوت‌ها کمک می‌کند تا تعامل با تکیه بر آگاهی رقم بخورد.

۱۰-کنار گذاشتن کمالگرایی: بعضی افراد در انتخاب همسر به‌شدت وسواس گونه رفتار می‌کنند و معتقدند که باید با فردی ازدواج کنند که از همه نظر در سطح عالی باشد؛ به همین دلیل به امید فردی بهتر، هرگونه پیشنهاد ازدواجی را رد می‌کنند .درحالی‌که نیاز است این را بدانیم که هیچ انسانی کامل نیست و اگر در انتخاب همسر، چنین دیدگاهی داشته باشیم قطعاً به در بسته خواهیم خورد.