به گزارش سینماپرس، «کوروش زارعی» مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ابتدای این نشست گفت: خواهران ما در سازمان تبلیغات اسلامی حدود ۴۰ روز پیش، با ما صحبت کردند و قرار شد این طرح و ایده به یک نمایشنامه تبدیل شود و در اختیار استانهای سراسر کشور قرار دهیم و این نمایش همزمان با ایام فاطمیه در سراسر کشور اجرا شود. ما از شهادت حضرت زهرا(س) به شهادت همسر شهید جهاندیده در خوزستان رسیدیم و میخواهیم بگوییم مادران با تمام مسائل در کنار مردان مقاومت دارند.
وی ادامهداد: حقیقتا ما وضعیت مالی آنچنانی نداشتیم و هر ۳۳ استان در مرکزی که داشتیم درحال کار بر روی نمایش بودند و استانهای قم، اصفهان، هرمزگان، بندرعباس، چهارمحال بختیاری، گیلان، تهران، زنجان، البرز، قزوین، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و گلستان استانهایی هستند که نمایش همه مادران ما به نمایش گذاشته خواهد شد.
زارعی بیان کرد: هر استان برای خود یک گروه و کارگردان دارد، که شما قطعا اجراهای متفاوت خواهید دید، زیرا هر کارگردان اجرای متفاوتی خواهد داشت. این تفاوت به دلیل دیدگاه متفاوت اجرا و کارگردانی است، لذا این نگاه جزء ویژگیهای منحصر به فرد خواهد بود.
وی تاکید کرد: این نمایشنامه متفاوت از دیگر نمایشها است، ما بلیط فروشی خواهیم داشت. تاکید شد بلیط فروشی صورت گیرد و مردم بلیط بخرند و بیایند. در واقع شما یک تئاتر میبینید. دیالوگ دارد و تمام کاراکتر ها با یکدیگر دیالوگ برقرار میکنند و روضه و روضه خوانی نداریم. نمایش مناسبتی است و به این دلیل مانور این شکل دادیم که ما به یکی از سیرههای حضرت زهرا(س) پرداختهایم. این شجاعت زنان با شجاعت زنان و دلیری زنان امروز روی صحنه آمده است. ادامهدادن نمایش در تهران بستگی به سالنها دارند؛ اما شهرستانهای تهران ظرفیت ادامه دادن نمایش را دارند.
در ادامه کوروش زارعی بیان کرد: خبر خوش دیگری دارم آن هم این است که حوزه هنری خراسان شمالی با همکاری حوزه هنری ستاد، جشنواره پردهخوانی و نقالی خوانی را برگزار میکنند و قرار است در این نمایشها به استوههای شاهنامه بپردازیم. انشاءالله این اتفاقات رقم خواهد خورد و سرکار خانم طالبی و همکارانشان کار پرده خوانی و نقالی خوانی بانوان را شروع کرده اند. خوشحال هستیم که هنر نمایش هنری تاثیر گذار است و به لحاظ زنده بودن تاثیر خود را بر روی مخاطب میگذارد و به دلایلی بصری میتواند انتقال پیام خوبی داشته باشند.
وی افزود: این اتفاق اطلاع ملی است و سازمان تبلیغات سعی دارند چنین امری را در سراسر کشور انجام دهند و ما اعلام کردیم همراه این مسیر خواهیم بود. انشاءالله کار نقالی خوانی و پرده خوانی در خراسان رضوی منجر به برداشتن قدمهای خود در این حوزه خواهد شد.
مهمترین محور ما مقاومت است
در ادامه این مراسم سارا طالبی مدیر مرکز راهبری و هماهنگی سازمان تبلیغات بیان کرد: هویت مرکز راهبری بانوان اینگونه است که به هماهنگ کردن در مجموعه های فرهنگی در امر فرهنگی اقدام میکند. یکی از اهداف ما در این مرکز گفتمان سازی الگوی سوم است و در این راستا حتما از ابزار هنر بهرهمند خواهیم شد.
وی ادامهداد: امروز مسئله مقاومت یک مسئله نیست که ذهن ما را درگیر کرده باشد، لذا این مسئله مارا به داشتهها و سنتهای ایرانی اسلامی خود فرو میبرد و زن نقش ویژهای دارد. ما در حدود ۱۵ استان رویداد مادران مقاومت را برگزار کردیم. همچنین از دیگر ابزارها که بتوانیمگفتمان مقاومت را ادامه دهیم ندای هبه است که نام یک شهید شاعر است.
وی افزود: ما در ایام فاطمیه با رصدی که داشتیم، متوجه شدیم در عرصه محصولات نمایشی خلاء جدی داریم و مهمترین محور ما که مقاومت است، دریافتیم چگونه باید به بستر حضرت فاطمه(س) برسیم که به بحث آثار نمایشی رسیدیم.
وی عنوان کرد: به همین دلیل چون صرفا به روشهای تبلیغاتی سنتی بپردازیم سعی کردیم از کارهای امروزی هم استفاده کنیم. نمایشنامه این اثر زا در اختیار استانها قرار دادیم و بنا شد در محلهای مناسب اجرا شود. مسئله مرود تاکید ما مسئله مادر است. ما باید بتوانیم از ظرفیت مادران در جهت دهی و فرهنگاستفاده کنیم. امروز باید ببینیم حضرت زهرا(س) در گذشته چگونه در برنامهها اقدام میکردند و حضور داشتند.
طالبی گفت: یکی از دغدغههای ما گره خوردن شرایط حضرت زهرا(س) و مادران امروزی است که به همین دلیل نام نمایش را همه مادران ما گذاشتیم. امیدواریم پیام مقاومت را بهگونهای روایت کرده باشیم. همچنین ما حداقل پیشبینی ۲۰۰ اجرا در سراسر کشور را داریم.
به تصویر کشیدن جنبههایی از زندگی حضرت زهرا(س) در نمایش همه مادران ما
سپس سید مصطفی موتورچی نویسنده نمایشنامه همه مادران ما بیان کرد: نمایشنامه همه مادران ما به این میپردازد که مادران ما چند وجهی هستند. یعنی مادر در زمان خود آشپز، همسر، پرستار و... است. در این نمایش به اندازه بضاعت و اندیشه فکری خود جنبههایی از زندگی حضرت زهرا(س) را به تصویر کشیدیم.
وی ادامه داد: در نمایشنامه کاراکتر های مختلف به تاثیر از حضرت زهرا(س) را داریم. در نهایت با قصه به آتش کشیدن درب خانه حضرت زهرا(س) جنایات اسرائیل را به تصویر کشیده ایم که همسر شهید جهاندیده به چنین جنایاتی پاسخ میدهد.
وی افزود: در این نمایش دو کاراکتر تاریخی داریم که نماد تاریخ هستند. یک مادر از مدینه آمده و اتفاقات رسول اکرم (ص) را روایت میکند. نمایش همه مادران ما برگرفته از لحظاتی از زندگی حضرت زهرا(س) به زبان امروز و هنر است.
نمیتوان با روشهای قدیمی پای کار آمد
در ادامه این نشست خبری رضوان مهدوی مسئول امور بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین بیان کرد: معتقد هستیم اگر زمانه عوض شده و تکنولوژی باعث شده در لحظه هزاران اطلاعات درحال گسترش است و نمیتوانیم با روشهای قدیمی پای کار بیاییم. الحمدالله در حوزه هنری هستیم جایی که انتقال پیام از این طریق میتواند اثر گذار باشد.
وی ادامه داد: این کار کارخوبی است و انشانالله با این هدف در این مسیر بتوانیم خیلی جدیدتر و نوین تر مفاهیم و آموزههای دینی خود را به جوانها، نوجوانها و مردممان انتقال دهیم.
در پایان این مراسم طالبی در پاسخ به خبرنگاران گفت: مقاومت در سیره ما یعنی امید بخش و چون مادران راویان امید هستند و میتوانند آینده زیبایی را نشان دهند و مقاومت مردان را تشدید کنند، ما میتوانیم با ابزار هنری چنین امری را روایت کنیم.
شایان ذکر است نمایش «همه مادران ما» کاری از سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری انقلاب اسلامی که در ایام فاطمیه با ۱۰ گروه مختلف نمایشی و به صورت همزمان در ۱۵ استان در سراسر کشور روی صحنه میرود.