به گزارش مفدا، دکتر مسعود حبیبی درباره شرایط دوره دستیاری تخصصی پزشکی اظهار کرد: دوره دستیاری پس از مقطع پزشکی عمومی آغاز میشود و از نظر تحصیلی یکی از دشوارترین مقاطع به شمار میرود. در بسیاری از رشتههای تخصصی، دستیاران در سال اول بین ۱۰ تا ۱۵ کشیک در ماه دارند و طی این مدت علاوه بر رسیدگی به بیماران، باید مطالعه کافی داشته و برای آزمونهای ارتقاء سالانه نیز آماده شوند. در عین حال، بسیاری از دستیاران در این مقطع زندگی متأهلی را آغاز کرده و با نیازهای یک زندگی مستقل مواجه میشوند.
وی با اشاره به ناکافی بودن حقوق رزیدنتها افزود: حقوق دستیاری حتی کفاف حداقلهای زندگی این افراد را نمیدهد. با این حال، اخیراً اقداماتی برای اصلاح حقوق دستیاران انجام شده است. در حال حاضر حقوق یک دستیار تخصصی متأهل به ۲۵ میلیون تومان در ماه افزایش یافته است.
تبدیل دوره دستیاری به شغل در انتظار تصویب مجلس
حبیبی در خصوص تبدیل دوره دستیاری به شغل رسمی توضیح داد: یکی از خواستههای اصلی پزشکان جوان و دستیاران، در نظر گرفتن این مقطع بهعنوان یک شغل رسمی است. به این معنا که حقوق و مزایای شغلی از جمله بیمه و احتساب در سوابق شغلی، برای دستیاران لحاظ شود. این موضوع توسط دکتر ظفرقندی در هیئت دولت مطرح شد و با نظر مثبت به تصویب رسید. امیدواریم که این موضوع به زودی در مجلس نیز به تصویب برسد و در خدمت دستیاران باشیم.
وی در گفت وگو با مهر در خصوص زمان اجرایی شدن این مصوبه خاطرنشان کرد: پیشبینی ما این است که این مصوبه از سال آینده اجرایی شود؛ چراکه تصویب آن در مجلس و طی مراحل قانونی نیاز به زمان دارد. با این حال ما امیدواریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی با همراهی کامل این موضوع را پیش ببرند.