به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ وام شهریه نوعی تسهیلات مالی است که به دانشجویان برای پرداخت هزینههای تحصیلی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی اعطا میشود.
این وام معمولاً توسط نهادهای دولتی مانند صندوق رفاه دانشجویان، بانکها یا مؤسسات مالی ارائه میشود و هدف آن حمایت از دانشجویانی است که توانایی پرداخت شهریه را ندارند.
انواع وامهای دانشجویی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴
طبق اعلام این صندوق، دانشجویان می توانند برای ۴ عنوان وام دانشجویی که به دانشجویان مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تعلق می گیرد، ثبت نام کنند. حداکثر مبالغ وام دانشجویی سال ۱۴۰۴-۱۴۰۳ به تازگی از سوی سایت رفاه دانشجویی اعلام گردیده که در جدول زیر، نوع و مبلغ آن بیان شده است.
بیشتر بخوانید:
ویژگیهای وام شهریه
یکی از ویژگیهای وام شهریه شرایط بازپرداخت این وام است که بازپرداخت وام اغلب پس از فارغالتحصیلی آغاز میشود؛ و بازپرداخت ممکن است به صورت اقساط ماهانه باشد. سوالی که شاید ذهن دانشجویان را مشغول کند بحث کارمزد و سود است که معمولاً کارمزد یا سود پایینی دارد، به خصوص وامهایی که توسط دولت یا صندوقهای رفاه ارائه میشود.
میزان وام
میزان وام شهریه بسته به نوع دانشگاه (دولتی یا غیردولتی) و مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری) مبلغ وام متفاوت است که دانشجویان باید از طریق پرتال دانشگاه یا سامانههای مرتبط (مثل سامانه صندوق رفاه دانشجویان) برای دریافت وام اقدام کنند.
مدارک مورد نیاز برای وام شهریه
مدارک مورد نیاز شامل کارت دانشجویی، فرم درخواست وام و ضامنین معتبر است. گفتنی است؛ این وامها معمولاً برای پرداخت شهریه تحصیلی در نظر گرفته شدهاند و امکان استفاده برای مصارف دیگر محدود است.
همچنین مسعود گنجی در رابطه با تأمین بودجه وام شهریه گفت: دانشجویان میتوانند از یکم تا ۱۵ آذرماه ۱۴۰۳ نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند.
وی افزود: وامهای ضروری، ودیعه مسکن و تحصیلی اولویت پرداختی وامها هستند که پرداخت تمام وامها به دانشجویان از مهرماه آغاز شده، اما پرداخت وام شهریه وضعیت نامعلومی داشت که خوشبختانه با همکاری سازمان برنامه و بودجه در آبان ماه این مشکل نیز برطرف شد.
گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان یادآور شد: میزان وام شهریه برای دانشجویان کارشناسی ۳ میلیون تومان، کارشناسی ارشد ۵ میلیون تومان و دکتری ۷ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.