شناسهٔ خبر: 69885654 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

سردار طلایی‌نیک:

تفکر بسیجی؛ قدرتی که دشمنان انسانیت را متزلزل کرد

معاون توسعه مدیریت وزارت دفاع با بیان اینکه یکی از مهمترین برجستگی‌های شهید فخری‌زاده تنوع زندگی جهادی ایشان است، گفت: امروز تفکر بسیجی و مقاومت، قدرت بزرگی شده که تمامی دشمنان انسانیت و بشریت را متزلزل کرده است.

صاحب‌خبر -

نقش ویژه شهید فخری‌زاده در تثبیت علمی و فناوری کشوربه گزارش خبرنگار ایکنا، اولین نشست «ستارگان شهر» ویژه مراسم نکوداشت شهید محسن فخری‌زاده با عنوان شهید پیشرفت امروز شنبه، سوم آذرماه در محل تالار سعدی برج میلاد تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، صادقی، مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران طی سخنانی ضمن عرض خیر مقدم به حضار در مراسم بیان کرد: به برگزاری مراسم نکوداشت و یادآوری زندگی بزرگان این سرزمین نیازمندیم تا بتوانیم از خوان نعمت ایشان بهره برده باشیم.

وی اظهار کرد: امیدواریم توفیق داشته باشیم که این برنامه‌ها را تا زمان سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی ادامه دهیم. بزرگترین توفیق برای ما این بود که اولین برنامه را به شهید فخری‌زاده اختصاص دادیم و ان‌شاءالله بتوانیم در مسیر نورانی این بزرگان قدم برداریم.

در ادامه این مراسم، فریدون عباسی، رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی نیز در سخنانی با بیان اینکه بنده ۳۳ سال با شهید فخری‌زاده همکار و دوست بودم، گفت: شهید فخری‌زاده مانند بسیاری از افرادی که در کشور اثرگذار بودند، در دوره‌ای که کشور نیاز به تثبیت سرزمینی داشت، در صحنه حاضر بود. ایشان در عملیات مختلفی در جبهه‌های جنگ تحمیلی حضور داشت.

وی افزود: حدود سال ۱۳۶۶ بود که ایشان پس از فارغ‌التحصیلی از دوره کارشناسی، وارد عرصه علمی کشور شد. در آن دوران شهید فخری‌زاده وارد میدان پدافند هسته‌ای شد و در این عرصه به مدت شش سال بدون وقفه کار کرد و هیچ فعالیت اجرایی به جز فعالیت علمی انجام نداد.

عباسی تصریح کرد: در سال ۷۲ ایشان به نقطه‌ای رسید که به عنوان مرجعی برای پاسخگویی به دانشمندان در حوزه اندازه‌گیری تابش‌های هسته‌ای شناخته شد. شهید فخری‌زاده مدت ۲۲ سال فقط در حوزه دفاعی در حال مدیریت علمی بود و از همانجا باعث به وجود آمدن پژوهشکده‌ در حوزه‌های مختلف شد. در حوزه ادبیات نیز متبحر بود و شعر‌های حافظ را به خوبی می‌دانست و آنها را درک می‌کرد.

وی بیان کرد: شهید فخری‌زاده علاوه بر فیزیک، فلسفه علم را نیز در دانشگاه تدریس می‌کرد. روزی که شهید مسعود علیمحمدی به شهادت رسید، ایشان در مسیر حضور در کلاس فلسفه علم شهید فخری‌زاده بود که به شهادت رسید. شهید فخری‌زاده ۱۲ سال از زمانی که ترور وی کلید خورده بود، در قید حیات بود و موضوعات راهبردی کشور را دنبال کرد. ایشان در زمینه‌های مختلف اندازه‌گیری تابش هسته‌ای و محاسبات هسته‌ای بسیار توانمند بود و تأثیر زیادی در توسعه کشور در این زمینه داشت. ایشان همچنین، نقشه راه صنعت هسته‌ای کشور بین سال‌های ۷۳ تا ۷۶ را مدیریت کرد.

عباسی تصریح کرد: شهید فخری‌زاده صنعت هسته‌ای را پشتیبانی کرد تا قوام لازم را پیدا کند. امروز اگر در حوزه الکترومغناطیس پیشرفت کرده‌ایم، مدیون زحمات شهید فخری‌زاده هستیم؛ لذا یکی از افرادی که در تثبیت علمی و فنی و حوزه دفاعی کشور نقش مهمی داشت، شهید فخری‌زاده بود.

وی با بیان اینکه شهید فخری‌زاده در تثبیت علمی و فناوری کشور نقش ویژه‌ای داشت، گفت: امیدواریم بتوانیم راه این شهید بزرگوار را به خوبی ادامه داده و همانند ایشان در توسعه علمی و فناوری کشور نقش‌آفرینی کنیم.

شهید فخری‌زاده؛ زندگی‌ کرد و زندگی بخشید

محمودرضا آقانوری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز طی سخنانی بیان کرد: برخی از انسان‌ها زندگی می‌کنند و برخی دیگر زندگی می‌بخشند. اگر بخواهیم شهید فخری‌زاده را در چنین دسته‌بندی‌هایی قرار دهیم باید بگوییم که ایشان هم زندگی‌ کرد و هم‌ زندگی بخشید.

وی با بیان اینکه بنده و شهید فخری‌زاده از سال ۶۲ با یکدیگر هم‌کلاسی بودیم، گفت: آخرین دیدار بنده با ایشان نیز یک‌ ماه پیش از شهادت بود. شخصیت جدی شهید فخری‌زاده همیشه اثرگذار بود. لذا روحیه ایشان همیشه این بود که باید حرکت بزرگی انجام دهند. 

آقانوری با بیان اینکه شهید فخری‌زاده در تمامی عمر خود هدفمند زندگی کرد، تصریح کرد: صحبت‌ها و کارهای ایشان همیشه برای زندگی‌ بخشیدن بود. انسان‌ها وقتی قدرتمند هستند که به دنبال زندگی بخشیدن به دیگران باشند. بنده یک ماه پیش از شهادت با ایشان دیدار کردم که نگرانی ایشان برای کشور را مشاهده کردم. ایشان در زندگی خود همیشه سعی کرد تا مسیر را برای جامعه و دانشمندان باز کند.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: در بحث هسته‌ای اگر شهید فخری‌زاده نبود، در بسیاری از مسائل لجستیک و ... دچار مشکل بودیم‌. اگر ایشان نبود امروز شاید به قدرتی که در مسئله هسته‌ای داریم، نمی‌رسیدیم‌. امروز توانمندی هسته‌ای ایران اسلامی مدیون شهدایی مانند شهید فخری‌زاده است.

سردار طلایی‌نیک، معاون توسعه مدیریت وزارت دفاع طی سخنانی در مراسم نکوداشت شهید محسن فخری‌زاده، اظهار کرد: در آستانه چهارمین سالگرد شهادت شهید فخری‌زاده هستیم. ایشان یک شخصیت برجسته بسیجی بود که می‌تواند الگویی برای تمامی بسیجیان باشد. امروز تفکر بسیجی و مقاومت، قدرت بزرگی شده که تمامی دشمنان انسانیت و بشریت را متزلزل کرده است. به حکم قرآن کریم، شهید زنده است. خداوند به ما می‌گوید که شهید زنده است و نباید او را مرده بپندارید. 

دانش و پژوهش‌؛ مبنای توانمندی

طلایی‌نیک بیان کرد: یکی از مهمترین برجستگی‌های شهید فخری‌زاده تنوع زندگی جهادی ایشان است. شخصیت جهادی ایشان در دوران انقلاب اسلامی شکل گرفته و سپس، در دوران دفاع مقدس تداوم داشته و در نهایت به جهاد علمی ختم شد. شهید فخری‌زاده اعتقاد داشت دانش و پژوهش‌ مبنای توانمندی است و جهاد بدون دانش معنایی ندارد.

وی تصریح کرد: شهید بروجردی به شهید فخری‌زاده توصیه کرده بودند که در مسیر علمی کشور به صورت ثابت‌قدم پابرجا مانده و حرکت کند. جهشی که در پیشرفت کشور رخ داد و فاصله علمی کشور از جهان را کاهش داد، مدیون شهدایی مانند شهيد فخری‌زاده است. کشف نخبگان از ویژگی‌های شهید فخری‌زاده بود. برنامه‌هایی که ایشان پایه‌گذاری کرد، امروز توسعه پیدا کرده و در ادامه نیز پیشرفته‌تر خواهد شد.

معاون مجلس وزارت دفاع بیان کرد: مقام معظم رهبری از دو دهه قبل بنیان جهش علمی را بنا نهادند که شهید فخری‌زاده نیز بنیان‌گذار برخی از عرصه‌های علمی بودند. ایشان بنیانگذار پدافند نوین در عرصه‌های گوناگون بود. شهید فخری‌زاده الگوساز بوده و خواهد بود. ایشان دانشمندی بود که ایمان، علم و عمل را در زندگی خود بنا گذارده بود. شهید فخری‌زاده دانشمند و مدیر جهادی بود. 

طلایی‌نیک‌ در پایان با بیان اینکه شهید فخری‌زاده هر لحظه آماده شهادت بود، گفت: امیدواریم همه ما بتوانیم دین خود را به این شهید بزرگوار و تمامی شهدای انقلاب اسلامی ادا کنیم.

انتهای پیام