شناسهٔ خبر: 69899494 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

طرح پیاده‌ راه هسته مرکزی آمل، گامی به‌ سوی توسعه گردشگری شهری

صاحب‌خبر -

اجرای طرح پیاده راه هسته مرکزی شهر آمل با هدف بهبود کیفیت زندگی شهری، افزایش دسترسی و جذب گردشگر در حال اجراست، طرحی که اجرای آن با مخالفت هایی روبه رو شده است اما موافقان این طرح معتقد هستند که اگر به درستی مدیریت شود، می تواند علاوه بر رونق کسب وکار، نقش مهمی در توسعه شهری و جذب گردشگر ایفا کند.

طرح پیاده‌ راه هسته مرکزی آمل، گامی به‌ سوی توسعه گردشگری شهری
تین نیوز |

اجرای طرح پیاده راه هسته مرکزی شهر آمل با هدف بهبود کیفیت زندگی شهری، افزایش دسترسی و جذب گردشگر در حال اجراست، طرحی که اجرای آن با مخالفت هایی روبه رو شده است اما موافقان این طرح معتقد هستند که اگر به درستی مدیریت شود، می تواند علاوه بر رونق کسب وکار، نقش مهمی در توسعه شهری و جذب گردشگر ایفا کند.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، مدیریت شهری آمل در زمانه ای که زندگی شهرنشینی موجب دور شدن انسان ها از بسیاری از پدیده های اجتماعی و فرهنگی شده است، برنامه ای را در دستور کار خود قرار داد تا شهروندان آملی را از شتاب و حرکت تند زندگی به آرامش و به نوعی آسایش روحی سوق دهد.

اجرای طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل به دنبال رقم زدن آینده ای متفاوت برای آملی هاست، آنطور که کارشناسان شهری معتقدند اجرای این طرح موجب یک تحول اساسی در این شهر چند هزار ساله و به نوعی زمینه ساز توسعه شهری و پایدار با فراهم شدن شرایط حضور گردشگران می شود، چرا که در محدوده طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل، آثار تاریخی و باستانی مهمی همچون دو پل دوازده چشمه و معلق، دو مسجد جامع و آقاعباس، بقعه تاریخی میرقوالدین مرعشی معروف به میربزرگ، پایین بازار و خانه های تاریخی قرار گرفته است.

اجرای طرح باعث توسعه اقتصادی کسبه ها می شود

اجرای طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل مخالفان و موافقان زیادی داشته است، در حالی که برخی از مخالفان اجرای این طرح با مراجع به دستگاه قضائی اعتراض خود را اعلام کرده اند، یکی از بازاریان موافق طرح  می گوید: اتفاقاً ایجاد تحول و پیشرفت برای ما بازاریان مناسب است و به همکارانم نیز گفته ام که قدری صبور باشند، همان طور که اجرای طرح بازآفرینی دوکوچه غربی و شرقی موفق بود، این طرح نیز موفق خواهد بود.

مغازه دار دیگری در کنار موافقت بر اجرای طرح، نگرانی خود را از بابت قطع شدن درختان و کم شدن فضای سبز با راه اندازی و افزودن مغازه های دیگر در این نقطه می داند و می گوید: صحبت هایی برای کاشت درخت پالم مطرح می شود، در حالی که با توجه به موقعیت جغرافیایی مازندران و آمل نیاز به کاشت درختان هیرکانی یا همان درخت نارنج است، نه آن درختان که ما را از منابع طبیعی استانمان دور کند.

وی می افزاید: اگر به لحاظ توسعه گردشگری نگاه کنیم، بازگشت بافت این منطقه به بافت قدیم خوب است و استفاده از سنگ فرش و سفال های قدیمی ما را به دوران گذشته سوق می دهد.

مخالفان اجرای این طرح، مشکلاتی از جمله کسادی بازار و ترافیک را دلیل مخالفت می دانند، یکی از افرادی که در آن حوالی مغازه ای دارد، با ابراز نگرانی از اجرا شدن این طرح می گوید: با این طرح کاسبی ما می خوابد و با جلوگیری از تردد خودرو مردم به این نقطه از شهر نمی آیند، همچنین با این نوع تغییر با حجم ترافیک بیشتر وسایل نقلیه مواجه می شویم، چرا که پارکینگ به اندازه کافی در این منطقه وجود ندارد.

کاهش قیمت زمین ترس عمده بازاریان اجرای طرح

عده ای از مغازه داران که راسته طلافروشی را در این منطقه شکل داده اند، مخالف اجرای پیاده راه سازی هسته مرکزی هستند، آن ها معتقدند که با توجه به ساخت وساز در محدوده ساختمان شهرداری مرکزی و سپردن به پیمانکار با ایجاد مغازه های جدید به نوعی قیمت زمین پایین می آید و این موضوع به بازاریان قدیمی ضرر می رساند، از سوی دیگر با احداث مغازه های جدید فضای سبز از بین می رود.

اجرای هسته مرکزی شهر در مساحت ۱۵ هزار متری شهر آمل

علی داوودی، شهردار آمل با اشاره به اجرای طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل می گوید: اجرای این طرح از بیست ودوم بهمن سال گذشته شروع شده است و تمام تلاش مدیریت شهری بر این است که تا مرداد سال ۱۴۰۵ آن را به پایان برسانیم.

وی مقدار مساحت اجرای این طرح را ۱۵ هزار مترمربع می داند و اضافه می کند: مجموع اعتبار و هزینه پیش بینی شده بالغ بر یک هزار میلیارد ریال است.

داوودی با اعلام بر اینکه طرح اولیه اجرای پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر به دنبال ایجاد یک فضای باز شهری بوده است، ادامه می دهد: در ادامه اجرای طرح و پس از نشست با بازاریان و شنیدن صحبت های آن ها یک لاین حرکت در اجرای این طرح اضافه و در دستور کار قرار گرفت تا در زمان تخلیه بار، مشکلاتی ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه در طرح فضای باز و با اضافه شدن فضای سبز شهری اتفاق بسیار خوبی در هسته مرکزی شهر می افتد، می افزاید: اجرای این طرح به رونق بازار نیز کمک می کند، همان گونه که در شهرهای مدرن انجام شده است.

شهردار آمل با اشاره به احداث پارکینگ عمومی در آن منطقه می گوید: هم اکنون دو پارکینگ در هتل شهر، زیر پل معلق واقع شده است و با رایزنی با راسته برنج فروشان پارکینگی در آن منطقه ایجاد خواهد شد، همچنین طی قراردادی با سرمایه گذاری در آفتاب، یک پارکینگ طبقاتی احداث می شود تا مشکلی در بحث کمبود پارکینگ در این منطقه نداشته باشیم.

وی در زمینه فضای سبز و جایگزینی درخت پالم به جای درخت نارنج در محوطه ساختمان شهرداری مرکزی و اطراف آن اضافه می کند: تا به این لحظه صحبتی بر کاشت درخت پالم نشده و در طرح نیز گنجانده نشده است و تاکنون چندین نفر ساعت برای اجرای پروژه با حضور کارشناسان مربوطه جلسه گذاشته شده است تا در صورت مشاهده معضلاتی رفع شود و پروژه به نقطه ای برسد که مورد رضایت و توجه مردم قرار گیرد.

پیاده راه سازی هسته مرکزی آمل در ادامه اجرای طرح بازآفرینی انجام می شود

سیدعلی رضا موسوی، رئیس سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری آمل در گفت وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اجرای این طرح می گوید: پروژه پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل یکی از مجموعه و سیاست های بازآفرینی است که در کنار مرمت و بازسازی سقف بازار قدیم و مرمت خانه های تاریخی قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه در پی مطالعات بر اجرای هسته مرکزی در سال ۱۴۰۰ تقریباً در ۱۵ منطقه و محله با کمبود فضای باز و اوقات فراغت مواجه هستیم، می افزاید: این مشکل نه تنها در این شهر بلکه در شهرهای مدرن با توجه به سیاست های ساخت وساز وجود دارد و پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل آن نیازهای جنبه اجتماعی را تأمین خواهد کرد.

موسوی با اشاره به اینکه با اجرای طرح گردشگری و پیاده محور یک محیط سرزنده خواهیم داشت، ادامه می دهد: با توجه به شناخت و وضعیت و زیست مردم آمل یک فضای متحولی را ایجاد می کند و یک تلاقی غرب و شرق و افزایش تحولات اجتماعی به وجود می آورد.

این مسئول با تاکید بر اینکه طرح بازآفرینی شهری ادامه دار خواهد بود، می گوید: مطالعات فاز نخست و دوم از سوی سازمان دستور کار و تاییدیه آن انجام شده است و به عنوان پیشروترین طرح بازآفرینی در جایگاه پایلوت نقش ارزنده ای در سایر شهرهای مازندران خواهد داشت.

موسوی می افزاید: در زمینه مشکلات ترافیکی سازمان نقشی ندارد و بر مبنای سیاست ها ورود پیدا می کند و قطع درختان در روند این طرح ها بوده است.

وی ادامه می دهد: در اجرای طرح بازآفرینی شهری، موقعیت جغرافیایی منطقه مورد توجه جدی قرار می گیرد و مطابق آن محیط زیستی، کاشت درخت انجام می شود، در کنار اینکه به مباحث زیباشناختی نیز توجه می شود تا با استفاده از رنگ ها، پیاده روی برای شهروندان را لذت بخش کند.

طرح پیاده راه سازی هسته مرکزی شهر آمل با پشتوانه مصوبه ستاد بازآفرینی استان و با نگاه هویت بخشی تاریخی و رونق گردشگری درون شهری در قالب یک طرح کلان سرمایه گذاری در حال اجرا است و اگرچه اجرای این طرح مخالفانی داشته است اما تجربه پیاده راه سازی در ایران نشان می دهد که نه تنها در آمل که بلکه شهرهای دیگر کشور نیز با منتقدانی مواجه بود که مشکل زیرساخت را بهانه اصلی مخالفت خود با اجرای چنین فعالیتی ذکر می کردند اما گذشت زمان نشان داد که بسیاری از مخالفت ها بی مورد بوده است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید