شناسهٔ خبر: 69887058 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۱۳۰ هزار طلبه در کشور عضو سامانه «شمع» هستند

 بیرجند - ایرنا - مدیرکل امور مبلغین سازمان تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به عضویت ۱۳۰ هزار طلبه در سامانه شمع گفت: طلاب با ثبت فعالیت‌های تبلیغی در این سامانه موجب ارتقای امتیاز خود در سامانه مرکز خدمات می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از خراسان جنوبی، حجت الاسلام محمد جنتی روز شنبه در دیدار با حجت الاسلام سید علیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: استقبال طلاب و مبلغان از سامانه شمع بی‌نظیر بوده و تاکنون یک میلیون دیتا(اطلاعات) جمع‌آوری شده است.

وی بیان کرد: در فضای تبلیغی از ابتدای دهه ۹٠ از سوی مقام معظم رهبری در نشستی با حضور مسئول معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه وقت، مسئول دفتر تبلیغات و مسئول سازمان تبلیغات کشور تقسیم کار شد.

مدیرکل امور مبلغین سازمان تبلیغات اسلامی کشور افزود: مقام معظم رهبری فرمودند که اگر قرار است تبلیغ گسترش پیدا کند باید حوزه‌های علمیه و معاونت تبلیغ بر تربیت مبلغ و پشتیبانی علمی و سازمان تبلیغات نیز بر ساماندهی در میدان متمرکز شوند.

وی تاکید کرد: با توجه به دلایل متعدد، منویات مقام معظم رهبری در این مدت آنطور که باید محقق نشد تا اینکه سال ۱۳۹۴ مجدد معظم‌له در نشست با شورای عالی تاکید کردند که حوزه باید به تربیت مبلغ، سازمان تبلیغات به ساماندهی در میدان بپردازند.

حجت الاسلام جنتی با بیان اینکه در چهار سال گذشته سعی ما بر روی فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بحث تبلیغ بوده است، افزود: وظیفه ذاتی سازمان تبلیغات اسلامی تربیت طلاب و مبلغان نیست بلکه باید از محصول حوزه در میدان استفاده شود لذا در خصوص فضای تبلیغی کشور آسیب شناسی کردیم.

وی عنوان کرد: به این نتیجه رسیدیم که برای اصلاح و ساماندهی فضای تبلیغی کشور باید بر روی سه مسئله به صورت جدی کار کنیم نخستین مسئله این است که هویت تبلیغی طلاب دیده نمی‌شود، هویت تبلیغی به معنای داشتن جایگاه اجتماعی برای تبلیغ است.

مدیرکل امور مبلغین سازمان تبلیغات اسلامی کشور گفت: امروز در بدنه حوزه و دستگاه‌های فرهنگی تبلیغی، استاد بودن، امام جمعه و پژوهشگر بودن ارزش خیلی خوبی در جامعه روحانیت داشته اما امام جماعت یک روستای دور افتاده بودن در عین انجام اقدامات تبلیغی اما ارزش اجتماعی مقبولی در بین روحانیون و مردم ندارد.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات جدی ما دیده شدن فعالیت‌های طلاب در جامعه است تصریح کرد: یک خلاء جدی در کشور وجود دارد که کارهای تبلیغی و نقش تبلیغی روحانیت در جامعه پررنگ دیده نمی‌شود.

حجت الاسلام جنتی افزود: یک طلبه انگیزه خیلی زیادی برای استخدام در ادارات دارد اما انگیزه آنچنانی برای اینکه امام جماعت یک مسجد یا روستا شود، ندارد.

وی با اشاره به آغاز کار رسانه‌ای در حوزه طلاب گفت: ۳۰ سوژه از طلاب که فعالیت تبلیغی خوبی انجام داده‌اند را شناسایی و به صورت یک سریال در آوردیم، همچنین چندین مستند تهیه شده و از شب گذشته پخش آن در تلویزیون آغاز شده است.

مدیرکل امور مبلغین سازمان تبلیغات اسلامی کشور اضافه کرد: همچنین یک کمپین رسانه‌ای آغاز شد که می‌تواند اثر رسانه‌ای خوبی در پی داشته باشد از طرفی سامانه شمع به عنوان پل ارتباطی میان مردم و مبلغان و با هدف تسهیل‌گری جریان تبلیغ راه‌اندازی شد.

وی بیان کرد: دومین مسئله‌ای که طلاب با آن مواجه هستند این است که دستگاه‌ها نقش آفرینی طلاب در فضای تبلیغی را سخت کرده‌اند، یک طلبه تا پایه ۶ باید درس بخواند تا بتواند به تبلیغ برود و این طلبه در پایه‌های بالاتر به تبلیغ نخواهد رفت و باید این ساختار عوض شود.

حجت الاسلام جنتی با تاکید بر اینکه در جامعه کنونی نباید شرایط تبلیغ برای طلاب به این میزان سخت باشد، ادامه داد: به دلیل سخت‌گیری و محدودیت‌های تبلیغی امروزه هشت تا ۹ هزار نفر طلبه به عنوان راننده اسنپ فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه طلبه باید در میدان، هویت پیدا کند عنوان کرد: در سامانه شمع طلاب فعالیت‌های تبلیغی خود را در سطوح مختلف ثبت می‌کنند و این گزارشات به صورت برخط در اختیار مرکز خدمات قرار می‌گیرد.

مدیرکل امور مبلغین سازمان تبلیغات اسلامی کشور تصریح کرد: اکنون از جامعه روحانیت ۴۵۰ هزار نفری طلبه خانم و آقا در کشور، حداقل ۲۰۰ هزار نفر مبلغ هستند به این شرط که برای تبلیغ دیوارکشی نکنیم.

وی با بیان اینکه نیاز داریم از سوی استان‌ها به این موضوع مهم توجه ویژه شود تاکید کرد: باید حوزه علمیه و جامعه روحانیت خود را متعهد نسبت به نقاط تبلیغی کشور بدانند.

حجت الاسلام جنتی افزود: در این زمینه بحث محتوای تبلیغی را راه انداختیم و درخواست داریم تا در خراسان جنوبی از دستگاه‌های مختلف مطالبه شود.