متخصص پوسیدگی دندان با بیان اینکه وجود چهار عامل همزمان موجب پوسیدگی دندانها میشود، گفت: با حذف یک یا دو مورد از عوامل میتوان روند پوسیدگی دندانها را کنترل کرد.
به گزارش سایت عصر همدان، «محدثه شکریپور با بیان اینکه در دنیا کمتر افرادی هستند که دندان پوسیده نداشته باشند، گفت: این پوسیدگیها علتی دارد که میتوان آنها را کنترل کرد.
او با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان به چند دلیل بهوجود میآید، افزود: وجود چهار عامل همزمان موجب پوسیدگی دندانها میشود و اگر بتوانیم یکی از این عوامل را حذف کنیم میتوان روند پوسیدگی را کُند کرد.
متخصص پوسیدگی دندان ادامه داد: یکی از عوامل پوسیدگی میزبان و شرایط دهان و دندان میزبان است، یکی دیگر از شرایط، پلاک دندانی یا تجمعی از باکتریها که شاید خیلی از ما صبحها روی دندان حس کرده باشیم در واقع ایجاد یک لایه خیلی نازک میکند.
شکریپور با بیان اینکه این پلاک دندانی فقط به صورت مکانیکی برداشته میشود، تصریح کرد: مورد دیگر مواد قابل تخمیر هستند، این مواد غذایی که بین دندانها باقی میماند مثل قند و نان خیلی از اینها وقتی که در دسترس باکتریها قرار میگیرند آنها تبدیل به اسید میشوند و همین اسید موجب پوسیدگی دندانها میشود.
او با اشاره به اینکه عامل دیگر زمان است، گفت: یعنی این باکتریها نیاز به زمان دارند تا بتوانند اسید را تولید و پوسیدگی را ایجاد کنند.
متخصص پوسیدگی دندان خاطرنشان کرد: با از بین بردن یک یا دو عامل از این چهار عامل میتوانیم پوسیدگی دندان را کنترل کنیم، در بسیار باز مواقع میشود روند پوسیدگی را برعکس کرد، مثلا با حذف پلاک میکروبی این موضوع امکانپذیر است.
شکریپور با بیان اینکه مسواک زدن بلافاصله بعداز مصرف شیرینیجات و مواد غذایی در جلوگیری از پوسیدگی مؤثر است، گفت: این اقدام مواد غذایی را حذف میکند و زمانی برای تبدیل شدن آنها توسط باکتریها به اسید باقی نمیگذارد.
او با اشاره به اینکه استفاده از دهانشویه یا همان فلوراید در کودکان نیز از پوسیدگی جلوگیری میکند، افزود: این اقدام در بزرگسالان مستعد به پوسیدگی دندان نیز توصیه میشود.
متخصص پوسیدگی دندان ادامه داد: تعداد استفاده از فلوراید به میزان پوسیدگی بستگی دارد و از هفتهای یک یا دوبار میشود استفاده کرد اما بیش از حد آن نیز سمی است و باید تحت نظر پزشک باشد.
شکریپور با بیان اینکه در افرادی که شدت پوسیدگی دندان آنها حداقل و معمولی پیشنهاد میشود که از خمیردندان های معمولی استفاده کنند، گفت: نقش خمیردان یکی از مهمترین نقشها در جلوگیری از پوسیدگی دندان است، البته به اینکه تولید ایرانی باشد یا خارجی ربطی ندارد و موضوع میزان محتویات و فلوراید آن است.
او با اشاره به اینکه موضوع مهم بعدی این است که پس از مسواکزدن نباید بیش از حد آب در دهان گرفت، تصریح کرد: آب خوردن و آب گرفتن در دهان باعث میشود مواد مؤثر خمیر دندان از بین برود و از دندان محافظت نکند.
متخصص پوسیدگی دندان ادامه داد: تکرر خوردن مواد قندی بسیار مضرتر از مقدار آن است، وقتی ماده قندی را استفاده میکنید بعداز یک ساعت مجدداً این کار تکرار میشود و بالاخره با این تکرار آسیب به پلاک دندانی وارد میشود چراکه باعث ایجاد تولید اسید بیشتر شده است.
شکریپور در پایان با بیان اینکه استفاده از نخ دندان تأثیر فراوانی در پیشگیری از پوسیدگی دندانها دارد، گفت: این کار به حذف عامل تأثیرگذار در روند پوسیدگی کمک میکند و توصیه میشود حتما روزی یک مرتبه انجام شود.»
انتهای پیام